به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ حبیب الله مسعودی فرید در نشستی که با عنوان بررسی ساماندهی کودکان کار و خیابانی در دادستانی کل کشور برگزار شد، افزود: تعداد زیادی از کودکان کار غیرایرانی هستند که 68 درصد این کودکان را تشکیل می دهند.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی گفت: یکی از موانع ما برای ساماندهی کودکان کار و خیابانی محدود بودن مکان های تعیین شده از سوی شهرداری هاست.
مسعودی فرید افزود: سازمان های مردم نهاد کمک خوبی می توانند به ما بکنند به شرطی که نگاه علمی و اخلاق مدارانه داشته باشند و می توانیم هر نقطه ای از تهران را به سازمانی مردم نهاد بسپاریم تا این سازمان ها بتوانند با خانواده کودکان کار ارتباط بیشتری پیدا کنند.
در ادامه این نشست مدیرکل دفتر آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور نیز وجود کودکان کار و خیابانی را یکی از 5 آسیب مهم کشور خواند و گفت: این کودکان از فرصت های دوران های زندگی محروم می شوند به نحوی که 13 درصد آنها از تحصیل باز می مانند.
رضا جعفری افزود: بیش از 50 درصد این کودکان در معرض خشونت در خانه و خیابان هستند.
وی گفت: در میان کودکان خیابانی به طور میانگین 50 درصدشان ایرانی هستند اما 70 درصد کودکان کار در تهران اتباع خارجی هستند و اسناد هویتی ندارند.
در ادامه این نشست معاون وزیر دادگستری و دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک گفت: امسال تحت عنوان سال ساماندهی کودکان و حمایت از کودکان کار و خیابانی نامگذاری شده است و با وجود اقدامات صورت گرفته همچنان شاهد حضور گسترده کودکان کار در خیابان ها هستیم.
محمود عباسی افزود: قرار بود شهرداری ها مکان های مناسبی را برای نگهداری این کودکان دراختیار بگذارند و کودکان اتباع خارجی از داخلی ها تفکیک شوند اما اقدام قابل توجهی نشده است.
وی افزود: اگر واقعاً بیش از 70 درصد کودکان کار اتباع خارجی هستند چرا تدابیر ویژه ای در مناطق مرزی اندیشیده نمی شود؟
عباسی گفت: هم اکنون برخی گروه های مافیایی این کودکان را به کار می گیرند و از آنها سوءاستفاده می کنند و دیروز در جلسه ای اعلام شد کولی ها منطقه ای را در تهران هدف گرفته اند.