پخش زنده
امروز: -
کشيش آمريکايي مي گويد اگر همه سياه پوستان در انتخابات شرکت کنند تندروهايي که خود را جمهوريخواه مي نامند نمي توانند پيروز شوند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما کشیش سیاه پوست آمریکایی و رئیس پویش مردم فقیر در آمریکا از سیاست های دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور ضد فقرا و مهاجران انتقاد کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، کریستین امانپور مجری سی ان ان در برنامه " امانپور" با کشیش" ویلیام باربر " william barber رئیس پویش مردم فقیر در آمریکا مصاحبه کرد.
امانپور در آغاز این مصاحبه گفت: دونالد ترامپ رئیس جمهور تمرکز خود را روی اهریمن نشان دادن مهاجران معطوف کرده است و آنان را مهاجم توصیف می کند. فقر همچنان در آمریکای ثروتمند، وجود دارد طوری که یکصد میلیون نفر از مردم آمریکا یعنی یک سوم از جمعیت این کشور در بهترین حالت طوری زندگی می کنند که حقوق ماهیانه کفاف زندگی شان را بدهد. حدود یکصد میلیون آمریکایی فاقد بیمه درمانی مناسب هستند. همچنین میزان افراد زندانی در آمریکا بالاترین آمار در جهان است.
ویلیام باربر - که مارتین لوترکینگ عصر کنونی در آمریکا لقب گرفته است - یک کشیش پروتستان از ایالت کارولینای شمالی است که اخیرا جایزه مک آرتور را در سال 2018 دریافت کرده است. علت دریافت این جایزه مبارزه " ویلیام باربر" با فقر و دفاع از حقوق مدنی عنوان شده است. وی در سال 2016 در مجمع ملی دموکرات ها سخنرانی آتشینی داشت.
کریستین امانپور از ویلیام باربر پرسید: من اخیرا تحت تاثیر یکی از نوشته های شما قرار گرفتم. شما به همه چالش هایی اشاره کردید که بسیاری از بخش های جامعه در ایالت های مختلف آمریکا از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ با آن مواجه شده اند. شما همچنین گفتید اکنون زمان کنشگری است. شما معتقدید که اکنون یک فرصت وجود دارد. آیا این گفته درست است؟
ویلیام باربر گفت: فکر می کنم در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ ، ما شاهد تکرار دوره ی وحشتناک مربوط به سال 1968 هستیم. در آن سال راهبرد انتخاباتی حزب جمهوریخواه برای جلب آراء سفید پوستان ساکن جنوب آمریکا این بود که از مواضع نژاد پرستانه علیه سیاه پوستان حمایت می کرد. این راهبرد به " راهبرد جنوبی" معروف شد. کِوین فیلیپس(نویسنده و مفسر سیاسی دهه هزار و نهصد و شصت در آمریکا) و ریچارد نیکسون (نامزد انتخابات ریاست جمهوری دهه شصت در آمریکا) مصمم شدند که در انتخابات پیروز شوند. آنها مشغول ایجاد اختلاف و قطبی کردن جامعه شدند. دونالد ترامپ واقعا دارد جمعیتی را به عنوان مخاطب خود قرار می دهد که به مدت پنجاه سال در این زمینه پرورش یافته اند اما کاری که دونالد ترامپ در عمل انجام داده است باعث بیدار شدن مردم نیز شده است. کاری که من می کنم این است که ما به "نژادپرستی سازمان یافته" و "سرکوب حق رای" نگاه می کنیم. ما به فقر سازمان یافته و فجایع زیست محیطی نگاه می کنیم ، موضوع اقتصاد جنگی را مورد توجه قرار می دهیم . ما همچنین روایت های نادرست از ملی گرایی دینی را نیز مورد بررسی قرار می دهیم.
وی افزود: من از جنبه دینی محافظه کار هستم. اصل انجیل می گوید که شما چگونه باید با فقرا و مهاجران برخورد داشته باشید؟ اگر شما با فقرا و مهاجران رفتار خوبی نداشته باشید دیگر نمی توانید فردی محافظه کار و دینی باشید. در قانون اساسی آمریکا نوشته شده است که ما اول از همه باید عدالت را اجرا کنیم ، به فکر دفاع مشترک و بهبود رفاه عمومی باشیم.
