پخش زنده
امروز: -
رئیس شرکت پشتیبانی امور دام: وزن استانداردی که در همه دنیا برای مرغ آماده طبح در نظر گرفته شده وزن بین یک کیلو و ۲۰۰ گرم تا یک کیلو و ۸۰۰ گرم است.
حمید ورناصری در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: بعضی از تولیدکنندگان مرغ گوشتی برای رساندن مرغ به وزنهای سنگین تر، مدت بیشتری مرغ خود را در مرغداری نگه میدارند که این هم به دولت که تامین کننده نهاده یارانهای در بازار است ضرر میرساند و هم برای مصرف کنندهها از نظر سلامتی توصیه نمیشود.
رئیس شرکت پشتیبانی امور دام افزود: عوامل موثر بر قیمت تمام شده گوشت مرغ، به چندین مورد بستگی دارد، اما مهمترین آنها، میزان نهادهای است که هر مرغ برای پرورش باید استفاده کند و نگه داشتن مرغ گوشتی در مرغداری با هدف افزایش وزن آن، باعث مصرف بیشتر نهاده شده که این خود هم باعث افزایش قیمت مرغ و هم باعث افزایش هزینه تولید برای تولیدکننده میشود.
وی گفت: مرغ باید بین ۴۲ تا ۴۵ روزه باشد و به بازار عرضه شود، اما گاهی اوقات مرغدارها محصول خود را تا ۷۰ روز هم در مرغداری نگه میدارند تا وزن لاشه آن به بالای دو کیلوگرم برسد هرچند که بارها ازجانب کارشناسان بهداشتی در مورد ضرری که ممکن است مرغهای سنگینتر برای مصرف کننده داشته باشد تذکر داده شده است، اما به دلیل تغییر ذائقه مصرف کنندههای ایرانی و علاوه به خرید مرغهای درشت، تولیدکنندهها مرغ خود را بیش از زمان استاندارد در مرغداری نگه میدارند.
ورناصری تاکید کرد: مرغ گوشتی در همین زمان ۴۵ روز یا حتی ۴۲ روز آماده استفاده میشود و اگر در مرغداری، مدیریت و کارشناسی خوبی باشد میتواند به اصطلاح تولیدکنندههای این حوزه با ضریب تبدیل یک به هفت اقدام به تولید مرغ گوشتی کنند، اما هم برای تامین آنچه که ذائقه مردم میپسندد و هم کسب سود بیشتر، گاها بجای ضریب یک به هفت (یک ضریب استاندارد برای تولید مرغ است) بعضی از مرغداریها حتی با ضریب دو به یک اقدام به تولید مرغ گوشتی میکنند.
رئیس شرکت پشتیبانی امور دام افزود: اینگونه مدیریتهای ضعیف در تولید مرغ گوشتی، هم باعث افزایش مصرف نهاده و هم باعث پایین آمدن کیفیت گوشت مرغ میشود ضمن اینکه این نهاده با نظارت و گاها با یارانه دولتی تامین شده است اینگونه تولیدکنندهها به شدت باعث ضرر در حوزه واردات غلات دولتی میشود.
ورناصری گفت: وزن استانداردی که در همه دنیا برای مرغ آماده طبح در نظر گرفته شده وزن بین یک کیلو و ۲۰۰ گرم تا یک کیلو و ۸۰۰ گرم است و مصرف گوشت مرغ با وزن بیشتر هم برای تولیدکننده باعث افزایش قیمت تولید میشود و هم مصرف کننده محصول باید قیمت بالاتری پرداخت کند.