پخش زنده
امروز: -
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کلاردشت گفت: سالانه بیش از 91 تن عسل در این شهرستان تولید و روانه بازار مصرف داخلی و خارجی می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران، مرید جعفر صالحی با بیان اینکه شهرستان کلاردشت دارای 165 زنبوردار فعال با بیش از 6 هزار کلنی است افزود: همزمان با تولید عسل و محصولات دیگر مانند، گرده گل، ژل رویال و بره موم، می توان زهر آن را هم تولید کرد.
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کلاردشت با اشاره به ارزش اقتصادی استحصال زهر زنبور و نیز ترغیب زنبورداران برای افزایش تعداد کندوها گفت: برای اقتصادی شدن تولید زهر زنبور، حداقل 100 کندو نیاز بوده تا هر دو هفته یک بار از کندو ها به کمک دستگاه های مربوطه زهرگیری شده و با توجه به اینکه در تولید زهر زنبور نیاز به کوچ و جابجایی زنبور نیست، هزینه های جانبی آن هم کاهش پیدا می کند.
جعفرصالحی افزود: نژاد زنبورعسل، سن زنبور، قدرت کلنی، فصل جمعآوری، دسترسی به منابع غذایی، رفتار دفاعی زنبور، جمعآوری زهر و زمان مناسب برداشت و نیز دستگاه زهرگیر از موارد موثر بر کیفیت زهر زنبور و بهترین روش برای نگهداری و مصرف آن به شکل بلوری و جامد بوده که می بایستی زهر خشک در یخچال یا فریزر نگهداری شود.
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان کلاردشت گفت: از هر زنبور عسل کارگر، یک دهم میکرولیتر زهر خالص و خشک استحصال شده و به عبارتی از هر 10 هزار زنبور کارگر می توان یک گرم زهر خالص برای مصارف گوناگون تولید کرد.
جعفرصالحی افزود: زهر زنبور به عنوان يكي از محصولات مهم كلني زنبورعسل براي درمان برخي از بيماري ها مانند، ورم مفاصل (آرتريت)، رماتيسم، تبخال و .... استفاده مي شود. همچنین عسل تولیدی در شرایط اقلیمی و پوشش گیاهی خاص شهرستان کلاردشت در مقایسه با عسل تولیدی دیگر نقاط کشور به لحاظ کیفیت ارزشمند تر است.