پخش زنده
امروز: -
رئیس کارگروه دام و طیور کمیسیون کشاورزی اتاق ایران گفت: اگر امروز سازمانهای نظارتی در حوزه تولید گوشت مرغ نگاهی به عملکرد خود بیندازند متوجه میشوند که نظارت هایشان هیچ اثری بر بهبود تولید در این حوزه نداشته است.
مجید قدیری در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: یکی از مهمترین دلایل افزایش قیمت مرغ، افزایش قیمت نهادهها و انتقال آن به تولید است و این در حالیست که مهمترین دستگاههای نظارت و کنترل قیمت نهاده، یعنی شرکت پشتیبانی امور دام، با تزریق قطره چکانی نهادهای که در اختیار دارد باعث افزایش قیمت در این حوزه شده است.
وی گفت: امروز حدود ۷۰ درصد از نهادهای که در بنادر ایران وجود دارد در اختیار شرکت پشتیبانی امور دام است، اما این شرکت در حالیکه مسئولیت تنظیم بازار را هم به عهده دارد و برای کنترل بازار و واردات نهاده ارز یارانهای هم دریافت نموده این نهاده را به صورت پررنگ به بازار تزریق نمیکند که این خود باعث میشود تا وارد کنندههای خصوصی هم با مشاهده کمبودی که در بازار وجود دارد از ارائه نهاده خود به بازار گاها خودداری کنند که این باعث افزایش قیمت در این حوزه خواهد شد.
رئیس کارگروه دام و طیور کمیسیون کشاورزی اتاق ایران افزود: اگر شرکت پشتیبانی امور دام به اندازه نهادهای که در اختیار دارد در بازار هم نقش ایفا میکرد قیمت نهاده بسیار پایینتر از این میآمد و در نتیجه قیمت ذرت تا کیلویی هزار و ۵۰۰ تومان و حتی در مواردی هزار و ۷۰۰ تومان بالا نمیرفت.
قدیری تاکید کرد: امروز در بنادر ما حدود ۷۰۰ هزار تن ذرت وجود دارد در حالیکه سال گذشته این رقم یک و نیم میلیون تن بود و با توجه به مصرف روزی ۱۵ هزار تن ذرت در کشور باید از شرکت پشتیبانی امور دام خواست تا هم ذخیره خود را افزایش دهد و هم به نوعی ذرت خود را به بازار عرضه کند که قیمت در اختیار این شرکت باشد نه در اختیار دلالان بازار.
وی گفت: امروز اگر سازمانهای نظارتی مثل شرکت پشتیبانی امور دام به رفتار خود بازنگری داشته باشند متوجه میشوند که تاکنون نظارت هایشان هیچ اثری دربازار نداشته است چرا که در حال حاضر هم واردکننده در این حوزه دارای مشکل است و هم تولیدکننده و هم خریدار ناراضی و از همه مهمتر حتی خود دولت هم رضایتی از این شرایط ندارد.
قدیری افزود: البته همانطور که پیش از این نیز کارشناسان گفته اند شاید یکی از مهمترین دلایل افزایش قیمتها در بازار تفاوت قیمت ارز برای خرید نهادهای باشد که شرکت پشتیبانی امور دام در اختیار دارد که این تنها با تک نرخی شدن ارز قابل برطرف شدن است، اما تا زمانی که ارز تک نرخی نشده شاید تنها راه حل ممکن برای کنترل بازار عرضه به اندازه غلات در بنادر به تولیدکنندگان باشد.