پخش زنده
امروز: -
استاندار آذربایجان شرقی ایجاد نخستین پایگاه استانی یونسکو ایران را در تبریز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما محمد رضا پورمحمدی امروز در دیدار سفیر ایران در یونسکو و دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران با وی، افزود : تبریز در گذشته به عنوان دارالعلم معروف بود و اکنون به عنوان دیار علامه ها معرفی می شود.
وی ادامه داد: تاسیس پایگاه استانی یونسکو در تبریز، فرصتی برای شناساندن آثار فرهنگی و تاریخی این شهر است.
پورمحمدی گفت: غربی ها تلاش می کنند برای خود تاریخ بسازند، اما ما تاریخ و تمدن کهنی داریم که متاسفانه نتوانسته ایم آنطور که باید و شاید آن را معرفی کنیم.
وی با اشاره به اینکه اولویت کاری او در استان رفع معضل بیکاری و مشکلات اقتصادی است، گفت: همه ما به خوبی و اقف هستیم تا زمانی که زیربنا درست نشود و علایق فرهنگی احیا نشود، شاخ و برگ ها ثمره نخواهند داد.
استاندار آذربایجان شرقی تاکید کرد : قابلیت های فرهنگی و تاریخی بسیاری در آذربایجان شرقی وجود دارد که باید شناسانده شوند.
پور محمدی اضافه کرد :آذربایجان شرقی بیش از 1200 اثر ثبت شده و آثار منحصر به فردی چون بزرگترین بازار مسقف جهان و منطقه گردشگری کندوان را دارد.
سفیر و نماینده دایمی ایران در یونسکو نیز گفت: آذربایجان شرقی و تبریز ظرفیت های قابل توجهی دارد و وقتی صحبت از تبریز می شود انسان به یاد تمدن و فرهنگ می افتد.
احمد جلالی افزود:شمس تبریزی و داستان ارادت مولانا به وی و اثر منحصر به فردی چون مثنوی معنوی که شهرت جهانی دارد از این خطه نشأت گرفته است که می توان درباره اش آثار مختلفی در زمینه های موسیقی نقاشی عکس فیلم و نمایش و مسائل تربیتی ساخت.
دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو نیز در این دیدار گفت: تبریز قلب ایران است و تمدن ایران زمین را در این دیار احساس می کنیم و با توجه به قابلیت ها و ظرفیتهای استان ایجاد دفتر یونسکو را در تبریز با نظر مثبت بررسی می کنیم.
ایوبی افزود : تبریز زادگاه شمس تبریزی است و باید افکار و اندیشه های وی از این خطه به دنیا منتشر شود از این رو به فکر انتقال بنیاد شمس تبریزی و مولانا به تبریز هستیم.
وی گفت : با توجه به درخواست یونسکو مبنی برمعرفی شهری به عنوان شهر کتاب و کتابخوانی برای سال 2021 و شهر خلاق، تبریز را در اولویت بررسی هایمان برای این نامگذاری ها قرار داده ایم.