محسن هاشمی:
ضرورت توسعه مدیریت شهری تهران همراه با پژوهش ها
رئیس شورای اسلامی شهر با تاکید بر اینکه انتقاداتی هم به پژوهش در حوزه تهران وارد شده است، گفت: باید ساختار پژوهشی کارامد، منصفانه، رقابتی و مسئله محور در مدیریت شهری ایجاد شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، محسن هاشمی رییس شورای اسلامی شهر تهران در ابتدای یکصدو نهمین جلسه شورا با اشاره به اینکه هفته گذشته با عنوان پژوهش نام گذاری شده بود بر ضرورت اهمیت تاثیر و استفاده های پژوهشی در مدیریت شهری تاکید کرد و اظهار داشت: پژوهش در اکثر جوامع توسعه یافته، نقش بنیادین و تصمیم ساز در مدیریت دارد، یعنی قبل از تصمیم گیری، یافته های پژوهشی جهت تصمیم را مشخص می کند و به همین خاطر طراحی و تصمیم گیری بر خلاف بعضی از تصمیمات ما که یک شبه و یا به سرعت صورت می گیرد، زمان و انرژی بیشتری از مدیر می گیرد و در عوض زمانی که تصمیم به اجرا می رسد، به دلیل آنکه همه مسایل آن از حیث منابع، چگونگی اجرا و موانع و پیامدها در فرایند تصمیم گیری و پژوهش پیش از تصمیم، پیش بینی شده، به راحتی پروژه ها و تصمیم ها در چارچوب زمان ومنابع تعیین شده به اجرا در می آید.
وی در ادامه افزود: ما شاهد دو گونه پژوهش انحرافی و بی جا در سازمان های خود هستیم، نوع نخست، پژوهش برای توجیه و تئوریزه کردن تصمیمات گرفته شده و نوع دوم پژوهش برای کنترل پیامدها و نتایج پیش بینی نشده تصمیم هاست، که این نوع پژوهش را پسا تصمیم می نامیم.
به گفته رییس شورای اسلامی شهر تهران ما به هراندازه بتوانیم در پژوهش از مرتبه پسا تصمیم به پیشاتصمیم حرکت کنیم، بهره وری و اثر بخشی بالاتری را در مدیریت خواهیم داشت.
محسن هاشمی تاکید کرد: البته همه پژوهشها در فرایند تصمیم گیری انجام نمی شود، بخشی از پژوهشها برای حفظ میراث وهویت تاریخی گذشته ما صورت می گیرد، این نوع پژوهش ها نیز علاوه بر نتایج مفیدی که در حوزه میراث فرهنگی دارند ، می توانند برای ما یک کورنولژی از توسعه را پدید بیاورند.
وی ادامه داد: همان طور که بهتر می دانید، کورنولژی به نوعی پیوند زدن زمان با وقایع و تدوین یک تاریخ موضوعی است، در توسعه تهران برای فهم محیط و گرفتن به یک نگرش واقع بینانه ، به نوعی ما نیازمند یک زمان سنجی از توسعه هستیم.
رییس شورای اسلامی شهر تهران با طرح این سوال که این شهر چگونه به اینجا رسیده است و مراحل توسعه و رشد آن به چه شکل انجام شده است؟ گفت: اگر ما تصور صحیحی از گذشته تهران داشته باشیم و بدانیم چگونه می شود براساس عملکرد ذینفعان و تاثیرگذاری عوامل مختلف، تصمیمات خاص که شاید امروز از نظر ما غیرقابل قبول و عجیب است، گرفته می شود، قادر خواهیم بود که در آینده از اینگونه تصمیمات در مدیریت شهری جلوگیری کنیم و خود در جایگاهی قرار نگیریم که در حال حاضر نسبت به گذشتگان قضاوت می کنیم.
وی با اشاره به اینکه انتقاداتی هم به پژوهش در حوزه تهران وارد شده است که طبیعتا ، خود پژوهشگران بهترین و کارشناس ترین برای قضاوت در این حوزه هستند ادامه داد: یکی از این انتقادات این است که بخشی از پژوهش های ما، مسئله محور نیستند و به نوعی پژوهش برای پژوهش هستند نه پژوهش برای حل یک مسئله یا معضل شهر است.
هاشمی ادامه داد: انتقاد دیگر اینکه بخشی از پژوهشها کیفیت علمی کافی را ندارند و از قرارداد پژوهشی برای انتقال اعتبارات مالی استفاده می شود و بخش قابل توجهی از محتوا، کپی از منابع مختلف است.
به اعتقاد هاشمی نظام فراخوان پژوهشی ما دچار تبعیض و رانت است و طرحهای پژوهشی بصورت منصفانه ومبتنی بر شایسته سالاری بین پژوهشگران توزیع نمی شود و بخشی از جامعه علمی و توانمند ما در حوزه پژوهش با بی توجهی روبرو هستند.
