به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری رویترز از سنگاپور ؛ یک بررسی که روز دوشنبه در سنگاپور منتشر شد, نشان داد 70 درصد از پاسخ دهندگان معتقدند کشورهای جنوب شرق آسیا باید در مذاکره با چین درباره طرح موسوم به کمربند و جاده محتاط باشند. این بررسی همچنین نشان داد جنوب شرق آسیا به نحوی روزافزون درخصوص تعهد آمریکا در قبال این منطقه به عنوان شریکی راهبردی و منبع امنیت, تردید دارد. این در حالی است که پاسخ دهندگان گفتند نفوذ چین هم از نظر سیاسی و هم اقتصادی رو به افزایش است.
بر اساس این بررسی, باید در این دیدگاه که چین از نظر اقتصادی نفوذ دارد و آمریکا از نظر سیاسی, تجدیدنظر شود.
در این نظرسنجی که توسط یک موسسه وابسته به دولت سنگاپور انجام شد, از 1008 نفر از هر ده کشور عضو آسه آن سوال شد. آنها افرادی دولتی و نیز از جوامع دانشگاهی و تجاری، جامعه مدنی و رسانه ها بودند. تقریبا نیمی از پاسخ دهندگان گفتند طرح شی جینپینگ رئیس جمهور چین موسوم به کمربند و جاده موجب می شود آسه آن به مدار چین نزدیک تر شود.
یک سوم نیز گفتند این طرح فاقد شفافیت است حال آن که 16 درصد گفتند این طرح شکست خواهد خورد. ضمنا دیدگاهی که می گفت کشورهای جنوب شرق آسیا باید در مذاکره با چین محتاط باشند در کشورهای اندونزی، فیلیپین و تایلند از قدرت بیشتری برخوردار بود. همچنین از هر 10 نفر, شش نفر گفتند نفوذ آمریکا در سراسر جهان نسبت به یک سال پیش رو به زوال گذاشته و دو سوم نیز معتقد بودند تعامل آمریکا با جنوب شرق آسیا کاهش یافته است.
حدود یک سوم نیز گفتند به آمریکا به عنوان شریک راهبردی یا تامین کننده امنیت منطقه ای اعتمادی ندارند یا اعتماد اندک دارند. این بررسی نشان داد کمتر از یک نفر در هر 10 نفر چین را قدرتی خوش طینت و خیر خواه قلمداد می کنند و تقریبا نیمی از پاسخ دهندگان گفتند دولت چین قصدی برای تبدیل جنوب شرق آسیا به منطقه اعمال نفوذ خود دارد.
پاسخ دهندگان در این نظرسنجی همچنین خواستار نقش فعال تر آسه آن در بحران روهینگیا در میانمار شدند, هرچند اکثر آنها خواستار میانجی گری بودند و نه فشار دیپلماتیک.