به میزبانی دانشگاه رازی؛
برگزاری نخستین کنفرانس ملی نقش مهندسی عمران در کاهش مخاطرات
نخستین کنفرانس ملی نقش مهندسی عمران در کاهش مخاطرات با حضور پژوهشگران برجسته کشور، مقامات ارتش و سپاه و سایر مسئولان به میزبانی دانشگاه رازی کرمانشاه برگزار شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه و به نقل از روابط عمومی دانشگاه رازی، دکتر محمدابراهیم اعلمی آل آقا رئیس دانشگاه
رازی در این کنفرانس اظهار داشت: از سال گذشته تا کنون پنج کنفرانس در خصوص زلزله ازگله-سرپل ذهاب در دانشگاه رازی برگزار شده است.
وی با تأ کید بر اینکه نگاه علمی و دانشی باید بر کارها مترتب شود، افزود: متأسفانه ثبت و ضبط تجارب و نگاه عمیق برای استفاده از ابزار علمی در کنترل آلام چندان مورد توجه قرار نمیگیرد.
دکتر اعلمی آل آقاحاطرنشان کرد: تجربه نشان داده که عزم بشر در کاهش مخاطرات کارساز است و لذا استفاده از تجارب در هنگام بروز بلایای طبیعی تبعات آن را کمتر میکند.
رئیس دانشگاه رازی با ابراز نارضایتی از بی توجهی مسئولان به استفاده از پژوهشهای دانشگاه، گفت: بسیاری از بلایای طبیعی با بی تدبیری رخ میدهد، اما از تجارب و ظرفیتهای علمی استفاده نمیشود.
نبود مدیریت واحد در مقابله با زلزله در ادامه سردار بهمن ریحانی فرمانده سپاه نبی اکرم (ص) استان کرمانشاه اظهار داشت: در جریان زلزله ۲۱ آبان ۱۳۹۶، همه دستگاههای اجرایی پای کار آمدند و نیروهای مسلح سپاه و ارتش نیز به نحوی شایسته حضور پیدا کردند و به فرمایش مقام عظمای ولایت کار اثربخشی را انجام دادند.
وی با اشاره به نبود مدیریت واحد در مقابله با زلزله گفت: برای اثربخشی و عمل خوب در این حوادث باید موازی کاری صورت نگیرد و یک مدیریت واحد انجام شود.
فرمانده سپاه نبی اکرم (ص) بر ضرورت آمادگی شبانه روزی دستگاههای خدمات رسان برای مواجهه با بحران اشاره کرد و گفت: دستگاههای خدمات رسان باید شبانه روز آماده باشند، در بحث اسکان موقت زلزله زدگان باید از قبل آمادگی لازم را داشته باشیم نه اینکه بعد از امداد و نجات به فکر بیفتیم.
سردار ریحانی مؤلفه مهم در بروز خسارات زلزله را اغماض، چشم پوشی و روابط ناسالم در نظام ساخت و ساز دانست و اظهار داشت: قوانین محکمی در نظام مهندسی و ساخت و ساز داریم، اما نظارت حداقلی بر این ساخت و سازها اعمال میشود و باعث ایجاد خسارات مالی هزاران میلیاردی میشود.
وی بیان کرد: یکی از کارهای ارزشمند در کمک به مناطق زلزله زده، حضور نیروهای مردمی در قالب اردوهای جهادی بود و حدود ۱۴ هزار نفر جهادگر برای کمک به زلزله زدگان در این منطقه حضور یافتند.
دریافت ۱۲۴ مقاله از ۲۶ دانشگاه و مؤسسه تحقیقاتی داخلی و خارجی همچنین دکتر مجتبی فتحی دبیر کنفرانس ملی نقش مهندسی عمران در کاهش مخاطرات اظهار داشت: این کنفرانس با تأکید بر
بررسی دستاوردهای علمی و مدیریتی زلزله ازگله-سرپلذهاب با محوریت عمران طی امروز و فردا پیگیری میشود. وی بیان کرد: رسالت ما مهندسین ساختن مسکن و پناهگاهی ایمن برای انسان هاست تا در مواقع بحران به آن پناه ببرند نه اینکه در مواقع بحران خود فاجعه آفرین شود.
دکتر فتحی با اشاره به تعامل و همکاری استانداری و سایر دستگاههای اجرایی برای برگزاری این کنفرانس گفت: ۱۲۴ مقاله از ۲۶ دانشگاه و مؤسسه تحقیقاتی داخلی و خارجی به دبیرخانه کنفرانس ارسال شد که در نهایت ۲۷مقاله جهت ارائه و ۵۰ مقاله بهصورت پوستر پذیرفته شد.
وی با اشاره به حضور ۱۰ نفر از پژوهشگران تراز اول کشور و متخصص در علم زلزله شناسی در این کنفرانس گفت: چهار کارگاه تخصصی و ۱۴ شرکت و مجموعه به عنوان نمایندگان اصناف در این کنفرانس دو روزه خواهیم داشت و از ۶ مجموعه کتاب در خصوص زلزله ازگله-سرپل ذهاب رونمایی میشود.
ضرورت بکارگیری فناوری مهندسی نوین در ساخت و سازها در ادامه امیر فرهاد آریانفر فرمانده قرارگاه منطقهای غرب ارتش اظهار داشت: کلید اصلی مقابله با زلزله بکارگیری ظرفیت مهندسی عمران و الزامات و مبانی این علم در کشور است.
وی با بیان اینکه ارتش از همان دقایقی ابتدایی وقوع زلزله ورود پیدا کرد، افزود: ارتش از انگیزه بالا و روحیه قوی و شناخت مناسب در مواجهه با بحرانها و حوادث غیرمترقبه برخوردار است.
امیر آریانفر نظم دهی سریع، کاهش ناامنی، اجرای طرحهای از پیش تعیین شده در ایجاد امنیت را از مزایای بکارگیری ارتش در بحث حوادث غیرمترقبه دانست و گفت: ایجاد آمادگی قبلی در قالب مانور و آموزشهای همگانی و اصلاح ساختار شهری از راهکارهای مدیریتی در این زمینه است.
مهرداد سالاری معاون امور عمرانی استانداری کرمانشاه نیز در ادامه اظهار داشت: دستگاههای خدمات رسان کار ارزشمند و ویژهای در جریان زلزله انجام دادند.
وی از بازسازی کامل ۲۲ هزار و ۲۶۰ واحد مسکونی در مناطق زلزله زده استان کرمانشاه خبر داد و گفت: تاکنون ۵۵ هزار و ۲۲ واحد تعمیر و مرمت شده است و ان شاءالله سال ۹۸ پایان بازسازی خواهد بود
همچنین در این همایش از کتابهای "خاطره من از زلزله زادگاهم "، "پس از آن شب"، "زلزله کرمانشاه آسیب شناسی و درس آموخته ها" تجارب مدیریت بحران در زلزله استان کرمانشاه"، "گزارش نهایی نشستهای علمی زلزله ۲۱ آبان ماه کرمانشاه" رونمایی شد.