پخش زنده
امروز: -
معاون آموزشی وزیر علوم گفت: وزارت آموزش و پرورش متعهد شد که یک نظام تراز گونه در بررسی سوابق تحصیلی پیاده کند و نتایج آن را در اختیار سازمان سنجش آموزش کشور قرار دهد.
مجتبی شریعتی نیاسر در نشست خبری که در سالن همایشهای وزارت علوم تحقیقات و فناوری برگزار شد در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره حذف کنکور و ارتباط آن با لو رفتن سوالات دانش آموزان در دبیرستان و اجرای طرح سوابق تحصیلی گفت: قرار نیست تخلف و تقلب در هر مدل و شکلی رخ دهد، آموزش و پرورش متعهد شده است که یک نظام تراز گونهای در بررسی سوابق تحصیلی پیاده کند و نتایج دانش آموختگان را در سامانه و در اختیار سازمان سنجش قرار دهد.
وی افزود: موضوع تاثیر سوابق تحصیلی، جدید نیست، زیرا فرآیند این طرح از سال ۹۲ در حال اجرایی شدن است.
معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در کنکور ۹۸ که در ۱۳ و ۱۴ تیر برگزار میشود محدود به رشته محلهای پرمتقاضی است که ۱۰ تا ۱۵ درصد پذیرش دانشگاهها به آن اختصاص پیدا میکند و بقیه از طریق سوابق تحصیلی داوطلبان وارد دانشگاه میشوند.
شریعتی نیاسر ضمن تسلیت به جامعه دانشگاهی به دلیل رخداد تصادف در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران و تسلیت به مردم کرمانشاه به علت زلزله افزود: ما آمادگی خود را برای حل مشکلات آموزشی که برای تحصیل دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی و دانشجویان استان کرمانشاه رخ داده است اعلام کرده ایم.
وی با بیان اینکه در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی قرار گرفته ایم ضمن مقایسه وضعیت آموزش عالی قبل از انقلاب و اکنون گفت: تعداد جمعیت دانشجویی نسبت به اوایل انقلاب ۲۴ برابر و تعداد اعضای هیأت علمی دانشگاهها ۲۷ برابر افزایش یافته است.
شریعتی نیاسر افزود: همچنین رشتههای آموزشی نیز نسبت به اوایل انقلاب ۲۰ برابر شده است و در تمامی مقاطع و همه رشتههای تحصیلی فعال هستیم.
معاون آموزشی وزیر علوم گفت: در اوایل انقلاب دانشجویان در رشتههای اندکی در مقاطع کاردانی و یا کارشناسی تحصیل میکردند و در مقاطع بالاتر آموزش عالی دانشجویی نبود، اما امروز شاهد هستیم که دانشجویان در گروههای آموزشی مختلف همانند فنی و مهندسی، انسانی، کشاورزی، علوم پایه، هنر و حتی رشتههای بین رشتهای فعالیت چشمگیری دارند و اکنون پژوهشگران و دانشجویان ایرانی در رشتههایی مانند نانو، نانوفناوری، ژنتیک، هوا و فضا در سطح منطقه و جهان پیشتاز هستند.
شریعتی نیاسر افزود: تعداد مؤسسات و مراکز آموزش عالی کشورما هم اکنون ۵۰ برابر پیش از انقلاب است و در بخش آموزشهای مجازی در خاورمیانه و در آموزشهای مهارتی که توسط دو دانشگاه بزرگ مهارتی در حال فعالیت است در سطح منطقه و جهان جایگاه ویژه داریم.
شریعتی نیاسر با بیان اینکه در اوایل انقلاب تعداد زیادی از دانشجویان را از طریق بورس برای تحصیل به خارج از کشور اعزام میکردیم، گفت: امروزه تعداد دانشجویان اعزامی و دانشجویان بورس کشور ما اندک است، زیرا توانمندی آموزش عالی در تأمین نیازهای کشور چشمگیر بوده است.
معاون آموزشی وزیر علوم با بیان اینکه در اوایل انقلاب هیچ جایگاه علمی بین المللی نداشتیم، افزود: امروز رشد علمی کشورمان در رتبه اول جهان است و شاهد پیشرفتهای صنعتی و نظامی حاصل از توانمندی دانش آموختگان ما در عرصه پرتاب ماهواره، موشک هستیم و حتی در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و در علوم انسانی و کشاورزی رتبههای چشمگیر علمی به دست آورده ایم و در شرایطی قرار داریم که میتوانیم در سطح دنیا به رقابت بپردازیم.
وی در ادامه به برخی از برنامههای معاونت آموزشی در ماههای پیش رو اشاره کرد و گفت: هم اکنون آیین نامه تحصیل همزمان دانشجویان در دو رشته نهایی و ابلاغ شده است و بازنگری برای دانشجویانی که میخواهند در دو رشته تحصیلی به طور همزمان تحصیل کنند صورت گرفته است و ادامه دارد.
شریعتی نیاسر به ابلاغ آیین نامه استعدادهای درخشان اشاره کرد و افزود: در دانشگاههای سطح یک و دو کشور ۴۰ درصد ظرفیت دانشجویان بررسی میشود و براساس سوابق تحصیلی دانشجویان به سمت پذیرش در دانشگاههای معتبر پیش میروند.
معاون آموزشی وزیر علوم به طرح ساماندهی مؤسسات آموزش عالی اشاره کرد و گفت: این طرح در ستاد آمایش در دست بررسی است و در جهت توانمندی و ارتقاء دانشگاهها گامهای مؤثری برداشته است البته این طرح ناظر بر انحلال و یا تضعیف هیچ مؤسسهای نیست و فقط مؤسسات از نظر وضعیت موجود ارتقاء پیدا میکنند که امیدواریم تا پایان سال به جمع بندی اولیه برسیم و اقدامات اولیه برای نتایج این طرح اعلام شود.
