پخش زنده
امروز: -
حضرت زینب (س) یکی از شخصیتهای بی نظیر و مؤثر عالم اسلام است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آبادان، سالروز ولادت حضرت زینب (س) اگرچه در تقویم رسمی کشور به عنوان روز پرستار نامگذاری شده است، اما تردیدی نیست که مفهوم و تبعات این نامگذاری، هرگر نباید به محدودسازی گستره پهناوری که می تواند از برکات توجه به سیره دخت امیرالمومنین (ع) بهره مند شود، بیانجامد.
پیروی از زینب، یعنی فهم درست و درک موقعیت ها
حضرت آیتالله خامنهای فرمودند: «اگر الگوی زن، زینب و فاطمه زهرا سلامالله علیها باشند، کارش عبارت است از فهم درست، هوشیاری در درک موقعیتها و انتخاب بهترین کارها؛ ولو با فداکاری و ایستادن پای همه چیز...
حضرت آیتالله خامنهای بیست سال پیش در سالروز ولادت این اسوه فداکاری و ولایت پذیری فرمودند: «اگر الگوی زن، زینب و فاطمهی زهرا سلامالله علیها باشند، کارش عبارت است از فهم درست، هوشیاری در درک موقعیتها و انتخاب بهترین کارها؛ ولو با فداکاری و ایستادن پای همه چیز.» ۷۷/۰۸/۲۲
ولادت حضرت زینب کبرى (س)
حضرت زینب کبرى (س)، سومین فرزند و دختر بزرگ امام علی (ع) و حضرت فاطمه (س) و یکی از شخصیتهای بی نظیر و مؤثر عالم اسلام است که در روز پنجم جمادى الاولى سال پنجم یا ششم هجرى قمری در محلّه بنى هاشم شهر مدینه منوّره دیده به جهان گشود.
در زمان تولد وجود مقدس زینب کبری (س)، جد بزرگوارشان، یعنی پیامبر اکرم (ص) در سفر بودند. به همین دلیل پس از تولد حضرت زینب (س)، صدیقه طاهره (س)، به امیرالمؤمنین (ع) گفتند، چون پدرم در سفر هستند، ایشان نامی برای دخترشان انتخاب کنند. آن حضرت (ع) فرمودند که من بر پدر شما سبقت نمیگیرم، صبر کنیم که به زودی رسول خدا (ص) باز خواهند گشت و هر نامی را که صلاح بدانند، بر این کودک میگذارند.
پس از ۳ روز، رسول خدا (ص) آمدند و همانگونه که رسم و سیره آن حضرت (ص) بود، نخست، به منزل حضرت فاطمه زهرا (س) رفتند. امام علی (ع) خدمت آن حضرت (ص)، فرمودند که یا رسول الله! خداوند متعال دختری به دخترت عطا فرموده است، نامش را معین فرمایید. پیامبر (ص) فرمودند، اگر چه فرزندان فاطمه (س)، اولاد من میباشند، اما امر ایشان با پروردگار عالم است و من منتظر وحی هستم. سپس جبرئیل نازل شد و عرض کرد: یا رسول الله! حق تو را سلام میرساند و میفرماید: «نام این مولود را " زینب " بگذار، چرا که این را در لوح محفوظ نوشته ایم.»
رسول اکرم (ص) قنداقه آن مولود گرامی را طلبید و به سینه چسبانید، بوسید و نامش را زینب نهاد. زینب به معنای زینت پدر، کنیه گرامیشان ام الحسن و ام کلثوم است.