پخش زنده
امروز: -
مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری گفت: جشنواره بین المللی شعر و داستان انقلاب در یازدهمین دوره خود با چهل سالگی پیروزی انقلاب اسلامی ایران گره خورده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، عباس محمدی با اشاره به بین المللی بودن این رویداد ادبی افزود: تلاش میکنیم آثاری را انتخاب کنیم که بیانگر جایگاه و ارزش ادبیات انقلاب اسلامی ایران باشند.
وی اضافه کرد: به نظر میرسد در این مرحله باید بر جریان شناسی ادبیات انقلاب تاکید کنیم. شاید کمتر جشنوارهای در این حوزه بتوان یافت که ۳۰ برگزیده در رشتههای مختلف داشته است و حدود ۳۰۰ میلیون تومان جایزه اهدا کند.
محمدی گفت: بخش ویژه جشنواره مربوط به بخش بین الملل است که دو موضوع عدالت و مقاومت، محورهای جنبش ضدسرمایه داری و مقاومت مردم یمن را دربر میگیرد.
وی با اشاره به اینکه شعر همیشه جلوتر از زمان خود بوده است، افزود: ما به دنبال شعر و داستان بدون تاریخ مصرف هستیم و نگاهمان به ادبیات انقلاب، نگاهی هنرمندانه است، شاید از نمونههای داخلی آن بتوانیم به آثار سید حسن حسینی و قیصر امین پور یا نمونه غیر ایرانی محمود درویش به ویژه قطعه زمین او که کار ویژه اش رخ نمایی مقاومت مردم فلسطین است، اشاره کنیم.
مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری گفت: رویکرد ما در فرآیند تولید هنری، خلق آثاری است که فرزند زمان خود باشند و این تعریفی از هنر متعهد است. بنا به تعبیر ژان پل سارتر زمان آن رسیده که ادیبان متعهد قلم به دست بگیرند و مردم را بیدار کنند.
وی همچنین به استقبال حوزه هنری از نقد درون گفتمانی در جشنواره شعر و داستان انقلاب افزود: روش این جشنواره تاکید بر سه رکن استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی است و آثاری که در محتوای خود این سه واژه را نداشته باشند، داوری نمیشوند.
یازدهمین جشنواره بین المللی شعر و داستان انقلاب همزمان با هفته هنر انقلاب اسلامی فروردین ۹۸ برگزار میشود.