دمیده شدن روح تازه در واحدهای صنعتی استان قزوین
در ۹ماهه نخست امسال ۲۱واحد تولیدی با حمایت مسئولان و تلاش صنعتگران، دوباره به چرخه صنعت بازگشتند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما قزوین، برای بررسی وضعیت احیای دوباره واحدهای تولیدی استان، به دو شهرک صنعتی مهم استان سر زدیم.
در نخستین گام، به شهرک صنعتی کاسپین سفر کردیم. شهرک صنعتی کاسپین که زیرمجموعه شرکت شهرکهای صنعتی استان قزوین است، یکی از 15شهرک و ناحیه صنعتی استان محسوب میشود که به لحاظ موقعیت جغرافیایی در کیلومتر 30 بزرگراه قزوین به تهران قرار گرفته است.
این شهرک از سال92 و در راستای اجرای قانون واگذاری مالکیت و اداره امور شهرکها و نواحی صنعتی به شرکتهای خدماتی، موضوع مصوبه مجلس شورای اسلامی و آییننامه اجرایی مصوبه هیئت وزیران و اجرای اصل 44 قانون اساسی و کاهش تصدیگری دولتی، به بخش خصوصی واگذار شد.
هم اکنون در این شهرک 194واحد بهرهبرداری شده و 116واحد نیز در حال ساخت و ساز هستند و در حال حاضر 10هزار نفر در این شهرک مشغول فعالیت هستند.
حالا با حمایت مسئولان استانی و تلاش مضاعف صنعتگران برای تحقق سیاستهای اقتصادی مقاومتی، برخی از واحدهای تولیدی این شهرک دوباره به چرخه تولید بازگشتند.
بر همین اساس، خدایی، مدیر کارخانه سهند فوم که در شهرک صنعتی کاسپین مستقر است، با اشاره به حمایت مسئولان استان از این واحد تولیدی و بازگشت دوباره کارگران به این واحد صنعتی به خبرنگار خبرگزاری صداسیما قزوین گفت: به دلیل مشکلات نقدینگی و سرمایه در گردش، مدتی کارخانه تعطیل شده بود اما با حمایت مسئولان، این کارخانه صنعتی دوباره راهاندازی شد.
حاج حسینی، کارگر یک واحد تولیدی نیز گفت: متأسفانه فعالیت اقتصادی این واحد صنعتی متوقف شده بود، اما با حمایت دولت و کارفرمای محترم، کارخانه دوباره راه افتاده است.
کارگر یکی از واحدهای صنعتی شهرک کاسپین نیز میگوید: قبلاً بیکار بودم و الان دارم اینجا کار میکنم و از این بابت خیلی خوشحالم و از مسئولان میخواهم که با تمام توان از صنعت حمایت کنند.
در حال حاضر با حمایت دولت و مسئولان دولتی استان قزوین، روح تازهای در واحدهای تولیدی دمیده شده است، واحدهایی که ضمن ایجاد اشتغال پایدار، در زمینه کمک به اقتصاد کشور نیز فعال هستند.
بابایی، مدیر تولید یکی از واحدهای صنعتی فعال در شهرک صنعتی کاسپین نیز با بیان اینکه حمایت دولت از واحدهای صنعتی از افزایش میزان بیکاری در جامعه میکاهد، گفت: اگر از کارخانهدار حمایت شود، کارفرما هم به پشتوانه این حمایت، کارگرهای بیشتری جذب میکند و دیگر شاهد افزایش بیکاری در کشور و استان نخواهیم بود.
شهرک صنعتی لیا در مسیر اشتغالزایی
در دومین گام به شهرک صنعتی لیا رفتیم. شهرک صنعتی لیا در ۱۴کیلومتری جاده قزوین - بویین زهرا واقع شده است. در این شهرک صنعتی، بیش از 317واحد صنعتی در زمینه صنایع برق و الکترونیک، نساجی، غذایی، مواد معدنی، شیمیایی، شوینده و بهداشتی، فلزی، بستهبندی، لوله و پلاستیک و سایر صنایع و خدمات مشغول به فعالیت هستند.
سلطانیه، مدیرعامل یک شرکت تولیدکننده رنگ مستقر در شهرک صنعتی لیا به خبرنگار خبرگزاری صداوسیما قزوین گفت: این رنگها همه از کشورهای خارجی وارد میشد و خوشخبتانه با تکیه بر توان داخلی توانستیم رنگهای کارخانجات تولید کننده چینی، کاشی، آرکوپالها، آرکوفامها و شیشههای اتومبیل را در این کارخانه تولید و تأمین کنیم.
تلاش برای عبور از گردنه مشکلات
کمبود نقدینگی، نداشتن بازار فروش، مشکلات مواد اولیه و نوسازی و بازسازی تجهیزات از جمله مشکلات واحدهای تولیدی مستقر در شهرک صنعتی لیا و به نوعی 14شهرک صنعتی دیگر استان قزوین محسوب میشود. با این حال مسئولان استان و همچنین صاحبان شرکتهای صنعتی در تلاش هستند تا با عبور از این موانع، رونق اقتصادی را به شرکتهای تولیدی بازگردانند و اشتغالزایی کنند.
بر همین اساس، حمیدرضا خانپور، مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان قزوین به خبرنگار خبرگزاری صداوسیما قزوین گفت: پیشبینی ما این است که تا پایان سال حدود 2هزار نفر در شهرکها و نواحی صنعتی و در واحدهای تازه تأسیس و واحدهایی که دوباره به رونق اقتصادی و چرخه تولید بازگشتند، جذب شوند.
شاهمحمدی، مدیر یک شرکت تولیدی مستقر در شهرک صنعتی لیا نیز میگوید: این واحد صنعتی را با وجود 2نفر کارگر به مرحلهای رساندیم که اکنون نزدیک به 20نفر کارگر مستقیم در آن مشغول به کار هستند.
سخن پایانی
هم اکنون نزدیک به 27هزار نفر در 15شهرک و ناحیه صنعتی استان قزوین مشغول به کار هستند و در دو سال گذشته با شناسایی 200واحد تولیدی راکد، با تلاش مسئولان استانی و حمایتهای دولت 84واحد صنعتی دوباره به چرخه تولید بازگشتند.
امید است که در شرایط فعلی اقتصاد کشور، همچنان شاهد حمایت مسئولان دولتی برای بازگشت حیات به چرخه تولید شرکت های صنعتی و اشتغال زایی مولد از سوی آنها باشیم و قوانین دست و پا گیر را از پیش پای تولیدکننده برداریم تا رغبت به کار تولیدی در کشور افزایش یابد و سرمایه های بخش خصوصی به جای حضور در بازار دلالی، سکه و ارز در مسیر تولید و اشتغال قرار گیرد.
نگارنده: صادق سلمانی