به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، رییس مرکز آموزشی درمانی سوانح سوختگی و ترمیمی امیرالمومنین (ع) گفت: 47 درصد از سوختگی ها شامل سوختگی با اشیای داغ، آتش و شعله، انفجار، سوختگی الکتریکی (ناشی از برق) و سوختگی شیمیایی است.
محمدعلی حقوقی با بیان اینکه پارسال به سه هزار و ۶۷۴ مراجعه کننده به این بیمارستان خدمات سرپایی ارائه شد، افزود: از این تعداد، ۶۵۷ نفر بستری شدند که حدود ۵۶ درصد از این آمار، مربوط به مردان و بیشتر حوادث شغلی بوده است.
این فوق تخصص جراحی پلاستیک ترمیمی با تاکید بر اهمیت آموزش همگانی در زمینه پیشگیری از سوختگی، اضافه کرد: موضوعی که باید به آن توجه کنیم بحث آموزش پیشگیری از سوختگی به سطوح پایه و مدارس است که در همین راستا به مناسبت روز ملی سوختگی، رابطان مدارس با حضور در این بیمارستان، در دوره آموزشی پیشگیری از سوختگی شرکت کردند .
او با تاکید بر اینکه ساختار پیچیده پوست به هیچ وجه جایگزین ندارد، افزود: در سوختگیهای بیشتر از ۳۰ تا ۴۰ درصد نیاز است تا از پیوند پوست استفاده کنیم، اما پوست پیوند یافته هیچ گاه جایگزین پوست بیمار نیست، بنابراین پیشگیری از بروز سوختگی اهمیت فراوانی دارد.
حقوقی بیشترین موارد بروز سوختگی در بانوان را نیز ناشی از کار با اجاق گاز و هنگام آشپزی اعلام کرد و با توصیه به استفاده از وسایلی که ترموکوپل دارند، اضافه کرد: بسیاری از موارد سوختگی در کودکان ناشی از همین موضوع است، بنابراین باید غذا روی شعلههای انتهایی اجاق گاز قرار گیرد.
محمدحسین ورهرام مدیر مرکز آموزشی درمانی سوانح سوختگی و ترمیمی امیرالمومنین (ع)، گفت: در بیماران با سوختگی بالاتر از ۴۰ درصد همیشه خطر مرگ و میر وجود دارد؛ بیماری که با درصد سوختگی بالا برای بستری شدن مراجعه میکند دست کم دو هفته در بخش ویژه بیمارستان بستری میشود، هر تخت سوختگی نیز نسبت به سایر تختها هزینه بیشتری دارد.
او اضافه کرد: بیمارستان امیرالمومنین (ع) یک بیمارستان با امکانات و خدمات بسیار مناسب به ویژه برای بیماران سوختگی در جنوب کشور است و بیماران از استانهای هم جوار به این بیمارستان ارجاع داده میشوند.
دکتر ورهرام از بستری ۴۴۴ بیمار سوختگی در این بیمارستان در هشت ماه نخست امسال خبر داد.