به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما آقای روحانی در جمع مدیران وزارت نیرو افزود: در طی پنج سال، دو هزار کیلومتر راه آهن ساخته ایم که بیش از 20 درصد کل راه آهن در دولت های قبل و حتی در رژیم گذشته است.
رئیس جمهور ادامه داد: از این دستاورد به عنوان نهمین دستاورد دولت یاد می شود و اگر همین طور به شمارش دستاوردها ادامه دهیم به نودمین دستاورد دولت هم می رسیم.
آقای روحانی با اشاره به اینکه صدا و سیمای ما بین مستحب و مکروه و واجب و حرام را اشتباه گرفته است، گفت: صدا و سیما فکر می کند اگر از دولت تعریف کند مکروه است ولی تعریف از دولت واجب است و فقها و علما باید در این خصوص توضیح بدهند.
رئیس جمهور ادامه داد: ما باید واقعیت ها را برای مردم بگوییم، اینکه چه اقداماتی انجام شده است به عنوان مثال در زمینه روستاها وآب و برق، کارهای بزرگی انجام شده است. همچنین در زمینه گاز، راه، اینترنت، بهداشت و درمان و آموزش و پرورش نیز کارهای بزرگی انجام شده است به دلیل اینکه همه این ها ضرورت بوده است.
آقای روحانی افزود: ما در گندم، گازوئیل و گاز خودکفا شده ایم و به زودی در زمینه بنزین هم خودکفا می شویم.
رئیس جمهور گفت: در چند سال گذشته و در دولت دهم، زمانی که به گاز محتاج بودیم یکی از کشورهای همسایه در زمستان قیمت گاز را 9 برابر افزایش داد و در آن زمان این افزایش قیمت در هیچ روزنامه ای نوشته نشد و صدا و سیما هم به آن نپرداخت و دولت مجبور شد که آن پول را پرداخت و گاز را وصل کند. در سال گذشته هم همان کشور،گاز ما را قطع کرد. بعد از پانزده روز قطعی گاز که ما اعتنایی نکردیم، آن ها با ما تماس گرفتند که نمی خواهید گاز را وصل کنید؟ و ما به آن ها گفتیم خودتان قطع کردید خودتان هم وصل کنید.
آقای روحانی افزود: این اثر خوداتکایی و خودکفایی است و وقتی ما روی پای خودمان بایستیم کسی نمی تواند به ما زور بگوید. ما فکر می کنیم فقط آمریکاست که به ما زور می گوید ولی وقتی نیازمند شوی کشور ضعیف بغل دستی هم به شما زور می گوید، وقتی نیازمند شدی کشوری هم که به او کمک کرده ای به شما زور می گوید.
رئیس جمهور گفت: احتیاج و نیاز گاهی یک قدرت بزرگ را در هم می شکند و ما باید روی پای خود بایستیم.
آقای روحانی ادامه داد: ما در زمینه آب و برق و ساخت سد و نیروگاه روی پای خود ایستاده ایم و حتی خدمات فنی و مهندسی هم انجام می دهیم و برای کشورهای دیگر هم نیروگاه می سازیم و این افتخار بزرگی برای کشور ماست.
رئیس جمهور افزود: ما امروز باید تلاش کنیم که مردم در زندگی روزمره خود دچار مشکلی نشوند. تابستان، فصل سختی برای اعضای وزارت نیروست و ممکن است برای مردم هم فصل سختی باشد و ما باید فرهنگ مصرف را درست کنیم و باید خوب مصرفی را در بین مردم رواج دهیم و جلوی هدر رفت ها را بگیریم.
هیچ کاری بدون کمک مردم به ثمر نمی رسد
رئیس جمهور با اشاره به مشکلات مردم افزود: ذهن مردم گاهی در مشکلات درگیر می شود و کارهای انجام شده را ضرب در صفر می کند و می گوید دولت چه کاری انجام داده است؟
وی ادامه داد: دلیل این کار فشارهای روی مردم است و ما باید برای روز مبادا فکر کنیم و باید برای آن روزی که قرار است کار ما ضرب در صفر شود فکر کنیم و نباید بگذاریم صفرها بیاید.
