پخش زنده
امروز: -
بیش از هزار و 500 کیلو خاویار در 10 ماهه گذشته به خارج از کشور صادر شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک ، معاون توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران در کارگروه تخصصی توسعه پرورش ماهیان خاویاری آبهای داخلی کشور در اراک گفت : امسال سه تن خاویاردر کشور تولید شده که هزار و 500 کیلو گرم ان آن به کشورهای اروپایی صادر شده است
عبدالحی گفت: در حوزه ماهیان خاویاری تولید خاویار پرورشی و ماهیان پرورشی خاویاری در سال ۹۶ در کشور بیش از 2 هزار و ۶۰۰ تن بود که از این میزان یک و نیم تن خاویار و ماهی خاویاری به کشورهای اروپایی صادر شد و در سال 97 هم سه تن خاویار و ماهی پرورشی تولید شده که یک و نیم تن آن به کشورهای اروپایی صادر و بقیه در داخل کشور مصرف شده است .
او افزود: در اجلاس اخیر که در کشور آذربایجان برگزار شد ، تصمیم گیری شد که صید تجاری ماهیان خاویاری در دریای خزر ممنوع شود و این موضوع باعث رونق تولید ماهیان خاویاری در سطح کشور می شود.
بیش از ۱۲۵ میلیارد تومان گردش مالی تولید ماهی های خاویاری در کشور است .
عبداحی گفت:گردش مالی تولید ماهی قزل آلا با قیمت متوسط هر کیلوگرم ۱۵ هزار تومان را سالانه بیش از ۳ هزار میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: در بخش پرورش میگو به طور متوسط قیمت میگو پنج دلار است که ارزش گردش مالی در این حوزه بیش از ۲۰۰ میلیون دلار در کشور است.
در سال ۹۶ تولید آبزیان در بخش شیلات بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن بوده است که بیش از ۴۰ درصد آن معادل ۴۸۰ هزار تن آبزی پروری و بقیه صید بوده است و عمده آبزی پروری کشور ماهیان گرمابی است که ۶۰ درصد تولید آبزی پروری کشور را تشکیل می دهد و ماهی سردابی قزل آلا نیز ۳۰% و میگو و ماهی های خاویاری 10 درصد تولید کشور را تشکیل میدهد.
معاون توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران گفت : میزان مصرف سرانه آبزیان در ایران ۱۱ کیلوگرم است که در برنامه ششم به ۱۴ کیلوگرم می رسد و برنامه ریزی شده است که در کشور در حوزه پرورش آبزی پروری به تولید ۸۰۰ هزار تن برسیم که افزایش تولید کشور بیش از 324 هزار تن است که از این میزان افزایش تولید ۲۰۰ هزار تن آن در قفس و ماهی های دریایی است.
عبدالحی افزود: امسال تحول چشمگیری در تولید میگو در کشور اتفاق افتاده است که پیشبینی میشود بیش از ۴۰ هزار تن میگو در چهار استان جنوبی و استان گلستان تولید شود.
وی گفت : در حوزه آبزی پروری در دنیا رتبه ۲۱ ، در تولید ماهی قزل آلا رتبه اول، در پرورش میگو رتبه دهم ، در تولید ماهیان گرمابی رتبه ششم و در تولید ماهی های خاویاری جزو چهار کشور اول جهان هستیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی هم گفت : تولید آبزیان پرورشی تولیدات استان مرکزی در ۲۰ سال گذشته ۱۰۰ برابر شده است و استان مرکزی سالیانه چهار هزار و 500 تن انواع ماهیان پرورشی را تولید می کند.
آنجفی افزود: استان مرکزی یکی از استان های غیر ساحلی کشور است که در آن خاویار تولید میشود و امسال بیش از ۷۲ تن گوشت ماهیان خاویاری در استان تولید شده است.
استان مرکزی جزو ۱۷ استان کشور درپرورش ماهیان خاویاری و هشت استانی است که به دانش و تکنولوژی استحصال خاویار در کشور دستیابی پیدا کرده است.
مدیر شیلات استان مرکزی هم گفت: برنامه امسال شیلات استان برای تولید گوشت ماهی های خاویاری طبق برنامه توسعه تولید بیش از ۵۵ تن بوده است در صورتی که عملکرد ۹ ماهه امسال تولید 73 تن گوشت ماهی های خاویاری است که نشان از رشد ۳۲ درصدی نسبت به کل برنامه ششم سال ۹۷ دارد.
اکبری پیش بینی کرد تا پایان سال ۹۷ بیش از ۱۰۰ تن گوشت ماهیان خاویاری در استان مرکزی تولید شود
.