برنامه حالا خورشید؛
کربلای ۴ را به فریب تبدیل کردیم
فرمانده سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس: عملیات کربلای ۴ را ۲۴ ساعت بعد تبدیل به فریب کردیم، نه اینکه از اول این موضوع در ذهن ما بود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ محسن رضایی امروز در استودیوی برنامه حالا خورشید شبکه سوم سیما حضور یافت و درباره حواشی توئیت اش در خصوص عملیات کربلای ۴ توضیح داد.
وی پس از ارتباط تلفنی این برنامه که با سردار قاسم سلیمانی انجام شد خطاب به مجری برنامه گفت: صحبتهای برادر عزیزم قاسم سلیمانی را تایید میکنم و وی در عملیات کربلای ۴ نقش موثری داشت و لشکر ۴۱ ثارالله از لشکرهای عمل کننده این عملیات بود و ایشان در عملیات کربلای ۵ هم لشکری موفق داشت.
رضایی افزود ما در هیچ عملیاتی غافلگیری صد در صدی نداشتیم، چون عراق نه تنها در بحث تانک، توپخانه و هواپیما مسلط بود بلکه از نظر اطلاعاتی همه دنیا در اختیارش بود، ضمن اینکه منافقین هم از داخل خانهها از تهران گرفته تا کوچه خیابانهای اهواز و کرمانشاه، اطلاعات را جمع آوری میکردند.
این فرمانده دوران دفاع مقدس گفت: عظمت جنگ به همین است که ما در شرایط لورفتگی، پیروزی را بدست میآوردیم و در شرایطی که همه چشمها به ما دوخته شده بود ما این جنگ را به پیروزی رساندیم و این بحث لورفتگی اتفاقاً از افتخارات جنگ است و از این بُعد ما هیچگاه غافلگیری صد در صدی نمیتوانستیم داشته باشیم و ما جنگ را در محیط لورفتگی با موفقیت به پایان بردیم.
رشیدپور مجری برنامه در ادامه توئیتهای منتشر شده از برخی افراد از جمله حسام الدین آشنا، مصطفی تاج زاده، پوریا استرکی، علی سیستانی، مهاجرانی (از لندن) و مسعود بهنود (از بی بی سی) را خواند و خطاب به محسن رضایی گفت: چرا به این واکنشها هیچ پاسخی ندادید و توئیت دیگری نکردید؟
رضایی در پاسخ گفت: من همه این موارد را با صبر و حوصله خواندم البته خیلی هایش تکراری بود؛ ما هر سال دی ماه با یک داستان تکراری مواجهیم که عدهای روی صحنه میآیند و میگویند کربلای ۴ لو رفت و هزاران نفر شهید شدند و فرماندهان توجهی به جان بچههای مردم نداشتند.
وی افزود: ما دیدیم چه کار کنیم هر سال این موضوع تکرار میشود و گفتیم چه کنیم و سوم و چهارم دی موضوع شروع شد و موج آن داشت به جلو میرفت که من توئیت زدم که شما که حالا اینقدر حرف میزنید از زاویه دیگر هم نگاه کنید و آن این است که ما عملیاتی را که انجام دادیم تبدیل به فریب کردیم و ۱۰ تا ۱۵ روز بعد درست در همان منطقه عملیاتی را انجام دادیم و قصدم این بود حالا که میخواهد نقد و کار کارشناسی صورت گیرد درباره این جنبه تبدیل کردن عملیات به فریب هم بحث شود، اما حرف من را طور دیگری برداشت کردند.
این فرمانده دوران دفاع مقدس در پاسخ به سوال مجری مبنی بر اینکه آیا این تحلیل شما که عملیات کربلای ۴، عملیات فریب بوده، تحلیل پسینی است یا پیشینی؟ گفت: قطعا تحلیل پسینی است و مثل روز روشن است و اولین بار هم نیست که میگویم و شاید ۵ تا ۶ بار است که میگویم ما عملیات کربلای ۴ را برای این انجام داده بودیم که از اروند عبور کنیم و اگر راهمان باز بود ما دیگر از شلمچه ادامه نمیدادیم و از همان جزیره ام الرصاص میرفتیم و از جنوب بصره در میآمدیم.
وی افزود: وقتی دیدیم جزیزه ام الرصاص بسته است و مصلحت نیست تقریبا ساعت ۵ تا ۶ صبح دستور عقب نشینی دادیم و ما عملیات را ساعت ده و نیم شب شروع کرده بودیم و ساعت ۶ صبح به قرارگاه نجف گفتیم عقب بیاید و ساعت هفت هم که تازه آفتاب داشت بیرون میزد به قرارگاه نوح گفتیم عقب بیاید.
رضایی افزود: ما بیشتر جزیره ام الرصاص را گرفته بودیم، اما ۲۴ ساعت بعد گفتیم لشکرها عقب بیایند، چون ما میخواستیم تصمیم ادامه عملیات را بگیریم؛ پس معلوم است تا اینجا، عملیات اصلی بوده است، اما عملیات بزرگ ما نبوده است چرا که همه عملیات بزرگ ما ۴ تا ۵ مرحله داشت و معمولا ۲۰ روز طول میکشید و عملیاتی مانند فاو ۷۵ شبانه روز طول کشید؛ عملیات کربلای ۵ حدود ۲۰ روز و عملیات بیت المقدس بیش از ۲۰ روز طول کشید و چندین مرحله اتفاق میافتاد و عملیات بزرگ ما هیچکدام یک مرحلهای نبوده است.
