پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت: کمبود ویتامین D در ۷۰ درصد از بزرگسالان و ۶۷ درصد نوجوانان کشور شایع است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر زهرا عبداللهی با اشاره به مطالعات صورت گرفته در دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران و آزمایشگاه ملی سلامت در زمینه ریزمغذی ها، افزود: تمام گروههای سنی در کشور با کمبود ویتامین D مواجه هستند، به طوریکه کمبود این ویتامین در ۶۷ نوجوانان، ۸۶ درصد زنان باردار، ۶۲ درصد کودکان ۶ ساله و ۷۰ درصد بزرگسالان شایع است.
وی با اشاره به پیامدهای غیرقابل جبران کمبود ویتامین D و تحمیل هزینههای هنگفت به نظام سلامت، گفت: کمبود این ویتامین خطر ابتلا به بیماریهای غیرواگیر، مانند دیابت بیماریهای قلبی و عروقی، انواع سرطان ها، ام اس، آسم، آلرژی و پوکی استخوان را افزایش میدهد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: راهکار مؤثر و عملی که میتواند شیوع کمبود ویتامین D را در کشور کاهش دهد، غنی سازی مواد غذایی با این ویتامین است که با توجه به اجرای برنامه ملی غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک در کشور، برنامه افزودن ویتامین D نیز به عنوان یک راهکار، میتواند اثربخش باشد.
وی با اشاره به اینکه غنی سازی آرد با ویتامین D در اولویت برنامههای معاونت بهداشت و سازمان غذا و دارو است، گفت: طرح آزمایشی این برنامه به مدت یک سال با کمکهای تکنیکی مشاوران بین المللی از سازمان بهداشت جهانی و یونیسف در بیرجند اجرا میشود.
عبداللهی افزود: در طول اجرای طرح آزمایشی این برنامه، قابلیت اجرایی و پروتکل کنترل کیفیت تدوین میشود و پس از آن ویتامین D نیز در برنامه ملی غنی سازی آرد قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه غنی سازی آرد با ویتامین D در نانهای چهارگانه تافتون، سنگک، لواش و بربری که در برنامه غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک هستند، انجام میشود، گفت: این طرح در سه کارخانه آرد بیرجند دنبال میشود که بر اساس گزارشهای سازمان غذا و دارو فعالیتهای خوبی در دست انجام است.
عبداللهی درباره منابع تأمین ویتامین D افزود: اقدامات لازم برای واردات ویتامین D توسط سازمان غذا و دارو، سازمانهای بین المللی یونیسف و بهداشت جهانی صورت گرفته است تا واردات سریعتر انجام شود و تولید کنندگان داخلی بتوانند پرمیکس آهن، اسید فولیک و ویتامین D را تولید کنند تا برنامه در اسرع وقت آغاز شود.