پخش زنده
امروز: -
کارشناس مسائل غرب آسیا: آمریکا داعش را مدیریت کرده و هرگز با آن مبارزه نکرده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، کاظمی قمی کارشناس مسائل غرب آسیا در برنامه تیتر امشب گفت: در حالیکه آمریکا می گوید داعش تمام شده و می خواهد از منطقه خارج شود، به بهانه مبارزه با داعش نیروهای نظامی خود را در عراق و افغانستان افزایش داده است. وی با اشاره به اینکه خروج از افغانستان جزو شعارهای انتخاباتی ترامپ بود افزود: با این حال در دولت ترامپ 7 هزار نیروی نظامی وارد آمریکا شده است.
وی گفت: آمریکا در افغانستان با امضای قرار داد نظامی حضور خود را تثبیت کرد. این کارشناس گفت: حکومت خودخوانده داعش تمام شده است اما مسائل امنیتی آن در منطقه ادامه دارد و امروز افغانستان کانون بحرانهای امنیتی است و این یعنی داعش هنوز تمام نشده است. وی افزود: رئیس جمهور آمریکا در ایام انتخابات گفته بود آمریکا مسئول ایجاد و تولید داعش است. کاظمی قمی ادامه داد: حتی ائتلاف بین المللی که آمریکا تشکیل داد برای مبارزه با داعش نبود بلکه برای هدایت آن به مناطقی بود که آمریکا در نظر داشت.
وی با اشاره به اینکه آمریکا امروز می داند که ایران بلوف نمی زند گفت: ایران نشان داد هر اقدامی را به سخت ترین صورت پاسخ می دهد، این موضوع آمریکا و رژیم صهیونیستی به خوبی لمس کردند و هر نقطه ای که مقاومت صورت گرفت آمریکا و رژیم صهیونیستی سقوط کردند. این کارشناس مسائل سیاسی افزود: در برنامه سال2018آمریکا نه تنها بحث خروج نظامی از منطقه دیده نمی شود بلکه برنامه تقویت آن هم وجود دارد.
وی ادامه داد: همزمان با اعلام خروج آمریکا از منطقه اتفاقاتی در منطقه می افتد، ترکیه نظامیان خود را در مرز سوریه مستقر می کند، مذاکرات با طالبان صورت می گیرد و اتفاقات تروریستی طراحی می شود که همه این اتفاقات نشان می دهد سناریو آمریکا در منطقه تغییر کرده است و قصد دارد توانمندی های منطقه ای را جایگزین نیروهای شکست خورده کند.
کاظمی قمی با اشاره به اینکه آمریکا سعی می کند آسیب پذیری خود را کم کند گفت: آمریکا چین و روسیه را تهدید می داند و این یعنی آمریکا برای کاهش آسیب پذیری خود در آینده از منطقه خارج می شود تا نقاط آسیب پذیر خود را کم کند. وی درباره سیاستهای آمریکا در قبال بشار اسد رئیس جمهور سوریه گفت: آمریکا در مقاطع گوناگون درباره اسد تغییر موضع داده است و امروز که ماهیت جریانهای افراطی تحت نظر آمریکا بر ملا شده است، دنیا به مشروعیت اسد اعتراف کرده و مشروعیت بین المللی وی هر روز بیشتر می شود.
وی ادامه داد: حالا کشورهای مخالف اسد سفارت خود در سوریه را بازسازی می کنند و اتحادیه عرب از سوریه می خواهد به این اتحادیه باز گردد و این نشان از شکست نقشه های آمریکاست. سعدالله زارعی دیگر مهمان برنامه گفت: ملت و ارتش سوریه بعد از 7 سال مبارزه با گروه تروریستی داعش، برنده نخست در مقابل گروه تروریستی داعش است. زارعی پیروز دوم در سوریه را جبهه مقاومت دانست و گفت: آمریکایی ها آمده بودند درمنطقه شرق سوریه گسترش بیشتری بیابند تا مثلث عراق، اردن و سوریه را تشکیل دهند.
کارشناس مسائل غرب آسیا علت حضور آمریکا در منطقه را حمایت از رژیم صهیونیست ها دانست و افزود: شکست های پی در پی آمریکا در سوریه و افغانستان باعث شد که ترامپ نظامیان را از افغانستان و سوریه بازگرداند، دستاورد نظامیان آمریکایی در منطقه جز افزایش هزینه برای آمریکا چیز دیگری نبوده است. وی با اشاره به اینکه «هرکجا جلوی ضرر را بگیریم منفعت است» گفت: پیروز سوم در منطقه خود آمریکایی ها هستند به این علت که جلوی ضرر بیشتر در منطقه را می گیرند.
او افزود: بسیاری از گروههای منطقه که به کمک دولت سوریه آمدند در نابودی داعش در منطقه سهیم هستند. زارعی افزود: سیاست آمریکا در دراز مدت سیطره بر منطقه غرب آسیا است، آمریکایی ها در شرق آسیا عملا راه به جایی نمی برند. او گفت: خروج آمریکا از منطقه به دلخواه آمریکا نیست بلکه به ارداه ملت های منطقه است. سعدالله زارعی با اشاره به اینکه آمریکا در حال مذاکره با طالبان است گفت: از سال 2001 که آمریکایی ها به بهانه مقابله با ترورسیم به افغانستان آمدند اما همچنان شاهد نا امنی های بیشتر و حتی حضور داعش در افغانستان هستیم.
او گفت: نظامیان آمریکایی الان در بخش بزرگی در سوریه حضور دارند، به نظر می رسد اگر خروج به ظاهر ابتکاری ترامپ از سوریه محقق نشود طولی نخواهد کشید که به اجبار از منطقه خارج خواهد شد. وی به سیاست های ترکیه در منطقه و خروج آمریکایی ها اشاره کرد و گفت: موضع گیری چاوش اوغلو وزیر خارجه ترکیه و خویشتن داری آنکارا نسبت به خروج آمریکایی ها، نوعی بررسی وضعیت جدید سوریه بدون حضور نظامیان آمریکا است، آمریکایی که حامی مخالفان ترکیه در شمال سوریه است.
وی به تبلیغات مثبت برای آمریکا در منطقه اشاره کرد و گفت: ترکیه و آمریکا در موضع کردهای سوریه و تامین امنیت برخی از مناطق سوریه اختلافات بسیار بزرگی دارند. زارعی گفت: منطقه هر چه از حضور خارجی ها خالی شود به نفع همه کشورهای منطقه است. زارعی افزود: خروج آمریکایی ها بر اثر ناکامی در مقابل جبهه مقاومت و افزایش تلفات و هزینه ها در سوریه است. کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: آمریکا با هدف مشغله سازی در منطقه به خصوص برای جمهوری اسلامی ایران و ایجاد حاشیه امن برای رژیم صهیونیستی است، آمریکا زخمی و مجبور به ترک منطقه است. وی پیش بینی کرد از این به بعد باقیمانده های داعش و النصره با ایجاد نا امنی در منطقه اقدامات تروریستی را افزایش می دهند تا حضور آمریکا را برای امنیت منطقه توجیه کنند.