اولین جلسه مجمع به ریاست آملی لاریجانی؛
همه ارکان نظام متحد هستند
رئیس مجمع تشخیص مصلحت: دشمن باید احساس کند که همه ارکان و قوا متحد هستند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی مجمع؛ اولین جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام به ریاست آیت الله صادق آملی لاریجانی برگزار شد.
در ابتدای جلسه امروز، حکم انتصاب ریاست مجمع از سوی مقام معظم رهبری توسط آیت الله محمدی گلپایگانی رئیس دفتر معظم له، قرائت و به آیت الله آملی لاریجانی تقدیم شد.
در ادامه این جلسه آیت الله آملی لاریجانی از اعتماد مقام معظم رهبری و حکم انتصابشان برای ریاست مجمع و عضویت فقهای شورای نگهبان تشکر کرد و گفت: امیدواریم بتوانیم همه وظایف و مسئولیت هایی را که در قانون اساسی برای مجمع و شورای نگهبان مصرح است به نحو احسن، انجام دهیم.
وی همچنین با گرامیداشت یاد روسای پیشین مجمع از شخصیت آیت الله هاشمی شاهرودی و آیت الله هاشمی رفسنجانی و خدماتشان در دوران ریاست این نهاد مهم تجلیل کرد و افزود: باید از رئیسان فقید مجمع، خصوصا مرحوم آیت الله هاشمی شاهرودی (ره) یاد کنیم. ایشان از ارکان بسیار موثر حوزه های علمیه و عالمی برجسته و متفکری صاحب نظر در حوزه های علمیه و یار وفادار و مخلص نظام و مقام معظم رهبری بودند. امیدواریم خداوند، روح ایشان را با ارواح طیبه شهدا و اولیا در محضر پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت (ع) محشور بگرداند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت اضافه کرد : از خصایص بارز آن بزرگوار تلاش مستمر در حوزه های علمیه و مجاهدت علمی بود، به طوری که آثار گرانبهایی در حوزه های علمیه به جای گذاشته اند، خصوصا که در دوران عنفوان جوانی، تقریرات شهید صدر را به رشته تحریر در آوردند که این تقریرات همان زمان از آثار برجسته حوزه های علمیه محسوب می شد و بعد هم آثاری که از خود ایشان به جای مانده سالهای سال، مورد بهره برداری طلاب و فضلای حوزه های علمیه قرار خواهد گرفت.
وی افزود : ایشان در همراهی با انقلاب تلاش بسیار زیادی داشتند، ده سال در قوه قضائیه خدمت کردند و منشا تحولات زیادی در قوه قضاییه بودند.
آیت الله آملی لاریجانی اضافه کرد: فرض است بر ما که از مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی(ره) هم یاد کنیم که دوره های مستمری در ریاست مجمع تشخیص خدمت کردند و در آن دوران مسائل متعددی در مجمع حل شد، اگر تصمیمات مجمع در آن دوره نبود، برای کشور و مردم مشکل ایجاد می شد که این مشکلات رفع شد. خداوند روح این بزرگواران را با ارواح شهدا و علما و خلصا محشور گرداند.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه گفت: همان گونه که مقام معظم رهبری در حکمشان فرمودند مجمع یک نهاد مهم و موثری است، گرچه هر نهادی در جمهوری اسلامی، وظایفی خاص دارد و در چارچوب قانون اساسی و بر اساس مسئولیت هایی که تقنین می شود، عمل می کند، ولیکن در همان حیطه، مجمع تشخیص حسب اصل ۱۱۲ قانون اساسی و همین طور اموری که به نحو ولایی، به مجمع تکلیف شده، باید عمل کند و می تواند منشا حل بسیاری از مشکلات قرار گیرد.
وی تصریح کرد: اگر در جامعه اسلامی با معضلی مواجه شویم بعد از ارجاع مقام معظم رهبری، مجمع تشخیص در پی حل معضل خواهد بود و سیاست هایی که به نحو پیشنهادی خدمت مقام معظم رهبری تقدیم می شود و همچنین تنافی برخی آرا بین مجلس شورای اسلامی و شورای محترم نگهبان پدید آید مصالح جامعه را تشخیص و تصویب می کند. البته در حقیقت تنافی و تعارضی در بین نیست، چرا که، شورای نگهبان بر حسب وظیفه قانونی، خلاف شرع و خلاف قانون اساسی و مجمع تشخیص مصلحت نظام، مصلحت را تشخیص می دهند و لذا بعضا وقتی برخی فقهای شورای نگهبان در مجمع حضور پیدا می کنند، برای تشخیص مصلحت، رای و نظری غیر از آنچه در شورای نگهبان داده اند، می دهند. لذا تعبیر تعارض که در متن آئین نامه مجمع تشخیص مصلحت نظام آمده، دقیق نیست و در واقع مجمع از حیث مصلحت نظر می دهد و این هیچ تنافی با وظیفه شورای نگهبان ندارد و به لحاظ نتیجه ، نظر مجمع حاکم است.
