پخش زنده
امروز: -
مصنوعات مینا کاری و قلم زنی استان مرکزی 10 میلیون دلار ارز عاید کشور می کند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از اراک؛ با تلاش 500 هنرمند سالانه بیش از 5 هزار قطعه انواع مصنوعات مینا کاری و قلم زنی در استان مرکزی تولید می شود که 10 میلیون دلار ارز عاید کشور می کند.
معاون سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: سابقه ی هنر قلم زنی در ایران به هزاره های پیش از میلاد مسیح و مینا کاری به عهدصفوی بازمی گردد.
کاظمی افزود: در سال گذشته بیش از 5 هزار قطعه ظروف مینا کاری و قلم زنی در استان مرکزی تولید شد که با رونق هر چه بیشتر بازارامید است که تولید سالانه به 10 هزار قطعه برسد.
وی ارزش افزوده محصولات قلم زنی و مینا کاری را تا 10 برابر دانست و گفت: مثلا ظرفی که 50 هزار تومان ارزش دارد، با انجام قلم زنی ومینا کاری ارزش 500 هزار تومانی پیدا می کند.
محصولات قلم زنی ومینا کاری استان مرکزی علاوه تامین نیاز داخل به کشورهای حاشیه خلیج فارس، اروپا و آمریکا صادر می شود.
کاظمی معاون سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی وگردشگری استان مرکزی هم گفت: اراک، خمین، دلیجان، زرندیه و ساوه از قطب های تولید این دو هنر در استان مرکزی است و هر هنرمند می تواند سالانه تا 100 قطعه آثار مینا کاری و قلم زنی تولید نماید.
تزیین و کندن نقوش بر روی اشیای فلزی به ویژه مس، طلا، نقره، برنج یا به عبارت دیگر ایجاد خطوط و نقوش به وسیله قلم با ضربه چکش و بر روی اجسام فلزی را قلمزنی می گویند که یکی از رشتههای هنرهای سنتی ایران است.
مینا کاری هنری است که در آن طرحهای متفاوتی که معمولاً با قلم سفید است بر روی ظروف مسی، نقرهای و طلایی نقش میشود.
از 295 رشته صنایع دستی فعال در کشور 110 رشته در استان مرکزی دایر است.