وی افزود: وحدت رویه و مکانیزیم شفافی در حوزه اجرای طرحهای پژوهشی مدیریت شهری وجود ندارد و دچار پراکندگی، موازی کاری وناکارامدی هستیم.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: اگر وجود این مسایل را بپذیریم، باید در باره ایجاد یک ساختار پژوهشی کارامد، منصفانه، رقابتی و مساله محور در مدیریت شهری با استفاده از ظرفیتها وسیستم موجود بیندیشیم.
وی ادامه داد: در مديريت شهري تهران، براي ساماندهي و مديريت فعاليت هاي پژوهشي، مركز مطالعات و برنامه ريزي شهر تهران تاسيس شده است كه تاكنون پژوهشهاي فراواني را به انجام رسانده كه مناسب است اعضاي شورا با دسترسي به اين مطالعات، قبل از تصميم گيري و تدوين طرحها و بررسي لوايح از اين مطالعات و پژوهشها استفاده كنند.
ضرورت بهره برداری مناسب از 69 پایگاه پشتیبانی مدیریت بحران مناطق شهری
رئیس کمیته بودجه و نظارت در خصوص لزوم توجه به بهره برداری مناسب از پایگاه های پشتیبانی مدیریت بحران مناطق واکنش نشان داد .
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ،مجید فراهانی در صد و نهمین جلسه علنی شورای شهر در تذکر پیش از دستور با اشاره به توجه به بهره برداری مناسب از پایگاه های پشتیبانی مدیریت بحران مناطق بر لزوم اجرای مصوبه شورا تاکید کرد.
عضو شورای شهر تهران گفت: فراهم کردن اجراي مصوبات شورا از جمله تكاليف لازم الاجراء براي همه سطوح اجرايي در واحدهاي اجرائي شهرداري تهران است، متاسفانه برغم مصوبه «الزام شهرداري تهران به در اختيار قرار دادن پايگاههاي پشتيباني مديريت بحران مناطق 22 گانه به سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران» در 31 فروردين 1395 مصوبه شورا اجرا نمی شود.
وی بیان کرد: اهميت اين پايگاهها و لزوم بهره گيري از آنها در بحران هاي فرا روي شهر تهران همچون زلزله و... بر هيچ كس پوشيده نيست و واقعا تاسف آور است كه برخي مديران شهرداري پشتيباني از تاب آوري شهر در برابر حوادث و اجراي مصوبه شورا در اين زمينه را فداي نگاه محدود سازماني خود و استفاده از اين پايگاهها در حوزه ماموريتي غير از آنچه مورد نظر شوراست، مي کنند.
فراهانی اضافه کرد: همچنین 55 پايگاه پشتيباني و مديريت بحران در اختيار سازمان ورزش شهرداري تهران قرار دارد و اين سازمان برغم تكليف كارگروه در اسفند 1396 ، براي تهيه و ارائه برنامه واگذاري پايگاهها در سه بازه زماني شش ماهه درجلسه شوراي معاونين شهرداري از اجراء اين تكليف و ارائه برنامه زماني تخليه و واگذاري پايگاههاي پشتيباني و مديريت بحران خودداري نموده است.
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی خاطر نشان کرد: 5 پايگاه در اختيار سازمان فرهنگي و هنري شهرداري تهران قرار دارد و اقدام شايسته اي براي تخليه و واگذاري به سازمان پيشگيري و مديريت بحران انجام نشده است.
وی ادامه داد:متاسفانه 1 پايگاه پيش از تحويل قطعي در شهرداري منطقه 4 در اختيار يك بهره بردار قرار گرفته است كه هم اكنون از اين پايگاه با تغيير كاربري در حال بهره برداري اقتصادي است. از سوی دیگر متاسفانه 8 پايگاه در مناطق 20،13،12 و 3 يا از سوي مناطق در فعاليت هاي اجتماعي و فرهنگي مورد استفاده قرار مي گيرد و يا به بهره بردار واگذار شده و اقدام لازم براي واگذاري به سازمان مديريت بحران از سوي اين مناطق انجام نگرفته است.
فراهانی گفت: در مجموع 69 پايگاه پشتيباني و مديريت بحران در مسير اجراي مصوبه شورا از سوي واحدهاي اجرائي مختلف شهرداري تهران به بهانه هاي مختلف به سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران واگذار نشده است ، بر همین اساس به عنوان نماینده مردم شریف تهران در اجرای بند 3 ماده 80 قانون شوراهای اسلامی کشور،درباره « توجه به بهرهبرداري مناسب از پايگاههاي پشتيباني مديريت بحران مناطق و لزوم اجراي مصوبه شورا » به شهرداری تهران تذکر می دهم.
عضو شورای شهر تهران گفت: امیدوارم با اقدام به موقع، موثر و اهتمام حناچی ،شهردار محترم تهران شاهد توجه بیش از پیش به تاب آوری تهران برای زندگی همه شهروندان عزیز باشیم.