پخش زنده
امروز: -
رئیس فدراسیون دوومیدانی: تا بازیهای المپیک برای احسان حدادی رقمی معادل یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بودجه اختصاص داده ایم.
مجید کیهانی رئیس فدراسیون دوومیدانی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما افزود: ما در هر زمانی با توجه به شرایط خاصی که داریم برنامه ریزی های لازم را انجام می دهیم. تا بازی های آسیایی جاکارتا فدراسیون شرایط ویژه ای داشت که خوشبختانه این شرایط را هم از نظر مالی و هم از نظر فنی بسیار خوب مدیریت کردیم و در نهایت ورزش دوومیدانی با کسب 2 مدال طلا ویک نقره و 3 مقام چهارمی نزدیک به مدال یکی از رشته های موفق در بازی های آسیایی جاکارتا نام گرفت.در آن مقطع شرایط خاصی از نظر مالی و مدیریتی داشتیم. الان شرایط فرق می کند و با توجه به شرایط خاصی که در همه ورزش و کشور حاکم است پیش می رویم و امیدواریم مدیریت بهینه و مطلوب داشته باشیم.
وی گفت: سطح بندی ملی پوشان هم در همین راستا انجام گرفت. ما با توجه به پتانسیل هر ورزشکار برای مسابقات آتی برنامه ریزی کرده ایم. سال آینده چند مسابقه پیش رو داریم. مسابقات قهرمانی نوجوانان آسیا، مسابقات بزرگسالان آسیا و مسابقات قهرمانی جهان و در ادامه هم مسابقات المپیک ژاپن از جمله رقابت های پیش روی فدراسیون است. ما متناسب با هر مسابقه نفراتی را به اردوها دعوت می کنیم و تحت پوشش قرار می دهیم. برای حضور در مسابقات قهرمانی نوجوانان آسیا هم اکنون 80 ورزشکار و مربی دراردوی تیم ملی در مواد مختلف حضور دارند. بطور حتم بعد از این مسابقات اجرای برنامه ها شکل دیگری به خود خواهد گرفت. در آن مقطع ورزشکارانی تحت حمایت 100 درصد قرار می گیرند که موفق به کسب سهمیه مسابقات جهانی و المپیک شوند.
رئیس فدراسیون دوومیدانی در خصوص پرداخت حقوق به مربیان تیم ملی افزود: در اردوی تیم ملی بزرگسالان مربیان سامان دهی و سطح بندی شده اند و حقوق میگیرند. مربی ای که شاگردش 2 مدال بازی های آسیایی دارد با مربی دیگری که شاگردش مدال قهرمانی آسیا را کسب کرده است تفاوت دارد.این شرایط برای همه مربیان در همه رده های ملی وجود دارد و هم اکنون مربیانی که در اردو حضور دارند در پایان اردو حقوق دریافت می کنند. مسئله ای که به جد آن را دنبال میکنیم بحث پاداش به مربیان و ورزشکاران موفق است. جزو معدود فدراسیون هایی بودیم که بعد از قهرمانی آسیا و مسابقات هدفی که داشتیم پاداش در نظر گرفتیم. ما به همه ورزشکاران موفق به کسب مدال در مسابقات جهانی و قاره ای می شوند طبق آئین نامه پاداش پرداخت می شود.
وی در خصوص پرداخت حقوق به ملی پوشان گفت: برای ملی پوشان حاضر در اردو بودجه و امکاناتی را که در گذشته داشتند در نظر گرفتیم اما این بودجه هدفمند شده است و ما در اردوها به اشکال مختلف به ملی پوشان پرداختی داریم. اما این چیزی به اسم حقوق نیست. پرداخت هزینه، مکمل، ایاب و ذهاب به اشکال مختلف که تعریف آن در آئین نامه است انجام می شود و سعی می کنیم در حد توان امکانات برای ملی پوشان فراهم کنیم اما پرداخت حقوق در دستور کار فدراسیون نیست. برای مسابقات قهرمانی آسیا 2019 ورزشکارانی که مدال طلا بگیرند 50 میلیون و نفراتی که مدال نقره بگیرند 25 میلیون و افرادی که مدال برنز بگیرند 15 میلیون تومان به اضافه پاداش وزارت به آنها پرداخت می شود. این پاداش هم برای ورزشکاران و هم برای مربیان در نظر گرفته خواهد شد.
