پخش زنده
امروز: -
یک کارشناس امنیت درحوزه پرداخت گفت: دور زدن تحریمها با بهره گیری از فناوری بلاک چین نیازمند تعاملات بینالمللی در این بستر وانعقاد پیمانهای چندجانبه اقتصادی در لایههای سیاسی است.
به گزارش خبرگزاری صداو سیما از ستاد خبری هشتمین همایش بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت، نوشین مؤمن واقفی گفت: بلاک چین یک فناوری جدید با سیستم دفتر کل توزیع شده است که پیشبینی میشود در یک دهه آینده یک تغییر اساسی در کسب وکار به خصوص بیزینسهایی که اساس درآمد آنها بر نقش یکنهاد اعتماد در اکوسیستم تأکید دارد، ایجاد کند.
مدیر امنیت سیستمها و اطلاعات شرکت خدمات انفورماتیک تصریح کرد: پیشبینی میشود اگر بازیگران بزرگ اکوسیستم بانکی به این فضا ورود نکنند در یک دوره ده ساله مجبور به خروج از بازار میشوند و بازیگران جدید جایگزین آنها خواهند شد.
وی با تأکید بر اینکه بلاک چین یک عصای جادو نیست، یادآور شد: بلاک چین یک فناوری بنیادین است که در یک پارادایم شیفت دهساله میتواند بسیاری از تعاریف را در اقتصاد دیجیتال تغییر دهد، اما این فناوری بهصورت مکمل همراه با دیگر فناوریهای فعلی استفاده میشود و شفافیت در صنعت بیمه و بورس اولین دستاورد بهکارگیری از این فناوری است.
واقفی، بلاک چین را یک شمشیر دو لبه دانست و خاطرنشان کرد: این فناوری هم میتواند برای فعالیتهای مجرمانه همانند رمز ارزها مورد بهرهبرداری قرار گیرد و هم میتواند موجب شفافیت، تعامل تمامی اعضا در این اکوسیستم و بهتبع بهرهبرداری متناسب با فعالیت برای افراد از منافع این بستر شود.
وی با اشاره به اشتراک دادهها در بلاک چین با سیستم دفتر کل توزیع شده، گفت: اشتراک دادهها در این بستر به معنای دسترسی تمام اعضای این سیستم به اطلاعات یکدیگر نیست. زیرا نحوه کار در بستر بلاک چین همانند قرارگیری گاوصندوقهای شیشهای در یک فضای بزرگ است که افراد از محتوای داخل این گاوصندوق آگاه هستند، ولی نمیدانند هر گاوصندوق به چه کسی تعلق دارد و همچنین به کلید برای دسترسی به محتویات این گاوصندوقها نیز دسترسی ندارند.
واقفی افزود: این ویژگیهای بستر بلاک چین منجر به شفافیت همراه با حفظ محرمانگی و عدم افشای اطلاعات میشود.
هشتمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت با موضوع انقلاب بلاک چین در روزهای ۹ و ۱۰ بهمنماه ۹۷ در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار میشود.