تولید سالانه 5 هزار تن گوشت توسط عشایر استان مرکزی + فیلم
مدیر امور عشایری استان مرکزی : عشایر استان سالانه 5 هزار تن گوشت تولید و روانه بازار مصرف می کنند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ علی اکبر منصوری مدیر امور عشایری استان مرکزی در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما گفت : عشایر استان مرکزی از شش ایل و دو طایفه مستقل تشکیل شدند و ۷۷۱ خانوار و پنج هزار نفر جمعیت دارند که در شهرستانهای ساوه ، زرندیه ، خمین و دلیجان مستقر میباشند.
منصوری افزود: حدود ۹۰ درصد عشایر در شهرستان ساوه و زرندیه مستقر هستند و تولیدات گوشتی عشایر حدود ۵ هزارتن است که حدود ۲۰درصد دام سبک استان را تشکیل میدهد و حدود ۲۴۰۰ تن تولیدات لبنی دارند.
وی ادامه داد : یکی از بزرگترین پروژهها مبحث آبرسانی به ۱۴ محله عشایری شهرستان زرندیه است با اعتبار ۱۰۰ میلیارد ریال که حدود ۴ میلیارد تومان اعتبارات استانی و ملی هست که در ۹ ماهه اول سال ۱۳۹۷ برای پروژههای عمرانی از جمله آبرسانی تعمیر و تجهیز شبکههای آبرسانی ، تجهیز چاه های مالداری و راه گشایی و برف روبی راه های عشایری اختصاص پیدا کرده است.
مدیر امور عشایری استان مرکزی میزان تسهیلات پرداختی به عشایر از ردیف صندوق توسعه ملی ۲۵ میلیارد ریال هست که حدود یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان از ظریف ماده ۱۰ و ۱۲ خردسالی به عشایراختصاص پیدا کرده که بحث زنجیره تولید گوشت در زمینه پرداخت پرواربندی دام برای اشتغال جوانان پرداخت شده است .
منصور در ادامه گفت: در زمینه نهاده های دامی یک کارگاه خوراک کنسانتره در شهرستان ساوه با اعتبار ۸۰۰ میلیون تومان در حال ایجاد هست که حدود ۳۵۰ میلیون تومان است و ردیف تسهیلات برای احداث کارگاه کنسانتره اختصاص پیدا کرده و حدود ۳۰۰۰ تن نهاده دامی توزیع شده در ۹ ماهه اول و در حال پیگیری جهت تامین نهاده دامی برای فصل زمستان هستیم .
و همچنین افزود: در زمینه آموزش و ترویج حدود هزار و ۲۰۰ ساعت نفر آموزش به عشایر داده شده برای بحث تشکلهای عشایری و ردیف بوجه آن هم از ردیف اعتبارات ملی و شرکت تعاونی ها تامین شده است .
منصوری گفت: عشایر در شهرستان ساوه و زرندیه به استان های همجوار شامل تهران، البرز ، مازندران ، قزوین و استان قم کوچ میکند و همچنین بلعکس عشایر استانهای قم ، تهران ، ورامین ، البرز و قزوین به استان مرکزی کوچ می کنند.