به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، سردارصفرعلی موسوی فرمانده سپاه حفاظت هواپیمایی در نشست خبری به مناسبت فرارسیدن سی و چهارمین سالگرد واگذاری امنیت پرواز به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به دستور امام خمینی(ره) اظهار داشت: اهمیت ماموریت حفاظت هواپیمایی به گونه ای است که حضرت امام چند ماه پیش از ارتحال نیز مجددا بر این موضوع تاکید کردند و امروز هم یکی از دستاوردهای ما در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی، امنیتی است که برای صنعت هوانوردی ایجاد شده است.
موسوی افزود: سپاه حفاظت هواپیمایی در بحث پیشگیری، با استفاده از نیروهای آموزش دیده و سیستم های امنیتی روز دنیا توانسته است کاری کند تا در آسمان اتفاقی نیفتد.
فرمانده سپاه حفاظت هواپیمایی گفت: در برخی کشورها از سیستم هایی استفاده می کنند که مباحث اخلاقی را زیر سوال می برد، در کشورهای منطقه هم مانند کویت امنیت فرودگاه ها را به انگلیسی ها و در عربستان هم به اسرائیلی ها سپرده اند اما ما در کشورمان توانسته ایم به ۱۵ شرکت هواپیمایی سرویس امنیتی بدهیم و امنیت را برقرار کنیم.
سردار موسوی تصریح کرد: در کنار حفاظت از هواپیماها و فرودگاه، حفاظت از ارزش های نظام نیز برای ما مهم تر از هواپیماست و ما در برقراری امنیت هواپیماها با هماهنگی سیستمی با واجا و ناجا توانسته ایم امنیت خوبی را در فرودگاه ها برقرار و در بحث استانداردسازی امنیت نیز سعی کرده ایم تمام استانداردهای مد نظر ایکائو را پیاده سازی کنیم.
وی در پاسخ به سوالی پیرامون تهدید فرودگاه ها توسط ریزپرنده ها گفت: ریزپرنده ها یکی از تهدیدات نوین هستند، هرچند ماموریت ما نیست اما در کمیته امنیتی سازمان هواپیمایی کشوری با همکاری پدافند هوایی تدابیری برای ساماندهی آنها تعیین شده است.
فرمانده سپاه حفاظت هواپیمایی گفت: در فرودگاه با پدافند هوایی و سایر دستگاه ها ارتباط تنگاتنگ داریم چراکه امنیت، موضوعی است که نیاز به عملکرد هماهنگ دارد.
سردار موسوی اضافه کرد: در دهه 60، منافقین تهدید کلی بودند، امروز داعش یک تهدید کلی برای همگان است و اگر بتوانند اقدامی کنند انجام می دهند، اما اینکه به طور خاص اقدامی علیه امنیت هواپیمایی ما کرده باشند، چنین نیست.
وی اظهار داشت: نیروهای امنیتی و نظامی بنا به ماموریت باید رزمایش و تمرین داشته باشند و ما نیز بسته به نوع تهدیدات رزمایش های خودمان را انجام می دهیم.
فرمانده سپاه حفاظت هواپیمایی با بیان اینکه سالانه بیش از پنج میلیون مسافر از بازرسیهای سپاه در فرودگاههای کشور عبور میکنند، گفت: تا امروز داعش به طور خاص اقدامی در سطح فرودگاهها و هواپیماهای ما انجام نداده است.
سردار «صفرعلی موسوی» فرمانده سپاه حفاظت هواپیمایی اظهار داشت: سالانه بیش از پنج میلیون مسافر از بازرسیهای سپاه در فرودگاههای کشور عبور میکنند؛ مسافرانی که هر کدام دارای عقاید و آداب مختص خود هستند.
وی با بیان اینکه سپاه حفاظت هواپیمایی در بحث پیشگیری با استفاده از نیروهای آموزشدیده و سیستمهای امنیتی استاندارد به شکلی عمل کرده است که در آسمان اتفاقی نیفتد، افزود: در برخی کشورها مباحث اخلاقی در زمینههای مربوط به پیشگیری رعایت نمیشود که این امر باعث ناراحتی و شکایت مسافران هوایی آن کشورها شده است؛ ولی ما در مواجهه با مسافران، نهتنها نهایت احترام را رعایت میکنیم، بلکه از مردم میخواهیم که نظر خود را هم بیان کنند.
وی با بیان اینکه در ۶۷ فرودگاه کشور ماموریت انجام میدهیم، تصریح کرد: ما در کنار بحث حفاظت هواپیمایی، بحث حفاظت از ارزشهای انقلاب را نیز همواره در مأموریتهای خود لحاظ میکنیم.
سردار موسوی با اشاره به اینکه برخی از کشورهای منطقه درخواست ارائه آموزش دادند و به یکی دو کشور هم آموزشها ارائه شده است، گفت: امنیت پروازهای بینالمللی ایران به گونهای قابل قبول است که وقتی هواپیماهای کشورمان در یکی از کشورهای اروپایی به زمین مینشیند حساسیتی برای کشور میزبان ایجاد نمیکند؛ ولی در مقابل وقتی هواپیماهای اسرائیل در کشوری اروپایی به زمین مینشیند، نیروهای امنیتی و حتی تانک در اطراف هواپیماها مستقر میشوند.
وی در ادامه در پاسخ به سئوال خبرنگاری در خصوص تجهیزات مورد استفاده در ایجاد امنیت پروازهای داخلی و خارجی هم گفت: هر چند تجهیزات امنیتی برای مبارزه با تروریستها مورد استفاده قرار میگیرد؛ اما غربیها برای همین وسایل نیز محدودیت ایجاد میکنند به همین خاطر با برخی شرکتهای داخلی مذاکراتی شده است تا دستگاههای کمک بازرسی مورد نیاز ما را تامین کنند تا در برخی فرودگاههای کم حساس به صورت آزمایشی امتحان شوند.