رئیس جمهور گفت: برای سال آتی یعنی تابستان 98 از حالا باید برنامه ریزی و تلاش کرد.
آقای روحانی با اشاره به برنامه های ارائه شده در این جلسه افزود: امیدواریم برنامه ها با کمترین تنش آبی و فروپاشی برقی به انجام برسد البته این کلمه ها که بیشتر امنیتی است، با ذهن من که بیشتر در بخش های امنیتی کار کرده ام جور در نمی آید.
رئیس جمهور گفت: نباید بگذاریم هیچ مشکل و ناراحتی برای مردم پیش بیاید ولی در عین حال باید به مردم گفته شود تا آن ها ما را یاری کنند.
دولت به تنهایی قادر به انجام کارها نیست و زمانی که دولت و ملت با رسانه ها در کنار هم قرار بگیرند می توان کارها را انجام داد.
آقای روحانی ادامه داد: اساساً هیچ کاری در کشور نیست که بدون کمک و ایثار و همکاری مردم به ثمر برسد. دولت به تنهایی قادر به انجام کارها نیست و زمانی که دولت و ملت با رسانه ها در کنار هم قرار بگیرند می توان کارها را انجام داد.
رئیس جمهور با اشاره به طرح همیار پلیس افزود: بچه ها گاهی به علت معصوم بودنشان و صحبتی که از فطرت پاکشان ریشه دارد، تأثیرگذارترند. ما باید با همکاری آموزش و پرورش از این ظرفیت در ترویج فرهنگ صرفه جویی آب و برق استفاده کنیم تا دانش آموزان هم کمک کنند.
آقای روحانی گفت: یک فرد معروفی زمانی به بنده گفت که من گاهی دروغ می گفتم اما در یک حادثه بچه کوچکم به من تذکر داد و از آن به بعد دیگر دروغ نگفتم. این مصداق تأثیرگذاری بچه هاست.
رئیس جمهور ادامه داد: ان شاءالله سال 98 سال بهتری نسبت به سال 97 باشد و با کمک و یاری شما بتوانیم در زمینه های مختلف موفق باشیم.
آقای روحانی با اشاره به موضوع مهم نمک زدایی افزود: در این زمینه باید تلاش مضاعف کنیم چرا که در بعضی جاها می توانیم استفاده بهتری از منابع داشته باشیم.
رئیس جمهور در خصوص اتصال مناسب کشور از جهات شمال و جنوب به منابع آبی و وجود سواحل گفت: ما جنوب مان را باید آباد کنیم یعنی ساحل جنوب مکران را باید مجهز به آب و برق کنیم.
آقای روحانی ادامه داد: می شود با نیروگاه های خورشیدی و اتمی، برق پاک و آب شیرین در این مناطق تولید کنیم.
رئیس جمهور با اشاره به اهمیت دولت الکترونیک و هزینه های بالای صدور قبض های آب و برق گفت: می توانیم این قبض ها را به صورت الکترونیک و از طریق تلفن های همراه صادر کنیم و با جلوگیری از چاپ قبض ها صرفه جویی مناسبی حاصل کنیم.
آقای روحانی در پایان ابراز امیدواری کرد که بتوانیم سالی خوب و آینده ای خوب را رقم بزنیم.
دیپلماسی برق در زمان پیک مصرف
رئیس جمهور در ادامه افزود: ما در آب خیلی تبادل خاصی نداریم که البته ممکن است در سال های آینده در شرایطی انجام شود. در برق، دیپلماسی برق وجود دارد. برق را می دهیم و یا از کشور دیگری می خریم. زمانی که پیک آن هاست صادرات انجام می دهیم و زمانی که پیک کشور است از آن کشور وارد می کنیم و اساسا این کار بسیار بزرگی است که ما می توانیم برق را صادر کنیم و گاهی همان را خریداری کنیم.
آقای روحانی با بیان اینکه سنکرون و توانایی تبادل برق با دنیا و منطقه کاری بزرگ است افزود: طوری این کار باید انجام شود که ما حتی بتوانیم به شبکه اروپا و شبکه های بزرگ آسیایی وصل شویم و این اقدامی است که ما باید در زمینه آب و برق انجام دهیم.
