پخش زنده
امروز: -
با انتخاب آیت الله آملی لاریجانی فصلی جدید در کارکردهای مجمع تشخیص مصلحت نظام آغاز شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با انتخاب آیت الله آملی لاریجانی فصلی جدید در کارکردهای مجمع تشخیص مصلحت نظام آغاز شد.
مجمع تشخیص مصلحت نظام یکی از ارکان مهم نظام که در کلام رهبری تعبیر به هیت مستشاری رهبری هم میشود /یعنی همان که رهبری درباره اش تاکید می کنند باید مصلحت نظام را با نگاهی بلندمدت و نه روزمره، مد نظر قرار دهد.
شورایی که تاریخچه اش به اختلافات شورای نگهبان و مجلس می رسد وقتی تصویب برخی مصوبات به بن بست می رسد و ریاست وقت مجلس طی نامهای ازامام تقاضای راه حل می کنند. درنهایت هم با هوشیاری و ابتکار امام در 17 بهمن 66 ، شورای اصلاح قانون اساسی تشکیل و ایت الله خامنه ای ریس جمهور وقت با انتصاب از سوی امام عهده دار ریاست این مجمع میشوند .
سال 68 هم پس از رحلت امام خمینی ره و انتخاب آیت الله خامنه ای بعنوان رهبر انقلاب ، آقای هاشمی رفسنجانی که با برگزاری انتخابات ، بعنوان رییس جمهور برگزیده شده بود ، از سوی رهبر انقلاب به ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام هم منصوب می شود و پس از پایان ریاست جمهوری هم با حکم رهبری عهده دار این مسئولیت می شوند
مجمعی که دارای 44 نفر عضو ثابت و به تناسب موضوعات مهم دارای یک یا چند عضو میهمان است، وظایف مجمع گسترده است .
جلسه ای که در کنار ایفای نقش مشاوری کارامد و مورد اعتماد برای رهبر، از سال 77 تا اسفند 84جمعاً 28 سیاست کلی از مسایل کلان اجتماعی و سیاسی تا اقتصادمقاومتی را تصویب و برای ابلاغ تقدیم رهبری کرده است .
پس از فوت ایت الله هاشمی رفسنجانی در سال 95 ، ابتدا به مدت یکسال ایت الله موحدی کرمانی ریس موقت و سپس با حکم رهبر انقلاب ، ایت الله هاشمی شاهرودی برای یک دوره پنجساله ،ریاست مجمع را عهده دار می شوند
آیت الله شاهرودی بدلیل بیماری ، پس از چند ماه ، عملا امکان اداره مجمع را ندارد، در غیاب ایشان ، ایت الله موحدی کرمانی ریاست موقت مجمع را عهده دار می شود.
پس از فوت ایت الله هاشمی شاهرودی در سوم دیماه امسال هم ،در فاصله کوتاهی ، دیروز ، رهبر انقلاب اسلامی ، د ر حکمی ایت الله املی لاریجانی را بعنوان ریس مجمع تشخیص مصلحت نظام انتخاب میکنند .
آیت الله املی لاریجانی 56 ساله، تجربه دودوره ریاست بر قوه قضائیه و سابقه سه بار حضور در شورای نگهبان و سه بار هم حضور درمجلس خبرگان رهبری را درکارنامه دارد ،ایشان درکنار این مسئولیتها همچنین از جایگاه علمی بالایی در حوزه ، برخوردار هستند و تاکنون دهها کتاب تدوین وتالیف و ترجمه کرده اند و رییس هیات امنای دانشگاه امام صادق ع هم هستند.
در کنار این مسئولیتها نکات مهی هم درحکم رهبری خطاب به ایت الله آملی لاریجانی آمده است ، نکاتی از تکیه برنقش محوری مجمع دراداره و قوام و استحکام نظام تا سامان یابی هرچه سریعتر ارکان مجمع با حضور ایشان / مسئولیتی که قراراست دراین دوره عهده دار تغییراتی مهم درساختار و محتوای ان باشد تا کار سیاستگذاری و نظارت براین سیاستگذاری ها با قدرت و قوت بیشتری ادامه یابد .
به نظر می رسد با توجه به تجارب آیت الله آملی لاریجانی در مدیریت کلان نظام و همچنین با توجه به سوابق علمی ایشان ، و با در نظر گرفتن رده سنی ایشان در مقایسه با روسای قبلی مجمع تشخیص مصلحت نظام ، افق جدیدی درفعالیتهای مهم و پیش روی مجمع گشوده خواهد شد.