وی درباره شرایط بانوان در این رشته ورزشی افزود: بانوان دوومیدانی کار در درجه دوم اهمیت در فدراسیون قرار ندارند. اگر همین حالا سری به اردوی تیم ملی نوجوانان بزنید می بینید که 35 ورزشکار دختر و پسر به اتفاق مربیان در حال فعالیتند و نکته جالب این جاست که تعداد دختران بیشتر از پسران است. اینکه در گذشته چه اتفاقی افتاده است که امروز در تیم ملی بزرگسالان احساس خلا می شود کاری ندارم و آن را می پذیرم. به علت تمرکز زیاد روی بعضی از قهرمانان و غافل شدن از پشتوانه سازی، امروز در رده بزرگسالان مشکلاتی داریم و وظیفه ایجاب می کند در رده پایه توجه به این بخش در دستور کار فدراسیون قرار بگیرد. بارها اعلام کرده ام که استراتژی فدراسیون دوومیدانی شایسته سالاری است و این شایسته می تواند یک دختر و یا یک پسر باشد. قطعا در سال های آینده خبرهای خوشی به گوش خواهد رسید. هم اکنون در بخش پرتاب چکش اتفاق های بسیار خوبی رخ داده است. در ترکیب تیم اعزامی دختران به مسابقات نوجوانان آسیا هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی دختران از پسران پیشی خواهند گرفت.
کیهانی درباره لیلا رجبی قهرمان سابق آسیا گفت: او و همه ورزشکاران برای فدراسیون محترم هستند. درهای فدراسیون به روی آنها باز است و کسی که تمایل دارد به ورزش دوومیدانی و کار مربیگری خدمت کند فدراسیون از وی استقبال خواهد کرد.
رئیس فدراسیون دوومیدانی درباره انتقاداتی که به لیگ برتر می شود افزود: منتقدان بررسی کنند ببینند لیگ برتر دوومیدانی در چه جایگاهی قرار داشته و به کجا رسیده است. من هم از شرایط موجود راضی نیستم .ببینید سال 94 زمانیکه مسئولیت را در فدراسیون برعهده گرفتم وضعیت لیگ به چه صورت بوده است و چند تیم در این لیگ حضور داشتند. همه تایید می کنند که باشگاه نفت تهران حدود 20 ورزشکار را جذب می کرد و 90 درصد ورزشکاران هم در بخش بانوان وهم در بخش آقایان بدون باشگاه بودند. اگر عادلانه قضاوت کنیم ما در بحث توسعه کمی لیگ کاملا موفق بوده ایم. باشگاه نفت تهران، دانشگاه آزاد، استقلال، آسان پرداخت، ذوب آهن، عقاب نیروی هوایی و نیروی زمینی همه ورزشکاران دوومیدانی را تحت پوشش قرار می دهند.
وی گفت: برنامه ریزی ما برای لیگ باشگاه ها 2 مرحله است. یک مرحله توسعه کمی است. یعنی باشگاه باید هم برای حسین کیهانی و هم برای نفر هشتم دوی 3 هزار متر وجود داشته باشد. هم برای قهرمان ما در پرتاب وزنه و هم برای نفر هفتم این ماده باید باشگاه باشد. ما در پایان فصل سوم دربحث توسعه کمی لیگ به موفقیت رسیدیم. قبول می کنم که اشکالاتی وجود دارد و رقم قراردادها بسیار پائین است و نمی شود این رشته را با رشته های دیگر مقایسه کرد. هدف ما در سال های آینده ایجاد مکانیزم هایی بعد از توسعه کمی لیگ است. هدف این نیست که فقط ورزشکاران نامدار حمایت شوند. اگر من به عنوان یک ورزشکار نامدار فقط خودم را ببینم لیگ مشکل دارد چون قراردادها پائین است. ولی نباید هدف ورزشکار ملی پوش باشد. ملی پوشان انواع و اقسام حمایت ها را از فدراسیون دریافت کرده اند. در لیگ دوومیدانی در قبال همه ورزشکاران مسئولیت داریم. یعنی باید هم نفر اول دوی 400 متر و هم نفر دهم این ماده را در نظر بگیریم. امیدواریم سال های بعد با اضافه کردن باشگاه ها و ایجاد محدودیت هایی برای ورزشکاران در توسعه کمی لیگ موفق باشیم و موضوع ارتقا قراردادها را در دستور کار قرار دهیم. البته این موضوع زمانبر است و نمی توان با عجله به مقصد رسید.