آقای روحانی با اشاره به سودمند بودن تغییرات ایجاد شده در بخش هایی از کشاورزی مانند بذر افزود: زیر کشت رفتن سیصد هزار هکتار زمین کشاورزی استان های خوزستان و ایلام در دولت از کارهای عظیم انجام شده در دولت است. من از وزیر جهاد کشاورزی درخصوص واردات بذر سؤال کردم که اعلام کرد اگر ما بذر تولید شده در کشور را استفاده کنیم، سه تُن محصول به ما می دهد در حالی که از بذر وارداتی، 9 تن محصول تولید می شود. گاهی اوقات برخی بدون داشتن آگاهی کافی به واردات برخی از کالاها اعتراض می کنند. به طور مثال در گوشت مرغ نیز تولید کننده مرغ لاین هستیم اما به این نوع واردات نیاز داریم.
دولت یازدهم، بالاترین سرمایه گذاری را برای آب در کشور انجام داده است.
وی همچنین در خصوص مسائل بودجه ای برای سال آینده گفت: من فکر می کنم هیچ دولتی تا جایی که مطلع هستم در زمینه آب به اندازه دولت یازدهم سرمایه گذاری نکرده است. دولت یازدهم، بالاترین سرمایه گذاری را برای آب درکشور انجام داده که البته برای برق هم سرمایه گذاری خوبی انجام شده است. به هرحال در بخش برق در دولت یازدهم از 70 هزار مگاوات ظرفیت نصب شده به 81 هزار مگاوات رسیده ایم که این کار بزرگی است و تا آخر دولت دوازدهم، 12 هزار مگاوات دیگر هم اضافه خواهد شد.
رئیس جمهور با اشاره به کاهش تلفات برق از (%15) به (%10/7) ادامه داد: این به معنای 2500 مگاوات صرفه جویی در برق است.
آقای روحانی با بیان اینکه کارهای انجام شده و در دست اقدام در بخش آب، کشاورزی، سدسازی وآبرسانی و تونل در غرب کشور بسیار مهم است افزود: شما گفتید 5/6 میلیارد متر مکعب آب را مهار می کنید و به بخش های کشور و مناطق گرمسیری ارسال می کنید که کار بسیار عظیم و بزرگی است که افتخار شماست. وقتی ما می گوییم دولت یازدهم و دوازدهم، یعنی افتخار شماست زیرا شما بودید که تلاش کردید البته ما از دولت های قبلی هم که به سهم خود به توان خود فعالیت هایی در این بخش انجام داده اند تشکر می کنیم ولی در دولت یازدهم و دوازدهم کار فوق العاده ای انجام شده است که باید برای مردم توضیح داده شود.
وی با بیان اینکه 46 هزار هکتار زمین نیز در استان سیستان و بلوچستان در شهر زابل زیر کشت رفته است گفت: این ها کار بی نظیر دولت یازدهم و دوازدهم است که به دست کشاورز، مهندس، وزارت نیرو، و وزارت جهاد کشاورزی انجام شده است.این کار، در خانواده بزرگ دولت انجام شده است.
آقای روحانی افزود: همه، کار را با عظمتی را انجام می دهید اما اگر یک روز مشکلی پیش بیاید، مردم در آن روز کارهای ارزشمند را به خاطر نمی آورند. مثلا روزی که مردم ببینند در شهرآب وجود ندارد یا برق قطع شده است؛ در تابستان که هوا گرم است در شهرستانهای گرم؛ البته حق هم دارند چون آنها در آنجا دچار مشکل شده اند.
بررسی استفاده از کشت فراسرزمینی برای محصولات پرمصرف آب
رئیس جمهور در ادامه سخنان خود افزود: دقت کنیم که آب مصرفی درکشاورزی چقدر است و اگر از آب چاه مصرف می کنیم چه قدر برق مصرف می کنیم و هزینه تمام شده ما چه قدر است.
