پخش زنده
امروز: -
آیت الله نوری همدانی: دشمن با شناخت به قدرت حوزه، به دنبال تضعیف آن در جامعه است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما وی در جمع علمای شرکت کننده در یازدهمین اجلاس سراسری جامعه مدرسین با اشاره به ترس دشمن از قدرت اسلام و علمای اسلام گفت: دشمن در قضیه تنباکو به این قدرت پی برد و از آن روز تا حالا به دنبال تضعیف جایگاه علما و حوزه های علمیه در جامعه است.
آیت الله نوری همدانی افزود:دشمن اصلی ما غرب است، چرا که غرب از همان ابتدا در برابر اسلام و عظمت آن اقرار به تسلیم نکرده و با عناد و کینه با مسلمانان به مقابله می کند.
وی با بیان سه رکن انقلاب تاکید کرد: رکن نخست انقلاب اسلام، رکن دوم آن ولایت فقیه و سومین رکن انقلاب نیز مردم اند که باید در نگهداری از این سه رکن کوشا باشیم.
آیت الله نوری همدانی گفت: معتقدم در حوزه علمیه باید افکار فقهی امام خمینی(ره) مورد توجه قرار گیرد، چرا که نوآوری های فقهی ایشان بسیار قابل تامل بوده و اسلام ناب محمدی را به عرصه زندگی آوردند.
وی با بیان اینکه در اسلام کادرسازی بسیار مهم است افزود: در گذشته افرادی روی کار آمدند که اسلام را در نقاط مختلف دنیا احیا کرده و تمام قدرتها را زیر نظر خود گرفتند و در روزی که در اروپا یک مرکز علمی و دانشمندی وجود نداشت، توانستند در بغداد و ایران اندیشمندان و علمای بزرگی را تربیت کنند.
این مرجع تقلید نقش مردم را در دفاع از ولایت مورد توجه قرار داد و افزود: همه مسئولان باید در محور ولایت فقیه در خدمت مردم باشند.
آیتالله نوری همدانی با بیان اینکه مردم و توجه به آنها بسیار مهم است، اظهار داشت: امروز مردم گرفتار گرانی، بیکاری و سختی های فراوانی هستند و باید این بار از روی دوش آنها برداشته شود، چرا که آنها برای ایجاد نظام اسلامی عادلانه قیام و فداکاری کردند.
رئیس جامعه مدرسین هم گفت: امروز همه ما و شما نسبت به دنیای امروز و آینده مسلمین و نیازمندی های جامعه و نظام مسؤول هستیم و امروز توقعات زیادی از جامعه روحانیت وجود دارد.
آیت الله یزدی با اشاره به اینکه دنیای امروز منتظر رشد و پیشرفت و پاسخگویی حوزه به نیازمندی های روز است ادامه داد: اوضاع و شرایط جدید یک سری اقتضائات جدید را به خود به همراه دارد که باید به این اقتضائات و الزامات توجه داشت.
رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: امروز اگر چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی را جشن می گیریم باید بدانیم، در این چهل سال بیش از چهارصد سال به این کشور خدمت شده، رشد داشته ایم و دستاوردهای بی نظیری را به دست آورده ایم.
وی با تاکید بر این که باید اصول مسلم اسلام و انقلاب را نگه داشت، تصریح کرد: این اجلاسیه فرصتی برای توجه به مسائل روز است و اگر امروز به فکر نباشیم فردا دیر است.
آیت الله یزدی با اشاره به موضوع اجلاسیه تاکید کرد: امیدواریم در این اجلاسیه با حضور صاحب نظران و علما، مسائل و راهکارهای صیانت از انقلاب و نظام اسلامی مورد بحث و تبادل نظر قرار گیرد.
رئیس جامعه مدرسین با اشاره به وجود تفکرهای مختلف درباره حوزه و جایگاه آن گفت: امروز دو تفکر وجود دارد، یک تفکر حوزه انقلابی است که می گوید حوزه خاستگاه انقلاب است و باید به نیازهای انقلاب توجه کند.
