به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی انجمن جراحان ارتوپدی ایران، دکتر محمد رازی با اشاره به اینکه ورزشکاران برای نحوه بازی روی چمن مصنوعی آموزش ببیندد، افزود: باید تجدید نظر و بازبینی در کیفیت چمن های مصنوعی و همینطور کفش های ورزشکاران صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه سطح زمین از عواملی است که می تواند در آسیب دیدگی تاثیر خیلی زیادی داشته باشد، ادامه داد: چمن طبیعی اگر استاندارد باشد نقش بسیار زیادی در پیشگیری از آسیب دیدگی دارد.
دکتر رازی گفت: در چمن طبیعی میزان آسیب دیدگی به نحو خیلی زیادی کم است، چه این آسیب دیدگی ها به صورت فعالیت بیش از حد و دردهای مزمن و چه به صورت پیچ خوردگی حاد و آسیب پارگی لیگامان صلیبی باشد.
وی افزود: از سال های قبل در آمریکا و اروپا چمن مصنوعی متداول شد که در ابتدای بازی بر روی چمن مصنوعی آسیب دیدگی لیگامان کروشیت قدامی به علت پیچ خوردگی و چسبیدن کف پای ورزشکار به چمن مصنوعی، خیلی آمارش بالا بوده است.
وی افزود: مهمترین عارضه ای که افراد ورزشکار در بازی های فوتبال، بستکبال و هندبال پیدا می کنند پارگی لیگامان یا رباط کروشیت قدامی است که این آسیب منجر به بی ثباتی مفصل زانو و پیچ خوردگی های مکرر و در نهایت پارگی منیسک ها و تخریب غضروف مفصلی می شود.
رئیس انجمن جراحان ارتوپدی ایران گفت: تخریب غضروف مفصلی باید در سنین بالاتر رخ دهد ولی در کسانی که دچار پارگی لیگامان صلیبی می شوند و درمان مناسب هم انجام نمی شوند، آرتروز زانو در سنین بسیار پایین حدود 35 تا 40 سالگی ممکن است رخ دهد.
دکتر رازی گفت: تمرینات خاص پیش گیرنده برای جلوگیری از آسیب لیگامانهای زانو مؤثر است و این تمرینات باید در برنامه آمادگی جسمانی افراد قرار گیرد و تا آنجایی که من اطلاع دارم هنوز تمرینات پیش گیرنده جای خود را در برنامه های تمرینی ورزشکاران به نحوی که لازم است جای خود را باز نکرده است و باید این ورزشها در برنامههای تمرینی گنجانده شود.