وی گفت: باید بررسی کنیم که آیا تولید محصولات پر مصرف آب باکشت فراسرزمینی به نفع ما هست، تا برخی محصولات، مانند صیفی جات و میوه جات را با اجاره زمین از کشورهای دیگر تولید کنیم یا اینکه برای ما به صرفه نیست.
آقای روحانی به سفر خود به تایلند اشاره کرد و گفت: نخست وزیر این کشور پیشنهاد کرد که ما زمین زیادی داریم که می توانید در آن کشت برنج انجام دهید چون در تایلند، کشت برنج، سالانه سه تا چهار نوبت انجام می شود در حالی که کشت برنج، درکشورمان یک نوبت است.
وی گفت: بنابراین، باید محاسبه کنیم که اگر به نفع ماست به جای کشت برنج در مناطقی از کشورمان، در کشور دیگری زمین اجاره کنیم که آب زیادی نیز دارند و درآن صورت از کشت فراسرزمینی استفاده کنیم.
آقای روحانی ادامه داد: براساس مصوبه دولت، کشت برنج فقط در استان های شمالی مجاز است و سایر استان ها نمی توانند این محصول را کشت کنند پس کشاورز را باید به کشت محصولی تشویق کنیم که به صرفه باشد.
رئیس جمهور افزود: کشت های گلخانه ای در حال حاضر خیلی از نظر مصرف آب به صرفه است و با آبیاری با استفاده از سامانه های نوین، آبیاری را باید انجام دهیم تا در کشاورزی حدود 10 تا 20 درصد، صرفه جویی آب داشته باشیم.
وی گفت: اگر بتوانیم در بخش کشاورزی سالانه 10 درصد صرفه جویی آب داشته باشیم در واقع به جای ساخت یک سد می توانیم با صرفه جویی کار چند سد را انجام دهیم.
وی افزود: هر چه زمان بگذرد تعداد ساخت سدها کاهش می یابد مگر آنکه شرایط اقلیمی تغییرکند. گرچه ساخت سد نیز می تواند آثار مخربی داشته باشد. مثلا دریاچه یا تالابی خشک می شود.
آقای روحانی گفت: احیای دریاچه ارومیه، 14 میلیون نفر را نجات داد. اگر اقدامات لازم در دولت یازدهم در زمینه دریاچه ارومیه انجام نمی شد این دریاچه به طور کامل خشک شده بود و گرد و خاک در این منطقه در فصل پاییز سال گذشته، زندگی مردم را مختل می کرد و کشاورزی را از بین می برد.
برجام کار خیری است که حسنه مداوم در تاریخ است و برای همیشه ماندگار می ماند
برجام کار خیر و حسنه مداوم در تاریخ است و برای همیشه ماندگار می ماند.
وی افزود: وقتی از دولت یازدهم صحبت می کنیم همه به برجام فکر می کنند گرچه برجام کار خیری است که حسنه مداوم در تاریخ است و برای همیشه ماندگار می ماند اما کارهای دیگری مانند طرح تحول سلامت، احیای دریاچه ارومیه، برق دار کردن روستاهای بالای 10خانوار، آبرسانی به روستاها که طی آن حدود 6 میلیون نفر از آب سالم برخوردار شدند و برداشت یکسان از گاز میدان مشترک گازی پارس جنوبی و گاز رسانی به هزاران روستا از برکات دولت یازدهم بوده است.
پیش بینی خشکسالی مبنای تأمین آب و برق
رئیس جمهور با اشاره به بازدید خود از مرکز کنترل برق کشور افزود: در برنامه ریزی ها، مبنا را باید بر ادامه خشکسالی بگذاریم چون در یک منطقه خشک قرار گرفته ایم. مشاهده کردیم که همکاران شما در وزارت نیرو برای برقراری تراز تولید و مصرف، تلاش بسیاری را انجام می دهند و این کار بسیار مهم و عظیمی است که در کشور انجام می شود و رسالت آن را شما بر دوش گرفته اید.