وی افزود: تفکر دیگر می گوید حوزه ها باید درس و بحث خود را داشته باشند و کاری به مسائل نداشته باشند.
آیت الله یزدی افزود: این تفکر، تفکر جدایی از نظام و حاکمیت را مورد نظر دارد و معقتد است حوزه کاری به انقلاب و شرایط جدید نداشته باشد و باید درس و بحث های قبلی را هم داشته باشد و مطالب جدید و مسائل مورد نیاز انقلاب و اسلام مورد توجه نیست.
وی افزود: از این نظر دستگاه های تعلیم و تربیت و مدارس و به ویژه طلاب جوان باید به گونه ای پرورش پیدا کنند که چندان به نظام و انقلاب و حوادث دنیای روز توجهی نداشته باشد.
آیت الله یزدی گفت: این تفکر می گوید ما باید درس خودمان را بخوانیم و کاری نداشته باشیم که امروز چه می گذرد، این دو نوع تفکر آشکار و پنهان با هم درگیر هستند.
حجت الاسلام و المسلمین محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب هم با ابلاغ سلام حضرت آیت الله خامنه ای به شرکت کنندگان در این اجلاس گفت: همانطور که امام راحل نگاه ویژه ای به جامعه مدرسین حوزه علمیه قم داشتند، رهبری معظم نیز عنایت ویژه ای به جامعه مدرسینی که سابقه درخشانی در پیروزی انقلاب اسلامی و حفاظت از آن داشته است، دارند و این موضوع در مناسبت های مختلف ابراز شده است.
آیت الله سید احمد خاتمی هم با اشاره به وضعیت معیشت مردم گفت: در مواجهه با این مساله یک موضع این است که انکار کنیم و بگوییم مردم مشکلی ندارند، این ناشیانه ترین موضع است؛ یک موضع این است که بنزین روی آتش بریزیم، این خائنانه ترین موضع است و موجب سؤ استفاده ضد انقلاب و دشمنان می شود.
وی موضع سوم را موضعی منصفانه دانست و افزود: ما مشکلات را قبول داریم اما باید نعمت ها و برکات را دید و مردم را به آینده امیدوار کرد.
آیت الله خاتمی در ادامه با تشریح دستاوردها و برکات نظام اسلامی در عرصه های مختلف، تاکید کرد: از جمله شیوه های امیدوار کردن مردم به انقلاب، ارائه آمار به صورت مقایسه ای است؛ باید با آمار دقیق برکات و دستاوردهای انقلاب در عرصه های مختلف برای جامعه تبیین شود.
وی حضور دین در صحنه را از برکات معنوی انقلاب اسلامی دانست و گفت: علی رغم مشکلات و سختی ها، امروز جوانان به دین و انقلاب علاقه مند هستند.
آیت الله خاتمی گفت: باید برای مردم تشریح شود که قبل از انقلاب عیاشی و لهو و لعب برای مسئولان نقل و نبات بود.
وی با بیان اینکه به برخی مسئولان انتقاداتی وارد است گفت: حتی پر ایرادترین مسئولان نظام یک مویش به تمام حکومت پهلوی می ارزد.
وی وضعیت مردم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی را با زمان رژیم طاغوتی غیر قابل قیاس دانست و افزود: قبل از انقلاب مردم هیچ نقشی در تعیین سرنوشت شان نداشتند و اگر انتخاباتی هم در دوران سیاه پهلوی برگزار می شد، فرمالیته و فرمایشی بود.
آیت الله خاتمی افزود: رژیم پهلوی مردم را به شدت تحقیر می کرد که این موضوع در کتاب های خاطرات خودشان نیز موجود است.
