به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ هم اکنون ۶۰ درصد راههای استان خراسان جنوبی ۱۷ هزار کیلومتر از راههای شهری و ۱۱ هزار کیلومتر راههای روستایی آسفالته است که نسبت به پیش از انقلاب در بخش شهری افزایش ۲۵ برابری و در بخش روستایی افزایش ۲۳۵ برابری داشته است.
همچنین برق رسانی به ۳۶۵ هزار مشترک جدید نیز با انجام ۱۸ هزار کیلومتر شبکه توزیع صورت گرفته است.
علی اصغر آسمانی مقدم، مدیر کل بنیاد مسکن خراسان جنوبی اظهار داشت: چیزی حدود ۳۲ هزار واحد مسکونی در استان مقاوم سازی شده است.
غلامرضا قوسی، مدیرکل جهادکشاورزی با تاکید بر پیشرفتهای این استان در زمینه تولید محصولات کشاورزی ادامه داد: خراسان جنوبی رتبه دوم تولید زعفران و رتبه اول تولید زرشک در کشور را دارد که علاوه بر مصرف داخلی به چند کشور دنیا نیز صادر میشود.
گفتنی است میزان تولید محصولات کشاورزی و دامی این استان طی ۴۰ سال گذشته از ۳۰۰ به ۸۶۰ هزار تن افزایش یافته است.
سیدمحمودهاشمی، مدیرعامل شرکت گاز خراسان جنوبی گفت: این شرکت موفق به گازرسانی به ۸۰ درصد مردم استان شده است که شامل ۲۹ شهر و ۳۸۶ روستا میشود.
وی افزود: تنها شهر محروم از گاز طبیعی نیز طی ماه آینده گازرسانی خواهد شد.
محمد دهقان فیروزآبادی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار داشت: تمام مردم استان خراسان جنوبی به ویژه روستائیان تحت پوشش شبکه بهداشتی و درمانی هستند.
در این استان ۱۴ بیمارستان با بیش از ۱۱۰۰ تخت فعال، ۱۰۰ مرکز بهداشتی و درمانی، ۳۱۴ خانه بهداشت و ۶۵ پایگاه اورژانس فعال است.
مهدی ملائی، کارشناس سازمان صنعت معدن و تجارت بیرجند با توصیف این استان به عنوان بهشت معادن ایران بیان کرد: در معادن استان ۳.۷ میلیارد تن ذخایر مواد معدنی شامل ذغال سنگ، مس، کرومیت و انواع خاکهای صنعتی شناسایی شده است.
گفتنی است ۵۹۰ معدن دارای پروانه وجود دارد که برای ۱۱ هزار نفر اشتغال ایجاد کرده و سالانه ۱۷ میلیون تن مواد معدنی از آنها اسخراج و به کشورهایی نظیر هلند و آلمان صادرمی شود.
لازم به ذکر است هم اکنون در خراسان جنوبی ۵۳۰ واحد صنعتی فعال است که با ایجاد زمینه اشتغالزایی برای ۱۱ هزار نفر چرخ تولید را به حرکت درآورده است تا نه تنها بازار داخل که نیاز خارج از کشور را نیز تامین کنند.
محمدعلی خاشی، مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی گفت: در ۱۲ ماهه سال گذشته در مجموع حدود ۸۹۶ میلیون دلار کالا از گمرکات خراسان جنوبی خارج شده است.
نکته قابل توجه اینکه یک سوم صادرات کالاهای ایرانی به افغانستان از طریق ۴ بازارچه مرزی، یک پایانه و یک قطعه منفصله منطقه ویژه اقتصادی از این استان صورت میگیرد.