وی افزود: در حال حاضر با مسائلی مواجه هستیم که در متن جامعه و برای مردم پیش می آید که از جهاتی به مصلحت باید رجوع کرد. بخشی از این مصالح را مجلس شورای اسلامی، ملاحظه می کند و بر حسب آن تقنین می کند و بخش دیگر به صورت انطباق با سیاست های کلی نظام، در مجمع به لحاظ نظارتی که از سوی رهبری به مجمع تشخیص نظام واگذار کرده اند باید مورد بحث و بررسی قرار گیرد و نتیجه آن به محضر ایشان تقدیم شود که آن هم مسیر مهم و خاصی دارد که باید ان شاء الله بر حسب نظر مقام معظم رهبری به صورت عالمانه و مجدانه پیگیری شود.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: ما امروز در کشور با مسائل مهمی مواجه هستیم مسائلی که هم از بیرون تحمیل شده و هم مسائلی که از ناحیه نحوه مدیریت ما در داخل کشور بوجود آمده، در چنین فضایی که دشمن به دست اندازی به سرمایه های واقعی جمهوری اسلامی به ویژه سرمایه های اجتماعی طمع کرده همه دستگاه ها و نهادهای حقیقی نظام جمهوری اسلامی باید برای برون رفت از این مشکلات دست در دست هم با همه توان تلاش کنند .
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: دشمن باید این را احساس کند که همه ارکان و قوا متحد هستند و در مسیر خدمت به مردم و رفع معضلات کشور با هدایت های مقام معظم رهبری عمل می کنند، البته اختلاف سلیقه طبیعی است اما آنجایی که می خواهند تصمیمی گرفته شود و راهکاری ارائه شود، باید همه قوا و نهادها در چارچوب ترسیمی از ناحیه مقام معظم رهبری، دست در دست یکدیگر بدهند و دشمن نباید احساس کند که در جایی رخنه ای وجود دارد، و از طریق آن برای مردم می تواند مشکل ایجاد کند.
وی گفت: مردم عزیز ما باید احساس کنند که مسئولان به فکر آنها و در حال خدمت به آنها هستند، تقنینشان، توصیه هایشان، نگرش ها و فعالیت هایشان، در مسیر خدمت به مردم و در مسیر رفع مشکلات مردم است. نزاع ها نباید به ساحت کوچه و خیابان کشیده شود. نزاع های بین قوا و نهادها باید به نحوی عالمانه و فنی و حقوقی حل شود. ما امیدواریم خداوند تبارک و تعالی به همه ی ما برای خدمت خالصانه به مردم که در واقع طریق قرب به حق و یکی از بهترین راه ها برای رسیدن به خدای تعالی است توفیق عنایت فرماید تا بتوانیم به وظایفمان درست و تام عمل کنیم.
بر اساس این گزارش، در این جلسه ادامه بررسی لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی اختلافی بین مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان در دستور کار قرار گرفت.
اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام پس از بحث و بررسی و استماع نظر نمایندگان شورای نگهبان، دولت، مجلس شورای اسلامی و کمسیونهای مربوطه؛ در خصوص بند «پ» ماده «2» نظر شورای نگهبان را تأیید کردند.
در مورد ماده 5 ، مصوبه مجلس شورای اسلامی مورد تأیید قرار گرفت. ماده 7 مکرر مصوبه مجلس از دیگر مواد اختلافی بود که با اصلاح بند ب و بند د و تبصره 4 بند ذ و الحاق یک تبصره به بند ب ماده 7 مکرر، اصلاحات مد نظر مجمع، به پایان رسید.
با اتمام بررسی لایحه پولشویی در مجمع تشخیص مصلحت نظام، لایحه الحاق ایران به کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرایم سازمان یافته فرا ملی ( کنوانسیون پالرمو) در دستور کار آتی مجمع قرار خواهد گرفت.