وی با اشاره به سفر سال های گذشته خود به کشور انگلیس و خاطره ای از قطع برق در این کشور گفت: در بدو ورود به این کشور مشاهده کردم که برق کل لندن قطع شده است و احیای آن تقریبا از بعد از ظهر تا صبح روز بعد، زمان برد. پس این مشکلات به هر حال در هرکشوری پیش می آید. همکاران شما به ما گفتند؛ پانزده سال است در ایران چنین حادثه ای نداشته ایم. جای تشکر و تقدیر از همه دست اندرکاران صنعت برقی در سراسر کشور است. حفظ شبکه های برق، پست های برق و خطوط صدها کیلومتری نقل و انتقال در داخل و صادرات و واردات برق، کار آسانی نیست و کاری بسیار بزرگ و پیچیده است.
رئیس جمهور ادامه داد: در کنار برق، آب اهمیت بیشتری دارد. سال 97 نزدیک بود به مشکلاتی بزرگ در زمینه برق و آب برسیم. زمانی نیز دوران وزارت آقای مهندس چیت چیان، ایشان در مقطعی در دولت یازدهم گفت که اگر انتقال آب و وصل شدن سد ماملو به شرق تهران انجام نشود، درتابستان، ناچاریم آب را جیره بندی کنیم. البته دولت در این خصوص اقدامات سریعی انجام داد. تلاش بسیار زیادی شد و این اتصال صورت گرفت.
وی با اشاره به برخی پیش بینی ها در خصوص تراز تولید و مصرف افزود: پیش بینی شده بود که تراز ما مثبت نخواهد بود. در بعضی فصل ها ممکن است تراز مثبت باشد. در فصل زمستان تراز برق مثبت است و در تابستان با مشکل مواجه می شود. در آب نیز چنین اتفاقی در فصل های مختلف ممکن است رخ دهد.
درست مصرف کردن مهم ترین اولویت
رئیس جمهور با بیان اینکه مصرف بی رویه آب و برق به همه ضرر می زند گفت: باید فرهنگ درست مصرف کردن را به همه نشان دهیم.
آقای روحانی در ادامه سخنان خود با اشاره به تأکید و رفتار رهبر انقلاب در کاهش مصرف برق گفت: شاید برخی فکر کنند اگر یک لامپ را خاموش کنند تأثیری در کاهش انرژی نداشته باشد اما اگر همین کار کوچک را 81 میلیون ایرانی انجام دهند اثرش بسیار بزرگ خواهد بود.
وی با بیان اینکه وظیفه آموزش به مردم در این زمینه بر عهده دولت است گفت: باید به مردم آموزش دهیم تا آن مقدار که لازم است برق و آب استفاده کنند.
رئیس جمهور استفاده از سیستم های هوشمند مصرف آب و برق را یکی دیگر از راه کارهای صرفه جویی در مصرف انرژی عنوان کرد و افزود: شاید سیستم های هوشمند بتوانند نقیصه ای که در مصرف بی رویه داریم را جبران کنند بنابراین بهتر است وزارت نیرو برای خانه هایی که از سیستم هوشمند استفاده می کنند مشوق ها و یا تخفیفاتی لحاظ کند تا مردم تشویق شوند سیستم های مصرف آب و برق خود را هوشمند کنند.
آقای روحانی استفاده از ظرفیت های صنعت را یکی دیگر از راه کارهای کشور برای کاهش مصرف انرژی عنوان کرد و گفت: در این زمینه باید صنعت به کمک بیاید تا وسایل گرمایشی و سرمایشی را به نحوی تولید کند که مصرف انرژی کمتر و بازده بالاتری داشته باشد.
وی تشویق مردم به درست مصرف کردن با آموزش و تبلیغات، هوشمندسازی سیستم های مصرف انرژی و همچنین تولید لوازم کم مصرف را سه راه کار عمده برای صرفه جویی در مصرف آب و برق در کشور عنوان کرد.
آقای روحانی در ادامه افزود: نکته مهم، مصرف بی رویه یا درست مصرف نکردن است. در دین ما یک پایه اصلی عمل صالح است. عمل شایسته، عمل درست، عمل بی نقص و وقتی آب را بد مصرف می کنیم یعنی عمل صالح انجام نمی دهیم.
