پخش زنده
امروز: -
امباگ، یکی از غذاهای پر طرفدار جنوب سیستان و بلوچستان است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز سیستان و بلوچستان ، این غذا بیشتر در شهرستان قصرقند، پخته می شود و وجه تسمیه این غذا از گویش محلی گیاه شنبلیله است که افراد محلی به این گیاه، امباگ می گویند.
مدیر اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قصرقند گفت: غذای امباگ، قدمتی 400 ساله دارد در این منطقه دارد.
باشنده افزود: گیاه شنبلیله، گوشت مرغ و ادویه های مخصوص محلی، مواد تشکیل دهنده این غذاست و طعم و مزه خاص آن طرفداران زیادی در استان و حتی کشورهای حوزه خلیج فارس دارد .
کارشناس گیاهان دارویی قصرقند نیز گفت : خاصیت درمانی شنبلیله و استفاده از آن در طب سنتی ایران، در ماندگاری این غذا طی قرن ها در بین مردم موثر بوده است.
محمودی افزود: کاهش قند و کلسترول خون، کنترل دیابت نوع یک و دو، بهبود رفلاکس معده ، درمان کم خونی و خاصیت ضد سرطانی شنبلیله از خواص درمانی این گیاه است.
وی گفت: دم کرده امباگ یا همان (شنبلیله ) به همراه عسل برای درمان سرفه های سرد و ورم غدد درونی از جمله طحال و کبد و کمر درد موثر است.
مدیر جهاد کشاورزی قصرقند نیز گفت : 49هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان به کشت امباگ (شنبلیله )اختصاص یافته که 95درصد آن برای تهیه غذای امباگ استفاده می شود .
رئیسی افزود: با وجود خشکسالی های اخیر و کاهش سطح زیر کشت گیاهان در این شهرستان ، کشاورزان قصرقندی به دلیل استقبال از خوراک امباگ ، هنوز هم شنبلیله می کارند.