وی آزادی بیان و قلم را از دیگر برکات بی بدیل انقلاب اسلامی دانست و با انتقاد از سوء استفاده برخی افراد، گفت: اسف بار است کسانی در این فضای آزاد در تهران می نشینند و به بی بی سی می گویند در اینجا آزادی نیست.
وی گفت: کسانی دارند به نظام دشنام می دهند و آرزوی شان این است که آنها را دستگیر کنند اما کسی کاری به کارشان ندارد.
آیت الله خاتمی گفت: البته هیچ نظامی براندازان را تحمل نمی کند، نظام اسلامی هم همین گونه است و معقول هم نیست که براندازان تحمل شوند.
این عضو جامعه مدرسین با اشاره به حکمرانی آمریکایی ها در زمان شاه، گفت: هیچ پست مهمی بدون اجازه آمریکایی ها امکان نداشت که مسئول آن منصوب شود، اما به برکت انقلاب اسلامی ما مستقل ترین کشور جهان هستیم.
وی با تاکید بر تبیین درست این نعمت های بی بدیل از سوی روحانیت، افزود: راز این همه شیطنت این است که می خواهند ایران اسلامی را مجددا به بردگی بگیرند، اما این آرزو را به گور خواهند برد.
آیت الله خاتمی حضور در صحنه و نرفتن به سمت بی طرفی را رسالت حوزه های علمیه داسنت و گفت: برخی شدیدا بر حوزه بی طرف نسبت به اصل انقلاب و نظام اسلامی می دمند، اینها البته زیاد نیستند، اقلیتی هستند که موریانه وار کار خود را انجام می دهند ولی باید بدانند که بی طرفی نسبت به انقلاب ناسپاسی است و چوبش را خواهند خورد.
وی با اشاره به همراهی صمیمانه حوزه با ولایت فقیه از ابتدای انقلاب تاکنون گفت: به عنوان عضو شورای عالی حوزه عرض می کنم توجه به فرمایشات و تاکیدات مراجع تقلید و به ویژه حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای در اوج تصمیمات شورای عالی، است.
عضو شورای عالی حوزه با تاکید بر این که اکثریت حوزه با ولایت بوده، هستند و خواهند بود، گفت: البته این محبت متقابل است و همین که رهبر معظم انقلاب نماینده خود حجت الاسلام و المسلمین محمدی گلپایگانی را برای ابلاغ سلام به این اجلاسیه فرستاده اند نشانه محبت و عنایت رهبر معظم انقلاب است.
آیت الله خاتمی بصیرت افزایی را رسالت مهم روحانیت دانست و تصریح کرد: چرا این واقعیت را صریح و بی پرده برای مردم نگوییم که دشمن درصدد براندازی است، این مساله را مقامات آمریکایی به صراحت به زبان می آورند؛ آنها برای براندازی محور کانونی نظام اسلامی یعنی ولایت فقیه را هدف قرار داده اند.
مدیر حوزههای علمیه نیز در این اجلاس اندیشه های امام راحل را رمز موفقیت انقلاب اسلامی و تحول حوزه های علمیه دانست و گفت: ما برای بازسازی دانش و گفتمان جدید، نیازمند توسعه اندیشه های خود در بخش های برون مرزی هستیم.
وی خاطرنشان کرد: حوزه معارف عقلی و کلامی باید متناسب با نیاز امروز جامعه بازسازی شود تا در برابر هجمه سنگین در علوم عقلی پاسخگو باشیم.
مدیر حوزههای علمیه به حوزه های مطرح شده در زمینه معرفت شناسی در فضای مجازی اشاره کرد و گفت ادامه داد: فقه ما ریشه دار و عمیق و دستگاه عقلی در آن بسیار مستحکم است، اما ما به فقه معاصر و توجه به نیازهای نو محتاج هستیم که در این زمینه گام هایی برداشته شده، اما باید بیشتر کار کنیم تا به پرسش های جدید پاسخ دهیم .