کریستین امانپور گفت: در ماه ژوئن گذشته فاجعه ی شدیدی در قبال مهاجران رخ داد طوری که کودکان مهاجر از والدین خود جدا شدند. بسیاری از این کودکان همچنان از اعضای خانواده خود جدا هستند. دادستان کل آمریکا جمله ای را از انجیل بیان کرد تا از این سیاست دولت در قبال مهاجران دفاع کند! وی گفت خداوند در موضوع جدا کردن والدین مهاجر از کودکان شان ، از دولت حمایت می کند!! نظر شما چیست؟
ویلیام باربر در واکنش گفت: سنت پل ( از حواریون عیسی مسیح) دولت را به چالش کشید. عیسی مسیح دولت (زمان خود) را به چالش کشید. سنت پل به علت آنکه دولت زمان خود را به چالش کشیده بود زندانی شد. اینکه جف سشنز ( وزیر دادگستری مستعفی آمریکا) تلاش کند از متون دینی استفاده کند و سیاست های ناعادلانه خود را توجیه کند مانند آن است که یک برده دار تلاش کند از انجیل برای توجیه برده داری خود استفاده کند! یا اینکه کسی بیاید از انجیل برای توجیه مواضع زن ستیزانه خود استفاده کند. این سیاست نادرست است و با گفته های عیسی مسیح مطابقت ندارد. عیسی مسیح می گوید ملاک قضاوت درباره کشورها براساس میزان مراقبت و توجه آنها به غریبه ها (بیگانگان) و مهاجران است.
ویلیام باربر در واکنش به گفته های امانپور درباره وجود یکصد و چهل میلیون آمریکایی بر روی خط فقر یا زیر خط فقر زندگی می کنند گفت:ما تحقیقی انجام دادیم که نشان می دهد یکصد و چهل میلیون نفر از مردم در آمریکا فقیر هستند یا اینکه پول زیادی در اختیار ندارند. هفتاد و سه درصد این جمعیت را زنان و کودکان تشکیل می دهند. بیشتر این افراد زنان و کودکان سفید پوست هستند.
این کشیش آمریکایی در انتقاد از سیاست های مهاجرتی دونالد ترامپ گفت: ما همیشه در آمریکا تلاش کرده ایم تا آن چیزی را که روی کاغذ نوشته ایم در عمل اجرا کنیم. این سیاست ها بازگشت به دهه هزار و نهصد و بیست و دهه هزار و نهصد و سی است یعنی زمانی که به افراد ایرلندی یا لهستانی به دید افراد بد نگریسته می شد. اکنون دونالد ترامپ فقط علیه مهاجران موضع نمی گیرد بلکه می گوید " مکزیکی ها !" باید این جملات را به خاطر بسپاریم. نه تنها کودکان در مرز از والدین خود جدا شدند بلکه این سیاست ها باعث شدند که بسیاری از افراد در مرز به سمت هندوراس و السالوادور فرار کنند. این سیاست ها ، سیاست های نظامی است. سیاست ما اخراج این مهاجران است. ما یک سری تبهکار در زندان های لس آنجلس را اخراج کردیم و آنها را به کشورشان بازگرداندیم و آنها در آنجا (مکزیک) مشکلات زیادی ایجاد کردند. من بیشتر نگران موضع گیری افرادی هستم که با سکوت خود به شکل گیری این سیاست ها و اجرای آن کمک می کنند. من نگران سکوت سناتورها و نمایندگان مجلس نمایندگان هستم. دونالد ترامپ خودش یک آمریکایی اصیل نیست. نام ترامپ جزو اسامی افراد بومی آمریکایی نیست. همه این افراد مهاجر هستند. همین مهاجران ( که اکنون جزو مقامات آمریکا شده اند) می خواهند سیاست هایی را اجرا کنند که اگر در قبال اجداد و مادربزرگ های خودشان اجرا می شد آنها دیگر قادر نبودند وارد آمریکا شوند!
ویلیام باربر در انتقاد از سرکوب رای دهندگان آفریقایی تبار در آمریکا گفت: یکی از مسائل اخلاقی که خیلی کم درباره اش گزارش شده است سرکوب حق رای سیاه پوستان است. از سال 2010 ، شاهد بودیم که بیست و شش ایالت مشغول سرکوب گسترده رای دهندگان شده اند. این بیست و شش ایالت شامل بیش از پنجاه و چهار درصد از رای دهندگان آمریکایی سیاهپوست می شود. اگر همه افراد رای دهند، تندروهایی که خود را جمهوریخواه می نامند نمی توانند پیروز شوند! امروز ما در آمریکا در مقایسه با سال 1965 از حق رای کمتری برخورداریم. ما باید در انتخابات به صورت گسترده رای دهیم.
این کشیش درپاسخ به اینکه چرا درباره مسائل سیاسی صحبت می کند گفت: نخستین خطبه عیسی مسیح درباره فقر و مسائل اجتماعی بود. کارهایی که من انجام می دهم از منظر حزبی نیست. من نه دموکرات هستم و نه جمهوریخواه بلکه شخصیتی مستقل هستم.ما درحال افزایش دادن نقدهای اخلاقی در این کشور هستیم.
ویلیام باربر در واکنش به گفته های امانپور درباره وجود یکصد و چهل میلیون آمریکایی بر روی خط فقر یا زیر خط فقر زندگی می کنند گفت:ما تحقیقی انجام دادیم که نشان می دهد یکصد و چهل میلیون نفر از مردم در آمریکا فقیر هستند یا اینکه پول زیادی در اختیار ندارند. هفتاد و سه درصد این جمعیت را زنان و کودکان تشکیل می دهند. بیشتر این افراد زنان و کودکان سفید پوست هستند.
