خبر خوش داود محمدی
افزایش بودجه استان قزوین در سال ۹۸
نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک از ارتقا جایگاه بودجه استان در سال آینده از رتبه ۳۱ به ۲۸ در میان استانهای کشور خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین, نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در برنامه تلویزیونی بی حاشیه مرکز قزوین درباره بودجه
استان قزوین گفت: متأسفانه پایه بودجه استان از اساس ضعیف بوده است چرا که قزوین در شرایط خاصی استان شد و اولویت ها بر این حوزه معطوف نبود و بحث استانی شدن قزوین، هدف اصلی بود .
داود محمدی افزود: وقتی که بودجه استان قزوین را در همان سال با بودجه استان اردبیل مقایسه می کنیم به تفاوت های خاص آن دوره پی می بریم.
وی ادامه داد: با استان شدن اردبیل از ابتدا بودجه مناسبی به آن تخصیص یافت و در بودجه ریزی سال های بعد نیز تاثیر گذاشت.
نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک با اشاره به تلاش نمایندگان مجلس برای افزایش بودجه گفت: استان قزوین 4 نماینده دارد اما برخی از استان ها از 19 تا 30 نماینده دارند و هر کدام تلاش می کنند تا بودجه شان را افزایش دهند.
به گفته محمدی؛ افزایش بودجه استان قزوین به این معناست که باید بودجه یکی از استان های کشور کاهش یابد.
وی افزود: استان قزوین در بودجه سال 98 در جایگاه خوبی قرار دارد و بودجه استان قبل از بودجه استان های قم، سمنان و البرز قرار گرفته است.
نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک بیان کرد: شاخصه هایی برای ارتقای بودجه استان در نظر داشتیم و بر همین اساس بودجه استان را از ردیف 31 به 28 ارتقاء دادیم.
داود محمدی اعلام کرد: از نظر اعتبارات هزینه ای، استان قزوین با استان نوزدهم کشور در بودجه، یک درصد در حوزه اعتبارات تفاوت دارد.
وی اضافه کرد: در بودجه سال 98 باید هزار و 830 میلیارد تومان از درآمدهای استان را به خزانه دولت واریز کنیم که این رقم در سال گذشته هزار و 500میلیارد تومان بود که با رایزنی های فراوان آن را به هزار و 360 میلیارد تومان رساندیم.
نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک, نامه نگاری و رایزنی با رئیس کمیسیون اقتصادی ، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس و رئیس سازمان مدیریت و برنامه کشور را از اقدامات نمایندگان استان برای کاهش سهم درآمدی استان برای واریز به خزانه دولت دانست.
محمدی اذعان کرد: در مجلس نمی توان در لایحه بودجه دولت، تغییرات اساسی ایجاد کرد و نمایندگان استان ، برای اصلاح بودجه از هیچ تلاشی قبل از تقدیم لایحه به مجلس مضایقه نکردند.
وی افزود: بودجه براساس 25 شاخص تخصیص می یابد و اینطور نیست که حق استان ، ضایع شود.
نماینده مردم قزوین, البرز و آبیک در مجلس گفت: بخشی از بودجه ها به سمت استان می آیند که غیرمستقیم بر شاخص ها اثر می گذارند مانند پروژه راه آهن قزوین به رشت که به نام استان قزوین نیست و هزار و850 میلیارد تومان اعتبار دارد که سه برابر بودجه یک استان است.
محمدی تشریح کرد: بودجه انتقال آب سد طالقان به قزوین با اعتباری بالغ بر هزار میلیارد تومان به عنوان یک پروژه ملی در نظر گرفته شده است، اما استان قزوین از آن منتفع می شود و از اعتبارات استان قزوین کسر نمی شود.
به گفته وی ؛ همچنین برای احداث جاده قزوین- الموت- تنکابن با اعتباری بالغ بر 450 میلیارد تومان، 433 میلیارد تومان هزینه شده و 17 میلیارد تومان از آن باقی است.
نماینده مردم قزوین, البرز و آبیک در مجلس همچنین از پیشرفت 50 درصدی دو خطه شدن راه آهن قزوین به زنجان و پیشرفت 90 درصدی قزوین به تهران به عنوان یک پروژه های ملی خبر داد.
محمدی در ادامه گفت: از محل تسهیلات بهین یاب هزار و 300 میلیارد تومان از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت به استان قزوین اختصاص یافت.
وی از تلاش نمایندگان برای گنجاندن طرح هایی که در بودجه استان لحا ظ نشده همچون خط آهن قزوین به قم که کارهای مطالعاتی آن انجام شده است, سخن گفت .
نماینده مردم قزوین, البرز و آبیک اعلام کرد: در حال حاضر 5 هزار کیلومتر راه روستایی داریم که نیمی از آنها آسفالت هستند و نیمی دیگر هنوز آسفالت نشده اند و منابع مالی محدودی برای این کار در اختیار داریم.
محمدی افزود: با وجود محدودیت منابع مالی 80 کیلومتر از راه های روستایی را با تامین قیر رایگان آسفالت کردیم.
به گفته وی ؛ باید برای آسفالت راه روستایی اولویت بندی کنیم تا منابع به هدر نرود چرا که ساخت هر کیلومتر راه روستایی 500 میلیون تومان هزینه دارد.
نماینده مردم قزوین, البرز و آبیک گفت: نوسانات نرخ ارز، تأمین مواد اولیه و فشارهای اقتصادی سبب شده تا امسال شاهد تعدیل گسترده کارگران استان باشیم و استان ظرفیت پرداخت هزار و 800 میلیارد تومان از محل درآمدهای مالی به دولت را ندارد و از سوی دیگر هم کاهش واردات موجب کاهش درآمدهای مالی می شود.
محمدی ادامه داد: برای توسعه متوازن باید در 4 حوزه , کشاورزی، افزایش راندمان و بهره وری در بخش صنعت، گردشگری و استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان, گام های جدی برداریم.
وی افزود: در مورد شتابگر ملی نیز هفته گذشته از 100 نماینده مجلس امضا گرفتیم که بودجه این پروژه ملی ارتقاء پیدا کند چرا که این پروژه استان قزوین را به قطب علمی غرب آسیا تبدیل می کند و هزاران کاربر مانند سازمان انرژی اتمی از آن بهره مند می شوند و در صورت اتمام آن 7 هزار شغل ایجاد خواهد شد.