نصب پلاک بر سر در منزل استاد قاسم ماخانی
هشتمین پلاک ماندگار بر سر در منزل استاد قاسم ماخانی از مفاخر معماری سنتی نصب شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین, استاد ماخانی از مفاخر معماری سنتی ایران است که خدمات بسیار ارزندهای در حوزه تاریخ
و فرهنگ استان قزوین داشتهاند و مرمت بناهای تاریخی بسیاری، چون مسجد جامع قزوین، مسجد النبی، آرامگاه حمدالله مستوفی، کاشیکاری مدرسه تاریخی سردار، کاشی کاری گنبد امامزاده اسماعیل، مرمت آجرکاری بدنه امامزاده حسین (ع)، بدنه سازی آجری مسجد النبی و آجرکاری سرداب امامزاده اسماعیل (ع) از جمله کارهای ارزشمند این استاد برجسته معماری است.
فعالیتهای مرمتی در مسجد - مدرسه صالحیه ، مسجد - مدرسه حیدریه، عمارت چهلستون ، سر در عالی قاپو و دروازه راه کوشک، دروازه تهران قدیم ، مقبره حمدالله مستوفی، بخشهایی از بازار و بسیاری از بناها و کاروانسراهای تاریخی متعدد استان و سایر استانها از جمله بنای رختشورخانه، بخشی از گنبد سلطانیه و بخشهایی از مسجد جامع زنجان از دیگر آثار ماندگار استاد ماخانی است.
استاد قاسم ماخانی پیشکسوت و استادکار معماری سنتی متولد ۱۳۰۹ قزوین با بیش از ۶۰ سال سابقه فعالیت در زمینه کاشی کاری، آجر کاری و آجر تراشی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در مراسم رونمایی از پلاک این استاد معماری گفت: این استاد علاوه بر استان قزوین در استان زنجان هم آثار تاریخی مانند رخت شورخانه و بخشی از بنایی گنبد سلطانیه را هم مرمت کرده است.
حضرتی درباره اجرای طرح پلاک ماندگار در کشور گفت : طرح پلاک ماندگار با هدف حفظ میراث فرهنگی ناملموس و معنوی محل سکونت هنرمندان و مفاخر تاریخ و فرهنگ معاصر ایران از سازمان میراث فرهنگی - صنایع دستی و گردشگری کشور آغاز شد که خوشبختانه در استان قزوین این روند با موفقیت ادامه یافته است.
وی افزود: علاوه بر استاد قاسم ماخانی تاکنون پلاک ماندگار بر سر در منزل فقیه ، مفسر ، فیلسوف و مدرس علوم دینی آیت الله حاج سید عباس ابوترابی ، فرمانده نیروی هوایی و استاد هنر تعزیه شهید سرلشگر خلبان عباس بابایی ، پژوهشگر معماری و شهرسازی مهندس سید مهدی مجابی ، پیشکسوت هنر سنتی نگارگری استاد احمد عقیلی ، آیت الله علی شیخ محمدی " محمدی تاکندی " فقیه و مدرس عالی علوم ، استاد عباس قانع هنرمند پیشکسوت تندیسگر و قاسم انصاری عالم و عارف فرهیخته قزوینی نیز نصب و رونمایی شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی گفت : اجرای این طرح علاوه بر یادآوری حضور بزرگان و مفاخر به شهروندان و گردشگران در شهرها و محلات، فرصت خوبی برای شناساندن این افراد به نسل جدید خواهد بود.