پخش زنده
امروز: -
مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۴۰ هزار هکتار از اراضی استان در آستانه بیابانی شدن قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، مدیرکل منابع طبیعی استان گفت: تغییرات اقلیمی، کم بارشی و ریزگردها ،وزش بادهای شدید، پوشش گیاهی فقیر و ناچیز، کاهش بارندگی ، شور شدن خاک و اختلاف های شدید دمای شب و روز از عوامل مهم بیابان زایی در استان است.
حکمتیان با اشاره به میانگین سه برابری فرسایش خاک در این استان به نسبت کشور افزود: موقعیت کوهستانی، تخریب فرسایشی و الگوی غیر اصولی شخم اراضی مهمترین عامل فرسایش خاک در استان است.
وی از پیگیری برای جذب 950 میلیون تومان برای جلوگیری از بیابان زایی و کنترل وضعیت این اراضی در استان خبر داد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد همچنین بر ضرورت استفاده منطقی و قانونمند مردم از طبیعت تاکید و اضافه کرد: بدون همراهی، مشارکت و همکاری مردم حراست و صیانت از منابع ملی و طبیعی ناممکن است اما بهره وری از طبیعت باید همراه با فعالیت های احیایی باشد.
وی با بیان اینکه تاکنون مطالعات آبخیزداری در حدود 630 هزار هکتار از عرصه های طبیعی کهگیلویه و بویراحمد انجام شده گفت: با اجرای طرح های آبخیزداری در این مناطق علاوه بر کنترل سیلاب ها و جلوگیری از فرسایش، افزون بر 500 میلیون متر مکعب روان آب در سطح کهگیلویه و بویراحمد ذخیره خواهد شد.
حکمتیان افزود: در چهار دهه گذشته در سطح استان بیش از 2 میلیون و 422 هزار متر مکعب عملیات مکانیکی و 308 هزار هکتار عملیات بیولوژیک و مدیریتی انجام شده است.
وی با اشاره به کشت گیاهان دارویی در 38هزار هکتار از اراضی سطح استان در4 دهه گذشته گفت: مهمترین خروجی این اقدام اشتغال زایی و جلوگیری از مهاجرت به شهرها بوده است.
مدیرکل منابع طبیعی با بیان اینکه احیای مناطق حفاظت شده با کشت گیاهان دارویی ظرفیت ویژه ای برای استان است گفت: در این مناطق آتش سوزی ها به شدت کاهش پیدا کرده و مردم خود حفاظت از این بخش ها را به عهده گرفته اند.
حکمتیان در ادامه سخنان خود به اجرای کمربند حفاظتی از عرصههای منابع طبیعی اشاره کرد و گفت: اجرای کمربندهای حفاظتی از سیاست های دستگاه قضایی است که 114 کیلومتر در استان کمربند ایجاد کردیم.
وی بیان کرد: 51 هزار هکتار جنگل کاری، کاشت 20 میلیون اصله نهال و توسعه بادام کاری در سطح 37 هزار هکتار از اراضی استان از دستاوردهای منابع طبیعی در40 سال گذشته است.
حکمتیان با اشاره به استفاده از انرژی های پاک و توزیع آبگرمکن خورشیدی در مناطق جنگلی فاقد گاز گفت: بازده این اقدام چشمگیر بوده آنچنان که در این مناطق قطع درختان کاهش 40 درصدی داشته است.
حکمتیان با بیان اینکه 570 دستگاه آبگرمکن خورشیدی از سال 92 تاکنون در مناطق هدف توزیع شده بیان داشت: برای سال 97 تا پایان 98 نیز توزیع 500 دستگاه آبگرمکن خورشیدی در دستور کار است.
مدیرکل منابع طبیعی استان از انعقاد تفاهم نامه با سازمان محیط زیست استان خبر داد و گفت: ارتقای تعامل و پوشش بهتر هدف گذاری ها در مناطق هدف از جمله خروجی های این تفاهم نامه است.
کهگیلویه وبویراحمد بیش از یک میلیون و 722 هزار هکتار عرصه جنگلی و مرتعی دارد که 870 هزار هکتار از این میزان جنگل های بلوط است.