وی درباره اجاره مجموعه ورزشی آفتاب انقلاب گفت: بحث درآمدزایی از این مجموعه از برنامه های فدراسیون است. مجموعه بزرگی که هزینه های زیادی دارد اگر نتوان از آن درآمدزایی کرد جایی از کار اشکال و ایراد دارد. مجموعه آفتاب یک پایگاه قهرمانی است ولی امکاناتی دارد که اگر ما توانمندی اقتصادی بالایی داشته باشیم می توانیم از این مجموعه درآمدزایی کنیم. اجاره دادن مجموعه ورزشی آفتاب انقلاب حتما با برنامه ریزی انجام می شود. این در حالیست که با توجه به وظیفه ذاتی مان به چند فدراسیون از جمله جانبازان و معلولین، نابینایان و ناشنوایان کمک می کنیم و در طول سال چند بار این پیست در اختیار ورزشکاران این فدراسیون ها قرار می گیرد. در جهت برنامه های مربوط به درآمدزایی اخیرا قراردادی با شرکت آتش نشانی تهران امضا کردیم تا آزمون پرسنل آتش نشانی در این مجموعه برگزار شود. ولی این برنامه خللی در برنامه های ملی پوشان ایجاد نمی کند و ملی پوشان در ساعات خاص تمرینات خود را دنبال می کنند.
کیهانی افزود: در این خصوص برخی بهانه هایی مطرح میکنند که درست نیست. همه هدف ما از عقد قرارداد با شرکت های مختلف و اجاره دریافتی، توسعه کیفی مجموعه است تا بتوان خدمات خوبی به ملی پوشان ارائه کرد.
رئیس فدراسیون دوومیدانی درباره کیفیت غذای ملی پوشان حاضر در اردو افزود: در این رابطه به مسئول کمیته پزشکی فدراسیون تاکید کردم تا بررسی های لازم را داشته باشد و بعد از دریافت نقطه نظرات مریبان گزارشی در اختیار بخش مالی و پشتیبانی ارائه کنند . اگر مشکلی باشد آن را می پذیرم و سعی می کنم با انجام پیگیری های لازم آن را برطرف کنم.
وی درباره انتقاداتی که به انتخاب برخی افراد در فدراسیون و انجام چند مسئولیت همزمان به آنها می شود گفت: هر مدیری سعی می کند تا از افراد معتمد و کسانیکه به وی نزدیک هستند استفاده کند. ما در فدراسیون دوومیدانی به همه فرصت دادیم مگر اینکه کسی خود نخواسته باشد. اگر کسی دلش برای دوومیدانی می سوزد و می خواهد به این ورزش کمک کند فضا برای انجام کار دارد. اینکه من خودم را ببینم و بخاطر خودم به رشته ای کمک کنم خیلی متفاوت است با اینکه خود را در نظر نگیرم و به میدان بیایم و همه مشکلات را به جان بخرم. فردین پور نایب رئیس فدراسیون بیش از 10 سال قهرمان و رکوردار دوومیدانی 400 متر با مانع بودند. او فرد غریبه ای با دوومیدانی نیست و ما هم در چند جا از ایشان استفاده می کنیم. اما همه بدانند که او بابت این همکاری یک ریال حقوق از ما دریافت نمی کند و اگر کسی در این خصوص سندی دارد ارائه کند. در مورد فتحی هم شرایط به همین منوال است. او رئیس هیئت استان و مربی 2 قهرمان ملی به نام های خلیل و جلیل ناصری است.
کیهانی در خصوص طاها غفاری دونده ای که کولبری می کند افزود: در این خصوص هیئت استان کمک می کند. شیوه کمک فدراسیون هم ایجاد زمینه ای برای ورزش قهرمانی است. امسال در لیگ باشگاه ها زمینه حضور همه قهرمان ها فراهم بود. بنابراین اگر ورزشکاری بین 8 نفر اول باشد برایش باشگاه فراهم بوده و در آمد حداقلی داشته است. مضاف بر اینکه در خصوص این دونده پیگیری هایی انجام شد.
رئیس فدراسیون درباره گلایه های علی ثمری و دعوت نشدن این دونده و رضا قاسمی به اردوی تیم ملی گفت: همه می دانند که فدراسیون از همه ورزشکاران حمایت می کند. اما وقتی کسی در مسابقه ای چهارم و یا پنجم می شود قطعا نفراتی در جلو قرار دارند. ما نمی توانیم بجای نفرات اول تا سوم کسانیکه چهارم یا پنجم شده اند را به اردوی تیم ملی دعوت کنیم. فدراسیون بدون علت با هیچ ورزشکاری زاویه ندارد. بی شک کسیکه چهارچوب های فدراسیون را به اشکال مختلف رعایت نکند بطور حتم با آن برخورد خواهد شد. فدراسیون به اندازه کافی از ثمری دفاع کرد که قهرمان آسیا شد ولی او و دیگر ورزشکاران بدانند برای اینکه به تیم ملی برسند باید زحمت بکشند و بعد از کسب نتیجه مطلوب به تیم ملی دعوت می شوند. هم اکنون 2 نفر جلوتر از وی در اردو حضور دارند و ما ظرفیت نفر سوم را در این ماده نداریم. درباره رضا قاسمی هم شرایط به همین منوال است. در دوی 100 متر تفتیان و مهران حسینی در اردو حضور دارند و ما امکان دعوت از نفر سوم را نداریم.