امانپور گفت: کسی از این آمار اطلاع ندارد و شاید مردم فکر کنند که بیشتر فقرا جزو اقلیت ها هستند!
تحقیقات هاروارد نشان می دهد به ازای هر یک میلیون نفری که بیمه درمانی ندارند هزاران نفر می میرند. سی و هفت میلیون نفر بیمه درمانی ندارند. دست کم سه تا پنج هزار نفر به علت نداشتن بیمه درمانی جان خود را از دست می دهند. این رقم زیاد است. این افراد به علت اراده خدا نمی میرند و عمرشان بسر نیامده است بلکه سیاست های دولت باعث مرگ آنها می شود.
ویلیام باربر گفت: از جنبه داده ها و اطلاعات خامی که وجود دارد تعداد سفید پوستان فقیر بیشتر است. سی و هفت میلیون نفر اصلا بیمه درمانی ندارند هرچند قانون بیمه درمان ارزانقیمت در آمریکا به اجرا درآمد.
وی افزود. توئیت هایی که منتشر می شوند نژاد پرستانه هستند. فقط ترامپ هم نیست. همه این ها باعث انحراف توجه از مشکلات اصلی می شوند. در انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 در جریان مناظره های انتخاباتی در مرحله مقدماتی و نهایی ، حتی یک ساعت برای صحبت کردن درباره حق رای اختصاص داده نشد.
این درحالی است که سرکوب حق رای در آمریکا به بالاترین سطح خود از زمان قوانین " جیم کرو"( تفکیک و جدایی نژادی افراد) رسیده است.حتی یک ساعت وقت گذاشته نشد تا درباره آن یکصد و چهل میلیون فقیر در آمریکا صحبت شود. شصت و دو میلیون نفر در آمریکا هر روز کار می کنند اما حقوقی دریافت نمی کنند که معیشت آنها را تامین کند. در این کشور حتی یک شهر کوچک هم وجود ندارد که در آن کسی بتواند با دریافت حداقل حقوق دستمزد ، یک آپارتمان دو خوابه معمولی برای خودش تهیه کند.
این کشیش درباره بیمه درمانی در آمریکا گفت: تحقیقات هاروارد نشان می دهد به ازای هر یک میلیون نفری که بیمه درمانی ندارند هزاران نفر می میرند. سی و هفت میلیون نفر بیمه درمانی ندارند. دست کم سه تا پنج هزار نفر به علت نداشتن بیمه درمانی جان خود را از دست می دهند. این رقم زیاد است. این افراد به علت اراده خدا نمی میرند و عمرشان بسر نیامده است بلکه سیاست های دولت باعث مرگ آنها می شود. ما در میان بیست و پنج کشور ثروتمند جهان تنها کشوری هستیم که بیمه جامع درمانی نداریم. این کار نابخشودنی و نقض حقوق اساسی بشری است. این کار عدالت نیست. دختر من به بیماری مادرزادی هیدروسفالی مبتلا است. وی امروز زنده است. ما دعا می کردیم که وی زنده بماند تا ما شاید بیمه درمانی شویم. زمانی که بیمه درمانی ارزانقیمت در آمریکا تصویب شده بود ما گریه می کردیم . هزاران نفر دیگر مثل دخترم هستند. من در آلاباما فردی را می شناسم که دخترش به سرطانی مبتلا بود که قابل درمان بود اما جان خود را از دست داد.
ویلیام باربر با انتقاد از سیاستمداران آمریکایی و نمایندگان کنگره گفت: نمایندگان وقتی سوگند یاد می کنند دستشان را روی انجیل می گذارند که به قانون اساسی پایبند خواهند بود. بسیاری از این نمایندگان نمی دانند که در قانون اساسی و در انجیل چه چیزی نوشته شده است. چگونه است که این افراد وقتی وارد کنگره می شوند بیمه درمانی رایگان دریافت می کنند؟ آنها این بیمه را از طرف مردم دریافت می کنند. بهترین بیمه و حقوق را دریافت می کنند چون منتخب مردم هستند اما همین نمایندگان رای می دهند تا برنامه ای را لغو کنند که باعث می شد برخی از آمریکایی ها بیمه درمانی داشته باشند؟ پرسش من این است که در ذهن این افراد چه می گذرد؟ چرا این نمایندگان نمی خواهند که مردم همان چیزی را داشته باشند که خودشان دارند و این درحالی است که همه این چیزها را مردم به آنها دادند!! مشکلات مردم به چپی بودن و راستی بودن و یا جمهوریخواه و دموکرات بودن مربوط نیست. مشکل مردم به " درست و نادرست" مربوط است.