پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما ، دیدار هیات سیاسی – نظامی آمریکا با هیات ترکیه در کاخ ریاست جمهوری ترکیه پایان یافت. هیات آمریکایی متشکل از جان بولتون مشاور امنیت ملی رییس جمهوری آمریکا، ژنرال جوزف دانفورد رییس ستاد مشترک و جیمز جفری نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه پیش از ظهر امروز با ابراهیم کالین سخنگوی رئیس جمهور ترکیه دیدار کردند. ابراهیم کالین را در این دیدار دو ساعت و ده دقیقه ای، سدات اونال معاون وزیر امور خارجه، یونس امره معاون وزیر دفاع و جمال الدین چلیک معاون سازمان اطلاعات (میت) ترکیه همراهی کردند.
بنا بر اخبار رسانه های ترکیه، ژنرال یاشار گولر فرمانده ستاد کل نیروهای مسلح ترکیه با ژنرال جوزف دانفورد همتای امریکایی خود و حلوصی آکار وزیر دفاع ترکیه با جان بولتون و جیمز جفری به طور جداگانه دیدار خواهند کرد.
قرار بود این هیات با رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه نیز دیدار کند اما این دیدار انجام نشد.
تلویزیون ان تی وی در این باره اعلام کرد: این دیدار بدلیل واکنش ترکیه به اظهارات اخیر جان بولتون صورت نگرفته است.
جان بولتون مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ قبل از سفرش به ترکیه گفته بود که خروج سربازان آمریکایی از سوریه مشروط به پاکسازی داعش و تضمین امنیت کُردهای سوریه از سوی ترکیه است.
پیش از این نیز مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا (سوم ژانویه سالجاری) در مصاحبه ای با وبگاه خبری نیوزماکس گفته بود: از آنکارا خواسته ایم تا با خروج نیروهای آمریکا از سوریه، کردهای این کشور را قتل عام نکند.
پومپئو تاکید کرده بود: اطمینان از نکشتن کردهای سوریه و حفاظت از اقلیت های مذهبی شمال سوریه امری مهم است و همه اینها هنوز هم بخشی از دارایی آمریکا محسوب می شوند.
رسانه های ترکیه از اعزام یک هیات آمریکایی به آنکارا برای مذاکره در مورد سامانه های موشکی اس-400 روسی خبر دادند.
اعزام این هیات آمریکایی با حضور یک هیات به ریاست معاون امنیت ملی رییس جمهور آمریکا در ترکیه همزمان شده است. اسماعیل دمیر رییس سازمان صنایع دفاعی ترکیه در جمع خبرنگاران گفت: پیشنهاد 3 میلیارد و 500 هزار دلاری آمریکا برای سامانه موشکی پاتریوت، مدت تحویل و دیگر جزییات آن در حال ارزیابی است. دمیر به ادعای مشکل آفرین بودنِ قرار گرفتن سامانه های اس-400 روسی و جنگنده های اف-35 در یک محیط اشاره کرد و گفت: ما در هر فرصتی به مخاطبان غربی مان یادآور شده ایم که ترکیه تدابیر لازم را برای عدم تداخل این دو تکنولوژی اتخاذ کرده است اما تاکنون این کشورها هیچ گروه کارشناسی به ترکیه نفرستاده اند تا ریسک های مورد ادعا را به ما نشان دهند.
وی افزود: درپی در خواست های مکرر ترکیه بالاخره قرار شد یک هیات کارشناسی از آمریکا به ترکیه اعزام شود.
دمیر در خصوص خرید سامانه های دفاع ضد موشکی اس-400 از روسیه تاکید کرد ترکیه خرید این سامانه ها را مشروط به این کرده است که نرم افزار تمییز دوست از دشمن که بر روی سامانه های اس-400 نصب می شود ملی و از سوی سازمان صنایع دفاعی ترکیه آماده شوند. روسیه نیز با این شرط موافقت کرده است.
رییس سازمان صنایع دفاعی ترکیه با جلب توجه به اینکه ترکیه به دلیل احتیاج عاجل، خواستار خرید سامانۀ اس-400 شده است گفت ترکیه کشور بزرگی است و مایحتاج دفاعی اش با خرید سامانه های اس-400 برطرف نخواهد شد و آمادۀ پذیرفتن پیشنهادات دیگری نیز در این زمینه است.
آمریکا و ناتو مخالف سرسخت خرید سامانه موشکی اس-400 از سوی ترکیه بوده و حتی آمریکا بدلیل عقد قرارداد خرید این سامانه میان ترکیه و روسیه از تحویل جنگنده های اف-35 به ترکیه که پول آن نیز پرداخت شده است امتناء می کند.
باید دید اعزام گروه کارشناسی به ترکیه و دلایلی که این گروه در خصوص عدم همخوانی میان سامانه های روسی و تجهیزات غربی ارایه خواهد کرد، می تواند آنکارا را از معاملۀ تسلیهاتی با روسیه منصرف کند؟