به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مدیر گروه پیشگیری ومبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۱۵ هزار نفر برای شناسایی بیماری مالاریا بیمار یابی و نمونه گیری شده اند.
مصطفی ابراهیمی افزود: از این تعداد تنها ۴۴ مبتلا به این بیماری افراد تبعه کشورهای افغانستان هستند که در کشور خودشان مبتلا و در شیراز شناسایی شدند.
ابراهیمی مخزن اولیه ورود مالاریا به ایران را همسایههای شرقی کشور به ویژه افغانستان اعلام کرد و گفت: موارد ثانوی بیماری مالاریا از طریق نیش پشه به دیگران منتقل میشود.
این مقام مسئول تاکید کرد: مهاجرین افغانی که از مناطق مالاریا خیز به استان مراجعه میکنند باید مورد آزمایش قرار گیرند.
وی با بیان اینکه بیمار مبتلا به مالاریا، مخزن انگل این بیماری است، گفت: اگر پشه آنوفل این بیمار را نیش بزند میتواند عامل شیوع بیماری در بین دیگران باشد.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار داشت: در ۱۰ سال گذشته تا کنون آمارابتلا به این بیماری در فارس به آمار صفر نزدیک شده و بیمارانی که مبتلا به این بیماری شناسایی شده اند اتباع خارجی و به صورت عمده از کشور افغانستان هستند که در شیراز شناسایی و درمان شدند.
به گفته ابراهیمی، ۷ گونه پشه ناقل بیماری در کشور وجود دارد که پنج مورد آن در شهرهای جنوبی استان گزارش شده واین دلیل بر وجود بیماری در منطقه محسوب نمیشود، زیرا پشه مالاریا به تنهایی نمیتواند بیماریرا انتقال دهد.
ابراهیمی نشانههای اولیه بیماری مالاریا را تب و لرز متناوب اعلام و اضافه کرد: فقط یک نوع از این بیماری یعنی «مدلاین پلاس» ممکن است در صورت تاخیر در درمان موجب مرگ بیمار شود.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهارداشت: تشخیص و درمان مالاریا به صورت رایگان در همه واحدهای بهداشتی درمانی شهری و روستایی درمان میشود.
مالاریا مهمترین بیماری انگلی و یکی از مسایل مهم بهداشتی است، این بیماری به صورت عفونت حاد در بیشتر موارد وخیم و گاهی طولانی و با ویژگیهای تب متناوب و لرز، کم خونی و بزرگی طحال و گاه با ویژگیهای ساده یا کشنده دیگر خودنمایی میکند.
انگل مالاریا توسط یک تیره از پشه به نام آنوفل به انسان منتقل میشود.