وی در خصوص تفتیان افزود: شرایط فدراسیون از دوماه پیش به تفتیان اعلام شده است.او هم اکنون مشغول تمرین است. در برنامه هایی که برای وی در نظر گرفته ایم امکان اردو و مربی خارجی برای این دونده نیست. او برنامه هایش را به دبیر فدراسیون اعلام کرده است و دبیر فدراسیون مشغول انجام برنامه های وی است. همانطور که گفتم فعلا شرایط خاص است و ما باید مدیریت مالی داشته باشیم. امیدوارم در آینده شرایط بهتر شود.
رئیس فدراسیون در خصوص احسان حدادی و گلایه هایش تاکید کرد: احسان قهرمان بزرگ ماست. از یک طرف او تنها کسی است که در المپیک مدال گرفته است. از طرف دیگر همه امکانات دوومیدانی ایران در شرایط کاملا مطلوب در طول این سال ها در اختیار وی بوده است و او توانسته در این رشته افتخار آفرینی کند. هم اکنون هم مسئله و مشکلی میان ما و احسان حدادی وجود ندارد. برنامه هایی که برای احسان در نظر گرفته ایم از 2 ماه قبل برای حضور در مسابقات قهرمانی آسیا مشخص است. در همه برنامه ریزی های مالی و فنی حدادی در صدر همه ورزشکاران قرار دارد. همه این برنامه ریزی ها به وی اعلام شده است. منتها او نقطه نظرات دیگری دارد که امیدواریم با برگزاری جلسات نقطه نظرات ما بهم نزدیک شود.
وی گفت: فدراسیون در همه زمان ها از حدادی حمایت کرده است. حمایت از او باز هم در دستور کار فدراسیون قرار دارد. همه امید ما این است که در المپیک او موفق به کسب مدال شود. اما شرایط اقتصادی سخت است و ما باید متناسب با این شرایط برنامه ریزی های لازم را داشته باشیم. شرایط فدراسیون به او اعلام شده و او تمریناتش را آغاز کرده است. امیدواریم با قدرت بیشتر فعالیت هایش را دنبال کند. همه می دانند که احسان یک ورزشکار خاص است. در گذشته فدراسیون برای حدادی به دنبال مربی نبود. اگر نظرش این باشد که ما برایش مربی انتخاب کنیم بطور حتم این کار را انجام می دهیم اما سابقه نشان داده است که او خودش مربی اش را انتخاب می کند و برنامه ریزی هایش را انجام می دهد. تنها تفاوت این دوره با دوره های قبلی این است که بودجه برای برنامه های حدادی در نظر گرفته ایم.
کیهانی افزود: 3 مقطع زمانی تعریف کرده ایم. یک مقطع از حالا تا قهرمانی آسیا، مقطع دوم از قهرمانی آسیا تا قهرمانی جهان و مقطع سوم از قهرمانی جهان تا بازی های المپیک است. برای هر مقطع بودجه خاصی برای این ورزشکار در نظر گرفته شده است. بر اساس توان و ظرفیت این بودجه با نظر حدادی توسط سازمان تیم های ملی برای وی هزینه می شود. بطور حتم اگر در شرایط کنونی مشکلات اقتصادی وجود نداشت همانند گذشته پیش می رفتیم. جالب است بدانید عددی که برای حدادی در نظر گرفته ایم همان عدد ریالی گذشته است.
رئیس فدراسیون دوومیدانی گفت: از هم اکنون تا مسابقات قهرمانی آسیا ماهیانه 50 میلیون تومان (4 ماه) از قهرمانی آسیا تا قهرمانی جهان (6 ماه) ماهیانه 100 میلیون تومان و از قهرمانی جهان تا بازی های المپیک (10 ماه) ماهیانه 100 میلیون تومان و در مجموع رقمی معادل یک میلیارد و هشتصد میلیون تومان برای وی با نظر خودش هزینه می کنیم و در طول مسابقات هم نتایج او را رصد خواهیم کرد. بودجه خوبی است و اگر شرایط برای کسب مدال المپیک فراهم بود حمایت کامل از این ورزشکار انجام خواهد شد.