به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، مجید فراهانی در جریان صد و دوازدهمین جلسه علنی شورای شهر تهران در خصوص تغییر نام محله ای در درکه بیان کرد: نام گذاری معابر و خیابان ها در شورای سوم مورد بررسی قرار گرفته بود و در دوره چهارم نیز آقای شاکری که مسئولیت این امر را بر عهده داشتند طرحی را آماده کرده اند.
وی افزود: یکی از مهم ترین مشکلات تهران بحث نام گذاری خیابان و معابر است. در بسیاری از کشورها نام گذاری به صورت شماره گذاری انجام می شود در این راستا وقتی وارد منطقه ای می شوید که خیابان پنجم است برای رسیدن به خیابان پانزدهم می دانید که باید چه مسافتی را طی کنید.
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی خاطر نشان کرد: امروزه بسیاری از کوچه ها و معابر سطح شهر تهران با اسم اشخاص نام گذاری شده است و شماره گذاری وجود ندارد. قرار بر این بود که اسامی خیابان های تهران به صورت شماره باشد و چنانچه خیابانی به نام شهید بزرگواری است، نام شهید همراه با شماره درج شود تا افراد بتوانند راحت تر تردد داشته باشند. البته این کار باید در کل تهران صورت بگیرد.
فعالیت های شوراهای معماری مناطق بی ضابطه و بدون چارچوب است رییس کمیته شهرسازی شورا گفت: ظرف یک ماه گذشته فعالیت شوراهای معماری مناطق با شیب تندی افزایش یافته که بدون ضوابط و مقررات ملاک عمل اغلب آراء صادر می شود.
زهرا نژادبهرام رییس کمیته شهرسازی شورا در جریان یکصدو دوازدهمین جلسه شورا تذکری پیرامون فعالیت های بی ضابطه و بدون چارچوب شوراهای معماری مناطق داشت و افزود: با توجه به بررسی های به عمل آمده در کمیته شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران مشخص شده است که ظرف یک ماه گذشته فعالیت شوراهای معماری مناطق با شیب تندی افزایش یافته و این روند در برخی مناطق مرکزی و شمالی شهر تهران نمود بیشتری داشته است.
وی ادامه داد: این در حالیست که بر اساس مصوبه شورا تحت عنوان الزام شهرداری تهران به ارائه لایحه تعیین ماموریت ها و حدود اختیارات و مسئولیت های شوراهای معماری مناطق»، شهرداری تهران موظف شده بود که ظرف ۲ ماه لایحه ای را با رویکرد کیفی سازی فعالیت های شوراهای معماری و پرهیز از فروش تراکم و بارگذاری های خلاف ضوابط و مقررات طرح تفصیلی شهر تهران به شورا ارائه کند که تاکنون این امر محقق نشده است.
رییس کمیته شهرسازی شورا تاکید کرد: با توجه به عدول از ضوابط و مقررات ملاک عمل در اغلب آراء صادره توسط شوراهای معماری مناطق و کسب درآمد ناپایدار از این محل، از شهردار محترم تهران که خود همواره از مدافعان ارتقا قانون مداری و پایبندی به ضوابط و مقررات بوده است، انتظار چنین است که به منظور مقابله با گسترش فعالیت های بی ضابطه و بدون چارچوب فعالیت های شوراهای معماری مناطق و ارائه لایحه اشاره شده به شورا، دستورات لازم را در اسرع وقت صادر کنند.
تختی نماد فرهنگ اصیل پهلوانی استرییس کمیته ورزش شورای اسلامی شهرتهران خواستار رسیدگی و مرمت خانه پدری تختی و زورخانه پولاد شد.
حجت نظری رییس کمیته ورزش شورای اسلامی شهر تهران مرحوم غلامرضا تختی که به حق لقبی شایستهتر از جهان پهلوان را نمیتوان بر او گذاشت، یکی از اسطورههای ورزش ایران و نماد فرهنگ اصیل پهلوانی است که با کسب افتخارات جهانی، نامش در خارج از مرزهای کشور نیز درخشیده است.
وی ادامه داد: هفدهم دیماه سالروز وفات این ورزشکار محبوب کشورمان بهانهای است برای یاد کردن از آن بزرگمرد و راه رسمی که باید به بهانههایی مدام یادش کنیم. متاسفانه اما این روزها دو یادگار باقیمانده از غلامرضا تختی در شهر تهران، یعنی خانه پدری تختی در محله خانی آباد قدیم(خیابان تختی) واقع در منطقه12 و زورخانه پولاد در خیابان وحدت اسلامی واقع در منطقه11 شهرداری تهران وضعی مناسب ندارند.
به اعتقاد نظری خانه پدری تختی میتواند به عنوان موزه تختی و یکی از جاذبههای گردشگری ورزشی شهر تهران برای گردشگران داخلی و خارجی تبدیل و مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
او در ادامه یادآور شد: متاسفانه امروز به تریکوبافی تبدیل شده است و از دیگر سو، زورخانه پولاد که تختی در آنجا به ورزش باستانی میپرداخت، امروز تبدیل به باشگاه بیلیارد شده است.
رییس کمیته ورزش شورای اسلامی شهر تهران افزود: این درحالی است که شورای اسلامی شهر تهران، در مصوبه بودجه سال 1397 شهرداری تهران، مبالغ 20 و 15 میلیارد ریال را برای تملک زورخانه پولاد و خانه تختی اختصاص داد و مناطق 11 و 12 مکلف شدند این دو ملک را تملک کنند که متاسفانه این مهم تحقق نیافته است.
رییس کمیته ورزش شورای اسلامی شهر تهران در ادامه از شهرداری خواست تا در زمان باقیمانده تا پایان سال 1397، نسبت به تحقق این دو ردیف اعتباری اقدامات لازم را انجام دهد.
حجت نظری افزود: متاسفانه در بازدیدهایی که از محلاتی که زورخانه پولاد و خانه پدری تختی در آن واقع شده داشتم، متوجه شدم که بسیاری از ساکنان آنها بهخصوص نسل جوان و کودکان هیچ اطلاعی از پیشینه محله خود ندارند و یقینا اطلاع از قدمت و پیشینه یک محله، در افزایش حس تعلق و ارتقا مشارکتهای شهروندی نیز موثر است.
وی همچنین از مسئولان سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خواست تا نسبت به ثبت این دو بنای ارزشمند، اقدامات لازم را انجام دهند.