پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از خبرگزاری فرانسه از سئول ، مون جائه- این رئیس جمهور کره جنوبی روز پنجشنبه از ژاپن خواست در برابر تاریخ تواضع بیشتری از خود نشان دهد.
در شرایطی که روابط میان سئول و توکیو تحت تاثیر اختلافات تاریخی و سرزمینی همواره با تنش هایی همراه بوده است ، رئیس جمهور کره جنوبی تاکید کرد ژاپن باید با قبول مسئولیت های تاریخی خود رفتار متواضعانه تری در قبال تاریخ داشته باشد.
اختلافات تاریخی میان کره جنوبی و ژاپن عمدتا میراث اشغالگری خشونت بار شبه جزیره کره توسط ژاپن در فاصله سالهای هزار و نهصد و ده تا هزار و نهصد و چهل و پنج است.
مون جائه-این در کنفرانسی خبری در سئول تاکید کرد :" من فکر می کنم که دولت ژاپن باید در برابر تاریخ فروتنی بیشتری داشته باشد اما متاسفانه دولتمردان ژاپنی این مسئله را سیاسی می کنند. "
در حال حاضر مشاجرات کره جنوبی و ژاپن بر مسئله " زنان آسایشگر" متمرکز است. این عبارت برای آن دسته از زنان کره جنوبی استفاده می شود که در جنگ جهانی دوم توسط نیروهای مسلح ژاپن مورد سوء استفاده های جنسی و بهره کشی قرار گرفتند. موضوع مهم دیگری که موجب اختلاف و تنش در روابط این دو متحد واشنگتن شده، مسئله کارگران کره ای است که در جنگ جهانی دوم توسط ژاپن به کار اجباری گرفته شدند. به این اختلافات باید ادعای مالکیت دو کشور بر برخی جزایر مورد مناقشه را که اکنون تحت کنترل سئول قرار دارند، اضافه کرد.
هفته گذشته یک دادگاه کره جنوبی دستور توقیف داراییهای شرکت ژاپنی نیپون استیل اند سامیتومو متال Nippon Steel & Sumitomo Metal را صادر کرد. یک دادگاه دیگر کره جنوبی پیشتر این شرکت را ملزم کرده بود به تعدادی از شهروندان کره ای که کار اجباری بدون دستمزد برای این شرکت انجام داده اند، غرامت بپردازد.
توکیو حکم دستگاه قضایی کره جنوبی را به شدت رد کرده و آن را عمیقا تاسف بار دانسته است. توکیو معتقد است اختلافات دو کشور در این باره قبلا حل شده است.
دیوان عالی کره جنوبی نیز ماه گذشته به شرکت ژاپنی میتسوبیشی دستور داد به 10 تبعه کره جنوبی که در سال هزار و نهصد چهل و چهار در کارخانه های هیروشیما و ناگویا به کار اجباری بدون حقوق گرفته شده بودند و همچنین به خانواده یک نفر دیگر که قربانی خشونتهای نظامیان ژاپن شده است، غرامت بپردازد.
این مناقشات قضایی موجب تشدید تنش های دیپلماتیک میان سئول و توکیو شده است.
ژاپن در فاصله سالهای هزار و نهصد و ده تا هزار و نهصد و چهل و پنج شبه جزیره کره را به اشغال خود درآورد و قوانین و مقررات سختگیرانه ای به مردم این منطقه تحمیل کرد. طبق اطلاعاتی که کره جنوبی در اختیار دارد در این سالها حدود هفتصد و هشتاد هزار شهروند کره ای به زور توسط ارتش ژاپن در خطوط جبهه به عنوان برده یا سرباز به کار گرفته شدند. البته این آمار و ارقام زنانی را که به زور توسط نیروهای مسلح ژاپن به بردگی و بهرهکشی گرفته شدند، شامل نمی شود. به گفته بسیاری از مورخان ، نزدیک به دویست هزار زن در جنگ جهانی دوم به زور در ارتش سلطنتی ژاپن به بردگی گرفته شدند که بیشتر آنها اتباع کره جنوبی بودند اما برخی نیز اندونزیایی، فیلیپینی یا تایوانی بودند.