ابراز نگرانی سازمان ملل ؛
درباره سرکوب های جدید در میانمار
سازمان ملل متحد در ارتباط با سرکوب های احتمالی جدید نظامی در میانمار به شدت ابراز نگرانی کرد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از شبکه تلویزیونی سی ان ان، سازمان ملل متحد در ارتباط با سرکوب های احتمالی جدید نظامی در میانمار به شدت ابراز نگرانی کرد. بر اساس این گزارش، سازمان ملل متحد بر این باور است این سرکوب ها می تواند از نظر سطح و حجم همانند همان سرکوب هایی باشد که سبب شد بیش از هفتصد هزار روهینگیا در سال دو هزار و هفده از این کشور فرار کنند.
اما این بار مسلمانان روهینگیا هدف نیستند. بودایی ها در این کشور تحت حمله قرار گرفته اند. و دلیل سرکوب های نظامی اخیر همانند گذشته است یعنی حمله به پلیس میانمار. دولت میانمار اعلام کرد جنگجویان بودایی سیزده افسر پلیس را کشته اند. واکنش ارتش میانمار سریع و تند بوده است.
مجری برنامه سپس با کنوت اوستبی هماهنگ کننده امور بشردوستانه میانمار در سازمان ملل متحد گفتگو کرد و از او پرسید در این مقطع در ارتباط با این خشونت ها و گزینه های پیش روی ارتش میانمار چه اطلاعاتی در دست دارید؟ دولت می گوید در حال مقابله با شورش های بودایی هاست.
اوستبی در پاسخ گفت: " این حملات در روز چهارم ماه ژانویه رخ دادند. و همان گونه که گفتید نشان دهنده تشدید بی سابقه فعالیت ها از سوی ارتش آراکان است. می خواهم با خانواده های افراد کشته شدن ابراز همدردی کنم. این موضوع سبب تشدید حضور ارتش در ایالت راخین شده است و ما در این باره نگران هستیم که درگیری ها ممکن است باز هم با افزایش مواجه باشد. "
مجری برنامه پرسید نظر شما در ارتباط با استقرار نیروهای ارتش در این منطقه چیست که نشان دهنده جدی بودن آنها در کارشان است؟
اوستبی گفت: " دولت میانمار شماری بیانیه صادر و اعلام کرده است باید با شورشیان مقابله کرد و عملیات ارتش در سطحی گسترده خواهد بود و شمار زیادی از سربازان در منطقه مستقر شده اند. ما دقیقا نمی دانیم اوضاع از چه قرار است. ما همچنین دقیقا نمی دانیم این نیروها در کجاها مستقر شده اند و حجم گسترده درگیری ها هنوز آغاز نشده است. ما البته امیدواریم بتوان یک را ه حل صلح آمیز برای این موضوع پیدا کرد زیرا در صورت انجام عملیات گسترده نظامی خطر کشته شدن غیر نظامیان وجود دارد. "
مجری برنامه سپس گفت به سال دو هزار و هفده بازگردیم زمانی که به پاسگاه های پلیس حمله شد و دولت میانمار از این موضوع به عنوان بهانه ای برای هدف قرار دادن مسلمانان روهینگیا استفاده کرد و سازمان ملل متحد نیز اقدامات آنها را به مثابه نسل کشی توصیف کرد. آیا اتفاقی است که آنها در حال استفاده از همان بهانه هستند؟ یا این که دولت میانمار می خواهد یک اقلیت دیگر را در داخل این کشور هدف قرار دهد؟
اوستبی گفت: " ما از تشدید تنش ها و حملات هماهنگ بیشتر از سوی ارتش آراکان اطلاع نداریم. من در ارتباط با شباهت های موجود در نوع واکنش ها نگران هستم زیرا می دانیم که برای جمعیت غیر نظامی در گذشته چه اتفاقی رخ داد. البته ما امیدواریم این تنش ها تشدید نشود، اما ما باید برای هر گونه احتمالی در ارتباط با وقوع یک بحران انسانی جدید آماده باشیم."