وی گفت: هر کاری اگر درست و شایسته انجام شود، عمل صالح محسوب می شود البته باید به امر به معروف هم توجه شود البته امر به معروف، دنیای وسیعی دارد و اگر شما برنامه ریزی کنید که آب را چگونه مصرف کنید، یک عمل بزرگ و صالح انجام داده اید. این امر به معروف است و این یک حسنه محسوب می شود.
وی با بیان اینکه امام خمینی(ره) با سه مشت آب وضو می گرفتند خاطرنشان کرد: این را من خودم با چشم خودم در سال 43 دیدم که امام خمینی(ره) با سه مشت آب وضو گرفتند. بنابراین ما باید مردم را دعوت کنیم و بگوییم و برنامه ریزی داشته باشیم.
رئیس جمهور در ادامه افزود: ما با برنامه ریزی و تبلیغات باید بگوییم چگونه آب و برق را درست مصرف کنید و در ساعت درست استفاده کنید. مصرف غیرضروری در ساعت پیک، همان منکر است بنابراین امر به معروف و نهی از منکر دنیای وسیعی دارد در حالی که ما آن را در چند عمل محصور کرده ایم.
تاکید رئیس جمهور بر کاهش هدر رفت آب و برق برای رفع کمبودها
رئیس جمهور در ادامه سخنانش برتلاش و سرمایه گذاری وزارت نیرو برای کاهش هدر رفت آب و برق به عنوان نخستین اقدام در رفع مشکلات و کمبودها در این عرصه تاکید کرد و گفت: ما در منطقه ای خشک قرار گرفته ایم و این که با باروری ابرها مشکل کم آبی رفع می شود که از آن حرف هایی است که خیلی در ذهن، قابل قبول نیست.
وی افزود: تا جایی که حافظه ام یاری می کند در سال 42 تا 43، شاه می گفت ما در ایران مشکل آب داریم و آن را به زودی با بارور کردن ابرها رفع می کنیم. این تفکر شاهانه بود که فکر می کرد با بارور کردن ابرها این مشکل برطرف می شود.
رئیس جمهور ادامه داد: البته ممکن است در جاهایی بشود این کار را کرد اما این راه حل، اساسی نیست و اساساً آبی را که موجود داریم باید درست مصرف کنیم.
آقای روحانی گفت: زمانی می گفتندکه آبی که از سدهای مختلف وارد تهران می شود به علت وضعیت شبکه و لوله های قدیمی، بیست تا
سی درصد آن به هدر می رود. البته نمی دانم این آمار چقدر دقیق است اما اگر هدر رفت آب را حدود 30 درصد در نظر بگیریم خیلی مهم است.
رئیس جمهور افزود: همه صرفه جویی های لازم در مصرف آب که به مردم توصیه می کنیم، حداکثر 10 تا 20 درصد است و با این وصف اگر از هدر رفت 20 درصد آب در شبکه جلوگیری شود مشکل کمبود آب رفع می شود.
آقای روحانی گفت: گفته می شود میزان اتلاف برق نیز در شبکه برق کشور 15 درصد بوده است که اکنون به 10 و 7 دهم درصد (%10/7) رسیده است که اگر فرض کنیم که این میزان تلفات، یازده درصد هم باشد به هر حال تلفات را از پانزده درصد (%15)، چهار واحد درصد پایین آورده ایم که این کار بزرگی است.
رئیس جمهور تأکید کرد: اولویت نخست وزارت نیرو باید کاهش تلفات و هدر رفت آب و برق باشد و این کار را باید از درون خانه خودتان یعنی این وزارتخانه آغاز کنیم. البته نمی شود آن را به صفر رساند اما کاهش آن به عددی یک رقمی، شدنی است.
آقای روحانی گفت: گاهی مردم نیز حساسند و در جاهایی که لوله آب مشکل دارد از طریق تلفن همراه بلافاصله عکس و فیلم در فضای مجازی منتشر می کنند و گاه شما مدیران از مأمورتان نیز زودتر می توانید مطلع می شوید و می توانید از اتلاف آب و برق جلوگیری کنید.