وی گفت: در عملیات کربلای ۴ وقتی که صبح مطمئن شدیم کجا باز و کجا بسته است، توقف کردیم و ادامه ندادیم.
رضایی با اشاره به اینکه ما در این عملیات ۲۶۰ گردان نیرو پای کار آورده بودیم، افزود: قرار بود ۶۰ گردان در مرحله اول وارد شود و ساعت سه و چهار به بعد که متوجه شدیم، بیش از ۴۰ گردان وارد نکردیم و ۲۰ گردان دیگر را هم با وجود آنکه مصمم بودیم همان شب وارد عمل کنیم متوقف کردیم و مرحله اول عملیات انجام شد و درباره مراحل بعدی عملیات نشستیم فکر کردیم و دیدیم حالا که از جنوب نمیتوانیم به سمت بصره برویم، اما از طرف شلمچه میتوانیم برویم به نتایجی رسیدیم و گفتیم اکنون که دشمن آماده است و درست است که راه شلمچه باز است باید برای حضور دشمن هم کاری کنیم و خدا به ذهن ما انداخت که اکنون فرصت خوبی است که این تلاش ناکام شده را تبدیل به فریب کنیم نه اینکه از اول این موضوع در ذهن ما باشد بلکه کربلای ۴ را ۲۴ ساعت بعد تبدیل به فریب کردیم، چون متوجه شدیم اگر غیر از این عمل کنیم شاید راه کربلای ۵ و شلمچه باز باشد و بتوانیم از طریق شلمچه وارد شویم، اما موفقیت ما کم خواهد بود.
وی در پاسخ به مجری برنامه مبنی بر اینکه آیا به اعتقاد برخی کاربران، عملیات فریب با هزاران شهید در منطق مدیریت جای دارد؟ گفت: مگر ما نام این عملیات را فریب میگذاریم؟ ما میگوییم پس از انجام عملیات تبدیل به فریب کردیم ثانیاً کل شهدای ما در آن عملیات ۹۸۵ نفر بودند و اینکه هزاران نفر شهید شدند، صحت ندارد البته فرماندهان ما حتی درباره یک شهید یا یک مجروح هم حساسیت داشتند.
رضایی با اشاره به اینکه رابطه عاطفی ما در جنگ بیش از رابطه عاطفی خانوادگی ما بوده است، افزود: در جبهه و جنگ افراد با عنوان ژنرال و سردار و سرهنگ مورد خطاب قرار نمیگرفتند و به من که فرمانده شان بودم برادر محسن میگفتند و زمانی که امام به من خطاب آقا محسن را داشت برخی به من آقا محسن هم میگفتند و آن موقع درجات ما سرلشکر و سرتیپ نبود و آیا آدم در این ادبیات حاضر است جنازه برادرش را ببیند؟
وی در حالی که بغض کرده بود، گفت: آقای رشید پور خدا شاهد است من هنوز وقتی مهدی باکری به ذهنم میآید کنترل خودم را از دست میدهم و من کسی نبودم و وقتی دیدم کشورم اشغال شد درس و دانشگاه را کنار گذاشتم و سلاح گرفتم و امام تشخیص دادند من را فرمانده سپاه کنند.
رضایی افزود: همین برادرمان قاسم سلیمانی و مهدی باکری وقتی یک شهید یا جانباز میدیدند به سرشان میزدند و ما بارها در حادثه جنگ حالات حضرت اباعبدالله (ع) و حضرت عباس (ع) را میدیدیم و درک میکردیم که چطور وقتی حضرت علی اکبر (ع) شهید میشود حضرت اباعبدالله (ع) به زانو میافتند و مجدد خودشان مردانه به صحنه میروند و یا دیگران را به صحنه میفرستند.
وی گفت: رابطه عاطفی در جهاد با شهادت و جنگ با هم یکی است.
رضایی در پاسخ به سوال مجری مبنی بر اینکه آیا به جوانانی که این فضاها را رصد میکنند حق احساساتی شدن و حتی عصبی شدن را میدهید؟ افزود: من دست جوانان را و حتی آنان را که به من فحش میدهند میبوسم، چون چیزی ته دلشان نیست و من در این برنامه نیامده ام از خودم دفاع کنم.
رضایی خطاب به مجری برنامه گفت: شما نام عدهای از خارجیها و داخلیها را بردید و اینها جوانان بی غل و غش ما نیستند و سیاسی هستند و خودشان باید پاسخگو باشند و مسائل را حل کنند، اما هر چند وقت یکبار با ایجاد مباحث حاشیهای، ذهن مردم را با معیشت و اقتصاد به صحنهای دیگر میبرند و در حالیکه امروز باید همه دست به دست هم دهیم و معیشت را اصلاح کنیم.
وی افزود: وقتی بحث جنگ و عظمتی که امام ایجاد کرده بود مورد خدشه قرار گرفت تصمیم گرفتم در برنامه مردمی شما صحبت کنم و لبخند شما در این برنامه در شرایط سخت معیشتی مردم آرامش بخش است.
رضایی گفت: در این چند روز خیلیها از من دعوت کردند که پاسخگوی این واکنشها باشم، اما من قبول نکردم و برای دفاع از شهدا و فرماندهان شهید قبول کردم در برنامه شما شرکت کنم.
مصاحبه محسن رضایی با برنامه حالا خورشید