پخش زنده
امروز: -
معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری از ساخت و توزیع 240 دستگاه آبشخوار فلزی میان دامداران خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران، اسماعیل مختارپور گفت: با هدف پراکنش صحیح دام در مراتع ، بهداشتی کردن محل آب شرب دام در مراتع مازندران و نیز کاهش بیماری های مرتبط، 240 دستگاه آبشخور فلزی به ارزش بیش از 720 میلیون ریال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی ساخته شده و به دامداران تحویل خواهد شد.
معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری، یکی از اقدامات اصلاح و احیای مراتع برای پراکنش صحیح دام و بهره برداری مناسب، حفر چاه مالداری و ساخت آبشخور اعلام کرد و افزود: در این مناطق آبشخورهایی با شکل و مصالح ساختمانی مناسب در هر منطقه مانند آبشخورهای سیمانی (مناطق گرمسیر) و آبشخورهای فلزی (مناطق ییلاقی و کوهستانی) ساخته شده و آب چشمه ها و قنات ها با لوله گذاری به این آبخورها هدایت می شود.
مختارپور گفت: برای اصلاح و احیای مراتع، حفظ و افزایش پوشش گیاهی، کمک به تغذیه سفره های آب زیرزمینی و جلوگیری از فرسایش خاک، 500 هکتار مراتع ییلاقی مازندران در قالب اعتبارات صندوق توسعه ملی با هزینه 2 میلیارد ریال، کپه کاری شد.
معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری با بیان اینکه 3 هزار و 500 کیلوگرم بذر گونه های مرتعی از جمله فستوکا، اگروپایرون، بروموس، یونجه، باریجه و ... برای اجرای این طرح مورد استفاده قرار گرفت افزود: محدوده های کپه کاری با نصب تابلو و آگهی مشخص و به مدت یک سال قرق بوده و از ورود هرگونه دام به منطقه موردنظر جلوگیری خواهد شد.
اسماعیل مختارپور با اشاره به اینکه کپه کاری در مراتع کوهستانی، ییلاقی، پرشیب، شیب های بالای 20 درصد و در جاهایی که بهره گیری از ادوات و ماشین آلات امکان پذیر نباشد به کمک نیروی انسانی انجام می شود گفت: کپه کاری، مناطقی که امکان بازسازی پوشش گیاهی مرتع با سایر روش های اصلاحی، احیایی و مدیریتی (ممکن نبودن اصلاح و احیا پوشش گیاهی با اعمال مدیریت چرا، کنترل و قرق کوتاه مدت) نداشته، وضعیت خیلی ضعیف مرتع، وجود گونه های نامرغوب گیاهی و وجود گونه های مرغوب و با ارزش بسیار کم و کمتر از 10 تا 15 درصد ترکیب گیاهی را شامل می شود.