رئیس جمهور بار دیگر تأکید کرد: این قدم اولی است که باید برای کاهش هدر رفت آب و برق انجام دهیم که البته به سرمایه گذاری، زمان، تلاش و فناوری نیاز دارد.
آقای روحانی گفت: شاید همه آبی که از طریق دریا می خواهیم شیرین سازی و منتقل کنیم اگر یک میلیارد لیتر هم باشد، یک درصد کل آب کشور می شود یعنی کل دعوا بر سر انتقال آب از دریا فعلاً مربوط به همین یک درصد است. در حالی که اگر از آب و برق موجود حراست کنیم و آن را درست به مقصد برسانیم گاهی تا 10 درصد بهره مند می شویم.
آب و برق، جزئی از امنیت مردم است
رئیس جمهور با قدرانی از تلاش های مسئولان و کارکنان وزارت نیرو با تاکید بر اهمیت آب و برق افزود: مسأله آب و برق دو مسأله حساس زیربنایی و حیاتی برای زندگی است. پس ازهوا، آب مهم ترین مایه حیات و زندگی برای همه موجودات است به همین خاطر در کرات دیگر هم اگر آب کشف شود، آن وقت احتمال می رود آنجا موجود زنده باشد.
رئیس جمهور با تأکید بر ضرورت توجه به نعمت های خدادادی افزود: امنیت هم به همین گونه است و ما برای داشتن امنیت به سازو کارهای زیادی نیاز داریم.
آقای روحانی آب و برق را جزئی از امنیت کشور دانست و تصریح کرد: آب و برق، امنیت و آرامش مردم را به وجود می آورد. علاوه براینکه ادامه حیات به آب وابسته است، برق هم از نیاز های ضروری انسان است.
۹:۳۵ بازدید رئیس جمهور از مرکز ملی راهبری شبکه برق
رئیس جمهور با حضور در وزارت نیرو از مرکز ملی راهبری شبکه برق کشور «دیسپاچینگ مرکزی» بازدید کرد.
دکتر روحانی در این بازدید، با توضیح دکتر اردکانیان وزیر نیرو و متخصصان و مدیران وزارت نیرو و صنعت برق کشور در جریان روند اقدامات و فعالیتهای این مرکز در کنترل و توزیع برق مورد نیاز کشور قرار گرفت.
در این بازدید برنامه وزارت نیرو در راستای تامین برق مطمئن و پایدار کشور در اوج بار سال ۹۸ و الزامات آن شامل پیش بینی تراز تولید و مصرف در پیک سال ۹۸، برنامه راهاندازی واحدهای نیروگاههای حرارتی، برنامه افزایش ظرفیت نیروگاههای حرارتی، تجدید پذیر و برقابی، طرحهای اولویت دار شبکه انتقال برق کشور، برنامههای مدیریت مصرف، الزامات تحقق برنامههای پیک مصرف سال ۹۸ کشور و قرار گرفتن تجهیزات صنعت برق در زمره کالاهای اساسی، برای رئیس جمهور تشریح شد.
آقای روحانی همچنین از نمایشگاه دستاوردهای مدیریت منابع آب ایران بازدید کرد.
۸:۰۹ دیدار رئیس جمهور با مدیران ارشد وزارت نیرو
رئیس جمهور امروز با حضور در محل وزارت نیرو در ادامه دیدارهای مستقیم خود با وزیر و مدیران ارشد وزارتخانه های دولت دیدار و آخرین وضعیت طرح های آبرسانی و نیروگاهی کشور را بررسی می کند.
در دیدار امروز رئیس جمهور با مدیران ارشد وزارت نیرو تعدادی از مدیران این وزارتخانه گزارشی از مهمترین طرح های در دست اجرا به رئیس جمهور ارائه خواهند کرد.
پیش از این دیدار رئیس جمهور از مرکز دیسپاچینگ و نمایشگاهی از توانمندی های کشور در حوزه آب و نیرو بازدید می کند.
رئیس جمهور پیش از این با حضور در وزارتخانه های راه و شهرسازی و امور اقتصادی و دارایی اولویت ها و انتظارات دولت دوازدهم از این وزارتخانه ها را تشریح کرده بود.