پخش زنده
امروز: -
پنج نوع ماده غذایی سالم وجود دارد که افراط در مصرف آنها منجر به بروز مسمومیت های غذایی می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان، به نقل از معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان،مصرف زیاد این پنج ماده غذایی منجر به مسمومیت غذایی می شوند:
لوبیا سفید و گوشت قرمز: هر دو منبع سرشار از آهن محسوب می شوند و نقش اساسی در انتقال اکسیژن به ماهیچه ها دارند.
دریافت کم آهن باعث احساس ضعف و خستگی و دریافت زیاد آن باعث ابتلا به نارسایی کبد خواهد شد.
برنج قهوه ای: برنج آرسنیک موجود در آب و خاک را جذب می کند و برنج قهوه ای تمایل بیشتری برای جذب بیشتر فلزات سنگین دارد.
آرسنیک به عنوان یک ماده سرطان زا، شناخته شده است و هیچ آستانه ایمنی در برابر مقدار آن در غذا شناخته نشده است. اما کارشناسان بخصوص کارشناسان محیط زیست اعلام می کنند که میزان استفاده از این نوع برنج باید در حد بسیار متعادل باشد و بیشتر، غلات سبوس دار جایگزین آن شود.
آجیل برزیلی: آجیل برزیلی منبع اصلی سلنیوم است که عنصر اصلی در تولید مثل و کمک به بدن برای مبارزه با عفونتهاست.
خوردن گاه به گاه آجیل برزیلی خوب است اما مصرف هر روزه آن باعث خطر سمیت سلنیوم می شود و همین روند با از دست دادن مو، مشکلات عصبی و مشکلات دستگاه گوارش، سبکی سر، و حتی حمله قلبی و نارسایی کلیه همراه است.
چغندر: سبزیجات تیره رنگی مانند چغندر نیروگاه تغذیه ای هستند اما ترکیبات طبیعی به نام اگزالات هم دارند که در واقع یک پروبیوتیک برای تغذیه باکتری های سالم در روده محسوب می شود.
مصرف بیش از حد غذاهای حاوی اگزالات در افرادی مبتلا به سنگ کلیه هستید، همه چیز را بدتر می کند. کلیه ترکیباتی مانند اگزالات را به سختی فیلتر می کند و تجمع آن می تواند منجر به تشکیل سنگ کلیه شود.
کنسرو تن: اگرچه این کنسرو سرشار از پروتئین و اسیدهای چرب امگا 3 است اما زیاده روی در مصرف ماهی تن می تواند به جهت دریافت مقدار زیاد جیوه، خطرناک است زیرا این ماهی نسبت به بسیاری از ماهی های دیگر حاوی جیوه بیشتری است. دریافت جیوه زیاد به مشکلات بینایی، شنوایی و گفتاری، ضعف عضلانی و هماهنگی، منجر می شود. علاوه بر این مصرف بیش از حد جیوه منجر به وارد آوردن آسیب به سیستم عصبی و مغز جنین در حال رشد و کودکان خردسال خواهد شد.