به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اینترنتی بلومبرگ؛ انرژی هسته ای راه حلی برای مقابله با تغییرات آب و هوایی است. در پی هشدارهای اخیر کارشناسان سازمان ملل متحد درباره روند گرمایش کره زمین و اینکه جهان تا 21 سال دیگر به حد نهایت گرمایش قابل تحمل می رسد، انرژی هسته ای از توجه زیادی برخوردار شده است.
هیئت بین دولتی سازمان ملل در زمینه تغییرات آب و هوایی به این نتیجه رسیده است که انرژی هسته ای در کنترل گرمایش زمین نقشی مهم و حیاتی ایفا می کند.
سازمان حمایت از طبیعت که تا پیش از این در خصوص اهمیت انرژی هسته ای سکوت اختیار کرده بود ، خواستار افزایش ظرفیت تولید انرژی هسته ای شده که قرار است تا سال 2050 یک سوم از انرژی مورد نیاز جهان را تامین کند.
سازمان موسوم به «اتحادیه دانشمندان نگران» مستقر در آمریکا نیز که از گروه های اصلی دیده بان ایمنی هسته ای به شمار می رود هم اکنون بر ضرورت خودداری از تعطیلی پیش از موعد نیروگاه های هسته ای تاکید دارد.
به گفته کارشناسان انرژی هسته ای هم اکنون حدود شصت درصد از انرژی عاری از گازهای گلخانه ای در آمریکا محسوب می شود و در صورت تعطیلی نیروگاه های هسته ای ممکن است کارخانجات برای پر کردن این خلأ به سوختهای فسیلی روی بیاورند. بیش از یک سوم از نیروگاه های هسته ای آمریکا که حدود 22 درصد از کل ظرفیت انرژی هسته ای آمریکا را تولید می کنند یا در آستانه تعطیلی قریب الوقوع قرار دارند یا ممکن است طی پنج تا ده سال آینده تعطیل شوند.
این روند ممکن است میزان انتشار گازهای گلخانه ای را در بخش انرژی تا سال 2035 حدود 4 تا 5 درصد افزایش دهد.
برخی کارشناسان می گویند تولید برق هسته ای گران تمام می شود و این در حالیست که بهای تولید برق از انرژی بادی و خورشیدی رو به کاهش است. پس چرا نباید سهم بازار انرژی را به این سوخت پاک اختصاص داد. ولی باید توجه داشت انرژی باد و خورشید نمی تواند خیلی سریع شکاف موجود را پر کند. این دو هنوز کمتر از هشت درصد انرژی تولیدی در آمریکا را به خود اختصاص می دهند. این در حالیست که سهم انرژی هسته ای در آمریکا بیست درصد است.