پخش زنده
امروز: -
در شهرستان برخوار بیش 300 هکتار چغندر قرمز کشت شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ مدیر جهاد کشاورزی شهرستان برخوارگفت: در شهرستان برخوار بیش 300 هکتار چغندر قرمز کشت شده که به طور میانگین از هر هکتار بیش از 50 تن برداشت می شود .
عباس نقدی افزود: حدود 100 کشاورز چغندرکار در شهرستان برخوار؛ به صورت خرده مالک در شهرهای مختلف به خصوص در شهر خورزوق لبو برداشت می کنند.
پیش بینی می شود کشاورزان، بیش از 15 هزار تن چغندر لبویی از زمین های زراعی برداشت کنند که نسبت به پارسال از 10 درصد افزایش داشته است.
بهروز جمالی کارشناس امور زراعت جهاد کشاورزی برخوار هم گفت: چغندر قرمز محصولی کم آب و زود بازده است که کشاورزان علاقه زیادی به کشت آن دارند و بعد از شهرستان اصفهان بیشترین سطح زیر کشت در شهرستان برخوار است.
مهدی بمانی کشاورز و صادر کننده چغندر لبو هم گفت: امسال با هماهنگی کشاورزان محصول را با واسطه به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می کنیم .
محمد اورنگی پژوهشگر و محقق محلی گفت: با تحقیقاتی که انجام دادیم سابقه کشت چغندر لبو در خورزوق به بیش از 400 سال بر می گردد و اسنادی از 100 سال پیش بدست آمده که بر اساس آن برای ثبت این محصول به نام خورزوق اقدام کرده ایم.
یاسر میرزاعلیان کارشناس تغذیه هم گفت: لبو یکی از سبزیجاتی هست که دارای ویتامیتن هایA و C و اسید فولیک هست ، سرشار از مواد معدنی است و مصرف کم متعادل آن کنترل دیابت و فشار خون و بیماری های قلبی و عروقی را همراه دارد و با توجه به کالری که در آن هست برای کاهش وزن استفاده می شود.
لبو علاوه بر پخت مرسوم، برای سالاد، ترشی و مربا هم استفاده می شود.