شریعتی نیاسر به انتخابات به صورت الکترونیک اشاره کرد و افزود: یکی از کارهای پیش رو و مؤثر در دانشگاهها انتخاب اعضای کارگروههای تخصصی به صورت الکترونیک است، بطوریکه هم اکنون ۷۵ کارگروه تخصصی در کشور و در سطح دانشگاههای کشور وجود دارد که تمام تلاش ما برای گسترش و برنامه ریزی متمرکز در این راستا است و هم اکنون نزدیک به ۷۰۰ استاد در این کارگروه حضوری فعال دارند.
وی گفت: براساس این طرح مأموریت کارگروههای تخصصی در ساماندهی رشتهها و رصد کردن علم و فناوری در سطح جهان و جایگاه آموزش عالی است.
آزمون سراسری متمرکز حذف میشود
معاون آموزشی وزیر علوم به آخرین وضعیت حذف کنکور اشاره کرد و گفت: از سال ۹۲ و براساس مصوبه مجلس مقرر شد در طی ۵ سال سوابق تحصیلی داوطلبان کنکور بررسی و تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور اذعان شود هم اکنون مقرر شده است تا پایان دی رشته محلهای واجد شرایط برای پذیرش خارج از کنکور در سامانه سازمان سنجش وارد شود بنابراین براساس این طرح داوطلبان فقط در رشتههای پرمتقاضی کنکور میدهند و توصیه ما این است که این طرح میتواند نقش کلیدی و مؤثر برای هدایت تحصیلی دانشجویان و داوطلبان داشته باشد.
شریعتی نیاسر گفت: براساس این طرح کنکور متمرکز حذف میشود.
وی افزود: درباره موضوع حذف تکمیل ظرفیت باید بگویم که این طرح اجرا میشود و فقط تکمیل ظرفیت در دو مقطع مهر و بهمن اجرا میشود.
معاون آموزشی وزیر علوم به توجه به بخشهای فنی و حرفهای اشاره کرد و گفت: ۳۲۸ مجوز رشتههای فنی و حرفهای داده شده است و باید حوزههای فنی و مهندسی و کاربردی با توجه به نیاز کشور توسعه پیدا کند.
شریعتی نیاسر با بیان اینکه در آستانه بررسی بودجه در مجلس شورای اسلامی قرار داریم، گفت: ما از نمایندگان انتظار داریم که به بودجه آموزش عالی توجه ویژهای داشته باشند، زیرا مراکز آموزش عالی برتر کشور از کمبود اعتبار رنج میبرند.
وی افزود: ما باید این را در نظر بگیریم که آموزشهای مهارتی جزو سیاستها پیش بینی شده است و باید در بودجه سال ۹۸ به این موضوع توجه شود.
شریعتی نیاسر گفت: همچنین طرح اقتصاد مقاومتی هم در اولویت قرار دارد، زیرا هم اکنون ۲۵ مرکز آموزشی درگیر طرح اقتصاد مقاومتی هستند و باید این مسائل در بودجه سال ۹۸ لحاظ شود.
وی با بیان اینکه در بخشهای بین رشتهای به عنوان مثال در رشته نانو ۵۰ درصد اعتبارات کاهش یافته است، افزود: در سالهای اخیر شاهد رشد و توسعه پژوهشگران در رشتههای بین رشتهای بوده ایم، باید نمایندگان به اعتبار رشتههای بین رشتهای توجه کنند.
معاون آموزشی وزیر علوم درباره سطح بندی مؤسسات آموزش عالی گفت: این طرح و فعالیت از دو سال گذشته آغاز شده و در دستگاههای دولتی و نهادهای آموزش عالی به عنوان یک نهاد جریان ساز مدنظر قرار گرفته است و امیدواریم که بتوانیم در راستای این طرح گامهای مؤثری برداریم.
شریعتی نیاسر در پاسخ به سؤالی درباره اینکه آیا هم اکنون بورس دانشجویان به خارج از کشور به صفر رسیده است یا نه؟ افزود: ممکن است در برخی از موارد خاص و نادر شاهد بورسیه دانشجویان باشیم، اما هم اکنون دانشگاههای سطح یک کشور به راحتی میتوانند نیازهای داخل کشور را برطرف کنند.
وی در ادامه در خصوص نامهای که برخی از نمایندگان در مورد دانشگاه صدا و سیما نوشتند، گفت: همه مراکز دانشگاهی وابسته به دستگاههای اجرایی از مهر ۹۸ باید تعیین تکلیف شود و در این راستا با شورای عالی در خصوص ساماندهی مراکز آموزشی وابسته به دستگاههای اجرایی مکاتبه و مقرر شد تا پایان آذر براساس مهلت تعیین شده وضعیت این مراکز مشخص شود ما ناگزیر هستیم که در اسرع وقت وضعیت انتخاب رشته این دستگاهها و دانشگاه صدا و سیما را مشخص کنیم.
معاون آموزشی وزیر علوم در خصوص حذف برخی از استادان حق التدریسی در دانشگاههای برتر کشور افزود: هدف حذف استادان حق التدریسی نیست بلکه اصلاح نظام پرداخت است و حقوق هر یک از استادان متناسب با سهم افزایش تدریس او باید تعیین شود.
شریعتی نیاسر درباره ادغام مؤسسات غیرانتفاعی در سطح کشور نیز گفت: ادغام مؤسسات غیرانتفاعی به معنای نقطه ضعف این مؤسسات نیست بلکه حمایت از نقاط قوت سرمایه گذاری از بخش خصوصی است، زیرا دولت نمیتواند در چنین مراکزی ورود پیدا کند و این مؤسسات باید خودشان بتوانند به یک جمع بندی برسند.