پخش زنده
امروز: -
رییس توسعه صادرات ایران در ششمین همایش ملی روز صادرات گفت: تحریمهای داخلی انگیزه صادرات را از بین برده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آبادان، رییس توسعه صادرات ایران و رییس اتاق مشترک ایران و قطر در این همایش با ابراز نارضایتی از بخشنامه هایی که گاه و بی گاه برای صادرکنندگان صادر میشود گفت: آنچه اقتصاد و صادرات ما را تحت تاثیر قرار داده تحریمهای داخلی است چرا که در بخش کلان مملکت با تصمیم گیری و قانونگذار های متعددی اعمال میشود که عملاً انگیزه صادرات را از بین می برد.
آقای موسی پور افزود: در بخش اقتصاد مقاومتی همواره بر استفاده از ظرفیتها تاکید شده است اما دولتی ها با تمام وجود فرصتها را از دست دادند.
در این همایش فرماندار ویژه خرمشهر از صادرکنندگان به عنوان سربازان خط مقدم اقتصاد یاد کرد و گفت: ما از اول انقلاب در تحریم بودیم، خودباوری و بالندگی پس از انقلاب موجب شد که بر تحریمها غلبه کنیم و حالا در منطقه حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشیم.
ولی الله حیاتی افزود: امروز توسعه صادرات غیرنفتی یکی از راههای برون رفت از تحریمهاست و بیشک صادرکنندگان نقش بیبدیلی در این میان دارند.
او با برشمردن ویژگیهای مرزی شلمچه و ظرفیت های موجود و حق بهرهمندی از امکانات منطقه آزاد نسبت به سایر مرزهای کشور گفت: صادرات در شلمچه در ۹ ماه گذشته بیش از ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده و این بدون شک به این علت است که رایزن های اقتصادی ما در آن سوی مرزها به خوبی عمل نکرده اند.
حیاتی از صادرکنندگان خواست با استفاده از تکنولوژی های نوین در ارتقای کیفیت تلاش کنند چرا که رقبا قصد دارند بازار را از دست بازرگانان کشورمان خارج کنند و این نقطه قوت را از ما بگیرند.
در ادامه پیلتن مدیرکل دفتر عربی-آفریقایی سازمان توسعه تجارت گفت: ممکن است مشکلات بسیاری در صادرات به عراق وجود داشته باشد اما رشد صادرات به عراق در ۸ ماه گذشته ۵۵ درصد معادل شش و هفت دهم میلیارد دلار بوده اما اینکه چرا سهم خوزستان از این میزان فقط 2 درصد است موضوعی است که باید مورد بازنگری قرار گیرد.
او با اشاره به ضرورت تحکیم روابط با عراق گفت: امروز شرکت های ایرانی یک پای بازسازی عراق هستند و هم اکنون ۶۰ پروژه مهم از جمله خط ریلی ایران و عراق با مشارکت ایران در حال اجراست.
پیلتن از خط ریل ترانزیت زمینی ایران - عراق به کویت و افتتاح مرکز دائمی نمایشگاه ایران در بغداد به عنوان برنامه های پیش رو خبر داد.
در این همایش جمیلی رییس انجمن صادرکنندگان ایران به منظور سرعت دهی به روند اقتصاد و تجارت کشورمان چند پیشنهاد داد: باز شدن راه ترانزیتی با کویت، رفع موانع صادرات میوه و تره بار، ایجاد یک شرکت هولدینگ از صادرکنندگان منطقه در خرمشهر، آغاز تبلیغات رسانه ای، لغو پیمان ارزی، همکاری اتاقهای بازرگانی با دانشگاهها و بهره برداری دقیق از رهنمودهای اقتصادی رهبر انقلاب.
نجفیان معاون اقتصادی بازرگانی اتاق ایران با بیان اینکه ۵۰ درصد اقتصاد خوزستان وابسته به نفت است گفت: هیچ استانی بیشتر از خوزستان متاثر از این ماجرا نیست پس هیچ راهی نداریم جز اینکه به صادرکنندگان کمک کنیم؛ چرا باید از ۵۵ درصد افزایش صادرات به عراق سهم خوزستان فقط دو درصد باشد.
معاون گردشگری و اقتصادی منطقه آزاد اروند هم با اشاره به لزوم هم افزایی سه اتاق بازرگانی در استان خوزستان گفت: صدور تولیدات منطقه آزاد اروند امسال ۱۴۹ میلیون دلار رشد داشته و در صدد هستیم ماههای دی و بهمن امسال چهار نمایشگاه تخصصی صادرات راه اندازی کنیم. علی موسوی گفت: از راه اندازی زیرساختهای ایکس ری برای ورود گردشگران با خودرو در آینده نزدیک خبر داد.
و فیصلی رئیس اتاق بازرگانی خرمشهر، موانع موجود در مرز شلمچه را متاثر از مدیریت چندگانه و غیرمتمرکز در پایانه تجاری شلمچه و همچنین اجرایی نشدن مصوبه شورای امنیت ملی در زمینه ساماندهی مرز عنوان و تاکید کرد: ایجاد مدیریت واحد و واگذاری مرز به سازمان منطقه آزاد اروند ضروری است.
در پایان این مراسم از صادرکنندگان نمونه تجلیل شد.