عضو شورای عالی حوزه های علمیه تاکید کرد: توجه به علوم انسانی و اجتماعی بارها مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده و بدون تردید رمز ماندگاری ما این است که در حوزه علوم انسانی سخنان دقیق و درستی مطرح کنیم.
مدیر حوزههای علمیه ابراز کرد: در حال حاضر بیش از یک میلیون دانشجوی ما در شعب گوناگون علمی در حال تحصیل هستند و ما بدون اینکه متعصبانه برخورد کنیم، باید بدانیم که شالوده مفاهیم علوم انسانی که تدریس میشود، از مبانی غربی ناشی میشود.
آیتالله اعرافی اضافه کرد: استمرار جریان انقلاب نیازمند حضور اسلام در بن مایه های فکری علوم انسانی و اجتماعی بوده و اگر میخواهیم در فراتر از مرزها نیز انقلاب اسلامی را عرضه کنیم، باید این خلا را پر کنیم.
وی یادآور شد: در بخش های زیادی در حوزه فکری کشور، کارهای بزرگی صورت گرفته، اما در تولید علوم انسانی و اسلامی تنها حوزه علمیه میتواند به موثرترین شکل ورود کند.
مدیر حوزههای علمیه تصریح کرد: حوزه ای که بخواهد از انقلاب اسلامی صیانت کند، باید قدرت تولید مبانی عقلی و گفتمان سازی را داشته باشد.
این اجلاسیه دو روزه با قرائت بیانیه در قم پایان یافت .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز قم در آیین پایانی این نشست بیانیه 8 بندی که به تایید آیت الله یزدی رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم قرائت شد در این بیانیه رسالت روحانیت اصیل و انقلابی سنگین تر از گذشته عنوان و آورده است روحانیت نسبت به آینده و سرنوشت انقلاب اسلامی مسئولیت جدی می نماید و پشتیبانی از انقلاب ،نظارت و هدایت آن را از جمله وظایف روحانیت و حوزه های علمیه و انقلابی بودن و انقلابی ماندن را از رسالت های دائمی روحانیت اصیل و وفادار به آرمان های انقلابی می داند .
در بخش دیگری از این بیانیه روحانیت و حوزه های علمیه با تقدیر از نقش بی بدیل رهبری در پیشرفت انقلاب اسلامی و مهار فتنه ها بر ضرورت مقابله با زیاده خواهی های نظام سلطه وپشتیبانی از اصل مترقی ولایت فقیه تاکید کردند . جامعه مدرسین و علمای بلاد در بخش دیگری از این بیانیه ضمن محکومیت جنایت استکبار جهانی به سرکردگی امریکا و اسرائیل در منطقه از علما و فرهیختگان و مسلمانان آزاده جهان خواستند اجازه ندهند بیش از این مردم بی دفاع آماج کینه ورزی مستکبران قرار گیرند .
در این بیانیه همچنین تحریم ظالمانه و بدعهدی و پیمان شکنی امریکا را برخاسته از عمق کینه و جنایت آنها نسبت به انقلاب اسلامی دانستند و راه برون رفت از مشکلات و حفظ عزت و سربلندی ایران را در گرو تکیه بر توان داخلی و اقتصاد مقاومتی دانستند .
در این بیانیه تاکید شده است روحانیت و حوزوه های علمیه همچون گذشته همواره در کنار مردم به ویژه اقشار محروم خواهند بود و نگرانی خود را نسبت به وضع اقتصادی مردم اعلام کردند و از مسئولان خواستند با مدیریت جهادی و توجه به اقتصاد مقاومتی و برنامه ریزی صحیح و استفاده بهتر از امکانات مادی و معنوی کشور هر چه سریعتر اقدام و عمل شایسته انجام دهند .
در آیین پایانی این اجلاسیه همچنین گزارشی از مباحث مطرح شده در سه کمیسیون حوزه و روحانیت ؛ صیانت و امنیت و فرهنگی و اجتماعی ارائه شد .