پخش زنده
امروز: -
جمعی از پژوهشگران دانشگاه آزاد نجفآباد موفق به تولید نانوسیال با ضریب انتقال حرارت مطلوب شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اصفهان؛ یکی از پژوهشگران این طرح نانویی گفت: در این طرح با سنتز نانوذرات سیلیکا از کاه برنج نانومادهی جدید بدست آمده واز آن برای تولید نانوسیال خنککننده استفاده شده است.
رامین رنجبرزاده، نانوسیال تولید شده را دارای قابلیت افزایش ضریب انتقال حرارت سیال موجود در مبدلهای حرارتی دانست و افزود: مبدلهای حرارتی تشکیل دهنده بخش مهمی از صنایع مختلف و وظیفهی این مبدل ها انتقال گرما از محیطی به محیط دیگر و خنکسازی تجهیزات گرمازاست.
وی افزایش بیش از 38درصدی ضریب انتقال حرارت سیال را از ویژگی های این نانوسیال برشمرد و گفت: سیال در مبدل نقش اصلی را ایفا می کند و هر چه دارای ضریب انتقال حرارت بالاتری باشد، کارایی مبدل حرارتی و متعاقب آن کارایی تجهیزات افزایش مییابد.
رامین رنجبرزاده پژوهشگر این طرح نانویی با تاکید بر لزوم افزایش کارایی سامانههای حرارتی بهعنوان یکی از ضروریترین نیازهای صنایع مختلف کشور گفت: در این طرح پژوهشی با سنتز نانوذرات سیلیکا از منبعی طبیعی تلاش شده با پایدار کردن این نانوذرات در آب نانوسیالی با ضریب انتقال حرارت مطلوب تولید شود.
وی اجرای این طرح پژوهشی را از دو منظر حائز اهمیت دانست و افزود: اول اینکه نانوذرات از منبع طبیعی ارزانقیمت و با استفاده از فرایندی دوستدار محیطزیست سنتز شدهاند همچنین استفاده از این نانوسیال بهعنوان واسط انتقال حرارت در مبدلهای حرارتی میتواند موجب افزایش کارایی و عمر تجهیزات مربوطه و کاهش رسوبات همچنین کاهش حجم و هزینهی ساخت سامانههای حرارتی شود.
نتایج حاصل از این پژوهش بامشارکت رامین رنجبرزاده و علی مرادی کازرونی دانشآموخته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد نجف آباد، مسعود افرند عضو هیات علمی و رضا بختیاری دانشجوی مقطع دکتری این دانشگاه وهمکاری امین اسدی دانشجوی مقطع دکتری دانشگاه آلبورگ دانمارک در مجلهی Journal of Cleaner Production منتشر شدهاست.