رئیس پلیس فتای تهران بزرگ:
پلیس ، مردم را در شبکه های اجتماعی رصد نمی کند
رئیس پلیس فتای تهران بزرگ درباره اینکه آیا پلیس به داده های مردم در شبکه های اجتماعی دسترسی دارد؟ گفت: اگر یک درصد هم امکان رصد باشد، قانون اجازه نمی دهد که پلیس چنین کاری کند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، سرهنگ تورج کاظمی در گفت وگو با برنامه "انعکاس" رادیو گفت وگو با اشاره تفاوت فرهنگی میان استفاده از پیام رسان ها و توسعه روز افزون این نرم افزارهای خارجی اظهار کرد: فضای مجازی و فرامرزی بودن یک ویژگی عمده است و محدوده فرهنگی در حد و مرز موقعیت جغرافیایی برداشته شده است.
وی ادامه داد: افراد در لحظه در سر تا سر دنیا تبادل اطلاعات می کنند که مربوط به یک کشور یا حتی کاربران در جهان است؛ بنابراین محدودیت اجتماعی که در گذشته از آن تعرف می شد، امروز متفاوت شده است.
سرهنگ کاظمی با اعلام اینکه زیر ساخت های مجازی در کشور در کنار فرهنگ باید توسعه یابد، گفت: گسترش پیام رسان ها بیش از فرهنگ استفاده از آن هاست؛ بطور مثال یکی از راه های آموزش در این رابطه صداوسیماست؛ اما چه میزان آموزش عام برای شناخت فضای مجازی و معضلات آن داده می شود؟
رئیس پلیس فتای تهران بزرگ در پاسخ به این سوال که آیا پلیس واتس آپ با تلگرام مردم را می بیند ، تاکید کرد: «خیر! از نظر فنی امکان این کار وجود ندارد و پلیس
100 درصد از نظر حقوقی و محرمانگی داده ها، [حریم شخصی مردم را]رعایت می کند.
سرهنگ کاظمی افزود: اگر یک درصد امکان رصد باشد، موانع قانونی اجازه نمی دهد که پلیس چنین کاری کند!
سرهنگ کاظمی با اشاره به محدودسازی نرم افزار تلگرام گفت:وقتی کاربران متعدد از این نرم افزار استفاده می کنند، یعنی محدوده جغرافیایی وجود ندارد و وقتی می گوییم جلوی تلگرام را گرفته ایم؛ یعنی این نرم افزار مرزبندی ندارد.
رئیس پلیس فتای تهران بزرگ درباره مشکلات مردمی ناشی از فقدان قانون در حوزه فضای مجزای اظهار کرد: قانون حداقلی، کم و ضعیف است و بنابراین از سال ۸۱ تاکنون هیچ تناسبی میان اینترنت در گذشته و امروز نمی بینیم.
سرهنگ کاظمی با بیان اینکه کاربران دیروز همگی از قشر مهندسان بودند، افزود: این مسئله باعث می شد آسیب ها و تهدیدات کم باشد و لذا پلیس سایبری وجود نداشت؛ در دهه ۹۰ اما کاربران اینترنت رشدی انفجاری داشتند و از طرفی دانش کاربران به شدت کاهش یافت و تهدیدات و آسیب ها در جامعه کنونی بسیار زیاد و فراگیر شده است.