گزارش مکتوب
واگذاری به بخش خصوصی؛ پرسشها و پاسخ ها...
توسعه اقتصادی٬ اشتغالزایی و کاهش هزینهها از اهداف استراتژیک خصوصی سازی است، در این نوشتار موضوع خصوصی سازی مجتمعهای تولیدی و خدماتی در استان کرمانشاه مروری اجمالی میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه.
چند هفتهای میشود که بحث پیرامون خصوصی سازی برخی از مجتمعهای تولیدی و خدماتی استان بیشتر سر زبانها افتاده است.
درب سه سیلوی استان در شهرستانهای کرمانشاه ٬ سنقروکلیایی وکنگاور قرار است توسط بخش خصوصی گشوده شود و پتروشیمی بیستون هم برای دومین بار است که به مزایده میرود.
موضوع این واگذاریها را در این نوشته با تفسیر بیشتر پی میگیریم.
تحلیلی گذرا بر موضوع خصوصی سازی سیلوهای کرمانشاه خبر واگذاری سیلوهای استان به بخش خصوصی با گذشت هفتهها همچنان در خروجی برخی از سایتها و خبرگزاریهای استان خودنمایی میکند٬ رویدادی که بعد از، اما و اگرهای فراوان، مسئولان استانی قطعیت در انجام آن را منوط به تصمیم گیریهایی همه جانبه میدانند که متضاد با منافع استان نباشد و خواستههای مردم را هم بی پاسخ نگذارد...
در حالیکه ماهیت واگذاری به بخش خصوصی یک اصل قانونی است و کارشناسان اقتصادی بر این باورند که واگذاری به بخش خصوصی میتواند یکی از راههای برون رفت از وابستگی قلمداد گردد، اما تملیک این اموال را با قیمت نازل فاقد ارزش و نامتناسب با قانون میدانند.
سالاری معاون عمرانی استانداری کرمانشاه قیمت سیلوهای استان را برای واگذاری به بخش خصوصی پایین میداند.
۵۷ هزار متر مربع مساحت یکی از همین سیلوها یعنی سیلوی کرمانشاه است٬ در حالیکه جلسات مسئولان برای تبیین و پیگیری واگذاری سیلوهای استان به بخش خصوصی همچنان ادامه دارد، به نظر میرسد واگذاری سیلویی نظیر سیلوی کرمانشاه با قیمت ۲۳ میلیارد تومان با داشتن امکانات و تاسیسات فراوان تقریبا هیچ کارشناسی را در زمینه نرخ فروش مجاب نمیکند.
از سوی دیگر جاسمی نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی واگذاری به قیمت روز وکارشناسی را از نکاتی میداند که در بحث واگذاری سیلوها باید به آن توجه شود.
پتروشیمی بیستون و فرصتهای سرمایه گذاری
بعد از موضوع واگذاری سیلوهای کرمانشاه به بخش خصوصی پتروشیمی بیستون هم دوباره به مزایده گذاشته شد البته بعد از یک تجربه ناموفق در واگذاری ...
اولین بار این مجتمع در سال ۸۹ به مزایده رفت، اما بی تعهدیهای صورت گرفته توسط خریداران باعث شد تا در مزایدهای مجدد کار واگذاری بلوک ۶۸ درصد این مجتمع که سالانه ظرفیت تولید ۵۰ هزار تن lab (مواد اولیه شوینده ها) را دارد، دوباره از سر گرفته شود.
حاتمی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه زمان اعلام نهایی نتیجه این مزایده را تا کمتر از دو هفته دیگر اعلام میکند، نتیجهای که امید میرود روند مطلوبتری را طی کند.
رشد و بهره وری ٬ کمک به توسعه صادرات و انسجام مالکیت این مجموعه از مواردی است که در فهرست اهداف واگذاری این مجتمع عنوان شده است ...
طرح چند سوال...
بحث واگذاری مجتمعهای استان را با طرح چند سوال به پایان میبریم.
چرا خصوصی سازی مجتمعها و مراکز تولیدی در استان معمولا با چالش همراه است آیا با واگذاری پالایشگاه کرمانشاه با نرخی بسیار کمتر از قیمت واقعی به بخش خصوصی در سالهای اخیر و واکنشهای مختلف نسبت به این موضوع زمینهای فراهم نشد تا تصمیمات مربوط به واگذاری به بخش خصوصی بویژه در بحث سیلوها متعهدانهتر انجام شود.
با توجه به اینکه اجرای هر طرحی بر اساس بررسیهای همه جانبه صورت میگیرد آیا میتوان گفت: واگذاری شرکتها و مجتمعهای استان با قابلیت فراوان استحصال بدون بررسی کافی و نظارتهای همه جانبه صورت میگیرد.
امید میرود پاسخ به این پرسشها در عمل و بدون ابهام درهر تصمیم و تعهد در آیندهای که مردم خوشبینانه منتظر آنند مشخص شود...
*گزارشگر: سحر پیرویسی