رئیس کمیته بسکتبال سه نفره:
کمیته المپیک به بسکتبال سه نفره توجه کند
رئیس کمیته بسکتبال سه نفره با اشاره به المپیکی شدن این رشته گفت: کمیته ملی المپیک میتواند نگاهی مانند رشته کبدی به بسکتبال سه نفره داشته باشد که بعد از دو دوره، همزمان دو مدال طلای بازیهای آسیایی به ارمغان آورد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ در آستانه سال جدید میلادی، فعالیتهای بسکتبال سه نفره از تب و تاب نیمه اول سال افتاده است و اخبار کمتری از این بخش به گوش میرسد.
محمد کسایی پور رئیس کمیته بسکتبال سه نفره در گفتگو با خبرنگار ما درباره کمتر شدن فعالیتها تاکید کرد: "اتفاقا همچنان ایونت (مسابقات) مختلفی در شهرستانها برگزار میشود. مسابقات آموزش و پرورش يا دانشگاهی را هم داریم. به گونهای که در برگزاری ایونتهای سه نفره از رتبه نزدیک به ۲۰ حالا به ۱۱ رسیده ایم که در رنکینگ جدید به ۱۰ میرسیم."
به گفته کسایی پور حدود ۱۴۰ ایونت بسکتبال سه نفره در سال ۲۰۱۸ داخل کشور برگزار شده است و در واقع فعالیت بسکتبال سه نفره نسبت به سالهای پيش، قابل مقایسه نیست. با این وجود هنوز هم با توجه به رنکینگ بسکتبال سه نفره ایران، تقریبا شانسی برای صعود پسران به المپیک وجود ندارد و دختران هم باید بیشتر ارتقا پیدا کنند. رئیس کمیته بسکتبال سه نفره در این باره گفت: "اینکه کشوری مثل صربستان در بخش پسران اول است، به شرایط آنها باز میگردد. "نوی ساد" تیم نخست سه نفره در دنیا است که چهار بازیکن ملی پوش دارد. حالا الاهلی امارات، اسپانسر آنها شده است. در ایران هم باید بحث اسپانسر در بسکتبال سه نفره جا بیافتد."
او ادامه داد: "حمایت مالی در بسکتبال سه نفره به این شکل است که برای مثال چهار بازیکن اسپانسری داشته باشند و مثلا از شهر شیراز به طور مرتب در مسابقات سه نفره جهانی شرکت کنند. ما به این شکل میتوانیم به تورهای جهانی سه نفره برسیم."
کمیته ملی المپیک به بسکتبال سه نفره توجه کند
کسایی پور با اشاره به حمایت کمیتههای ملی المپیک از بسکتبال سه نفره گفت: "این را میدانم که در کشور سوئیس، بسکتبال سه نفره زیر نظر کمیته ملی المپیک این کشور قرار گرفته است. به همین دلیل هم پیشرفت آنها سرعت گرفت. ارگانهای قویتری باید از این رشته حمایت کنند. به خصوص که حتی پتانسیل مدال بازیهای آسیایی هم نشان داده ايم. من اگر جای مسئولان کمیته ملی المپیک بودم، توجه زیادی به چنین رشتهای میکردم، چون کم هزینه است و شانس دو مدال دارد. مثل رشته کبدی که دو دوره در بازیهای آسیایی شرکت کرد و در این دوره، دو طلا برای ایران به دست آورد."
یکی از موارد مورد توجه در بسکتبال سه نفره، رنکینگ متفاوت دو بخش دختران و پسران است که باعث میشود تیمهای پسران به خیلی از مسابقات بین المللی دعوت نشوند. این در حالی است که تلاشهای یکسانی در دو بخش انجام میشود. رئیس کمیته بسکتبال سه نفره در این باره توضیح داد: "امتیازات رنکینگ از ابتدای فعالیت کشورها محاسبه میشود. سیستم امتیازدهی از سال ۲۰۱۰ شروع شد و به همین دلیل هم کشوری مثل صربستان حدود ۳۴ میلیون امتیاز در بخش مردان دارد. در حالی که ما با حدود یک سال ثبت ایونت ها، در حال حاضر با ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار امتیاز در رده ۵۷ جای داریم. حتی کشور بیستم بخش پسران ۲۰ میلیون امتیاز دارد که رسیدن به این رقم خیلی طول میکشد.گ
او درباره بخش دختران توضیح داد: "تعداد ایونتهای دختران و پسران تقریبا شبیه هم است و اتفاقا امتیازات دختران و پسران ايران هم با حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار يکسان است. تفاوت در این است که با توجه به کمتر بودن ایونتهای بخش دختران در کل دنیا، امتیازات حریفان هم در بخش دختران کمتر است. به طوری که تیم چین در رنکینگ زنان با ۷ میلیون امتیاز در رده اول قرار دارد."