ناکامي فرانسه در مقابله با گروههای تروریستی در ساحل آفریقا
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما، فرانسه در چارچوب دو عملیات به نامهای سروال و برخان از سال ۲۰۱۳ تاکنون در منطقه ساحل-صحرای آفریقا با گروههای تروریستی مبارزه میکند، اما تاکنون نتوانسته است به اهداف خود برسد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از انجامنا، امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه دیشب در جمع شماری از نیروهای فرانسوی که در چارچوب عملیات برخان در چاد مستقر هستند سخنرانی کرد.
مکرون در این سخنرانی خطاب به سربازان فرانسوی مستقر در چاد مدعي شد: شما با مبارزهای که در اینجا انجام میدهید، از هموطنان خودتان در داخل فرانسه محافظت میکنید. در هر جایی که ما با تروریسم مبارزه کنیم در واقع از هموطنان مان محافظت کرده ایم.
بر اساس این گزارش، یک هزار نظامی فرانسوی در چارچوب عملیات برخان در انجامنا مستقر شده اند. در همین منطقه مرکز مهم و حساس عملیات برخان وجود دارد. این نیروها که وظیفه اصلی آنها مبارزه با گروههای تروریستی در امتداد کشورهای ساحل-صحرا است از سال دو هزار و سیزده در این منطقه مستقر شده اند.
شبکه خبری فرانس ۲۴ درباره سرمنشأ و عملکرد این گروه در منطقه ساحل آفریقا اعلام کرد: ابتکار استقرار چنین نیروهایی را در چارچوب عملیات سروال، فرانسوا اولاند رئیس جمهور پیشین فرانسه مطرح کرد که این ابتکار در شمال مالی به اجرا در آمد. هدف اصلی این نیروها مبارزه با القاعده در مغرب اسلامی و متحدان بومی آن بود. فرانسه برای تعقیب این گروههای تروریستی و جلوگیری از وقوع عملیات تروریستی، عملیات سروال را در ژوییه سال دو هزار و چهارده به برخان تغییر نام داد. برخان در واقع این بار ساز و کاری نظامی بود که پنج کشور حوزه ساحل و صحرای آفریقا یعنی موریتانی، مالی، نیجر، چاد و بورکینا فاسو را تحت پوشش قرار میداد. قرارگاه فرماندهی این نیروها از مالی به انجامنا در چاد منتقل شد.
اما اکنون که چهار سال از عملیات و اقدامات نظامی برخان میگذرد عملیات گروههای تروریستی هنوز نه تنها متوقف نشده است بلکه آنها توانسته اند صفوف خود را متحدتر کنند و همچنان به عملیات خود در منطقه ادامه میدهند. به عنوان مثال در نوامبر سال دو هزار و پانزده، گروه تروریستی القاعده در مغرب اسلامی حدود یکصد نفر را در هتلی در باماکو به گروگان گرفت. تا قبل از آنکه نیروهای امنیتی مالی وارد عمل شوند ۲۰ نفر از این گروگانها کشته شدند. چند ماه بعد، یعنی در ژانویه سال دو هزار و شانزده نیز همین گروه تروریستی به هتلی در واگادوگو حمله کرد که در نتیجه آن ۳۰ نفر جان خود را از دست دادند. در دوم ژوییه سال دو هزار و هفده، گروه پنج ساحل [G۵ Sahel]، در نشستی در باماکو با حضور امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه به طور رسمی اعلام موجودیت کرد. هدف این گروه تشکیل نیرویی متشکل از پنج هزار نفر از پنج کشور ساحل آفریقا بود. اما این کشورها به علت قاچاق سلاح، مواد مخدر و مهاجران بی ثبات شده اند. این در حالی است که تروریسم بین المللی نیازهای مالی خود را از همین قاچاق مواد مخدر و قاچاق انسان تامین میکند. به همین علت اتحادیه اروپا و فرانسه بودجهای به میزان یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون یورو برای مبارزه با تروریسم در منطقه ساحل آفریقا اختصاص داده اند.