پخش زنده
امروز: -
معاون وزارت علوم: نوزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش فناوری و فن بازار در نمایشگاه بین المللی تهران برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، مسعود برومند معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در نشست خبری با بیان اینکه همزمان با این نمایشگاه ششمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران نیز برگزار میشود، افزود: امسال به منظور هم افزایی و نمایش با هم بودن در صدد آمدیم این نمایشگاه را با همکاری معاونت علمی برگزار کنیم.
وی گفت: در این دوره از نمایشگاهها ۵۱ دانشگاه، ۱۵ پژوهشگاه، ۴۰ پارک علم و فناوری، ۷۹ مرکز رشد و ۱۴ مؤسسه تحقیقاتی فناوریهای خود را عرضه خواهند کرد.
برومند افزود: در این دوره از نمایشگاه شرکتهای استارتاپی و دانش بنیان نیز فناوریهای خود را عرضه میکنند.
وی گفت: در این دوره از نمایشگاه ۳ هزار و ۱۹۹ طرح توسط دانشگاهها، پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد و مؤسسات تحقیقاتی ارائه میشود.
برومند افزود: این تعداد محصول را ۱۹۹ مرکز عرضه میکنند که ۵۸ درصد آن مربوط به دانشگاهها، ۵ درصد مربوط به مؤسسات تحقیقاتی، ۱۱ درصد مربوط به مراکز رشد، ۵ درصد مربوط به پژوهشگاهها و ۱۶ درصد مربوط به پارکهای علم و فناوری است.
وی گفت: استان تهران با عرضه ۳۲۰ طرح فناورانه بیشترین طرح را به نمایشگاه ارائه کرده و رتبه اول را در این دوره از نمایشگاه به خود اختصاص داده است.
معاون وزیر علوم افزود: پس از تهران، استان گلستان ۲۵۵ طرح، گیلان ۱۳۱ طرح، مازندران ۱۳۰ طرح را در نمایشگاه عرضه کرده اند.
برومند با بیان اینکه طرحی با عنوان یارانه به فناوری در این دوره از نمایشگاه اختصاص داده ایم، گفت: در این طرح از طرحهایی که با نوآوری همراه هستند یا به مرحله تجاری سازی رسیده اند حمایتهایی خواهیم داشت و میزان حجم قرارداد، رشد یافتگی و میزان تولید داخلی در اعطای این یارانه پژوهش (گرنت) مؤثر است.
وی همچنین رونمایی از ۷۵ فناوری را از برنامههای این دوره از نمایشگاه بیان کرد و افزود: علاوه بر این کارگاههای آموزشی نیز در ایام برگزاری نمایشگاه برگزار خواهد شد.
برومند با بیان اینکه در این دوره از نمایشگاه از ۸۰۰ سرمایهگذار داخلی و خارجی دعوت شده اند، گفت: سه شنبه ۴ دی نشست مدیران ارتباط با صنعت و دانشگاه برگزار خواهد شد درباره روشهای همکاری با بخش خصوصی، ارتباط با پژوهشهای دستگاهی و متصل کردن پژوهشهای فناوری با نیازهای کشور بحث و تبادل نظر میشود.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود: در این دوره از نمایشگاه با همکاری مرکز توسعه فناوری ریاست جمهوری، دبیرخانه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری (عتف) از سازمانها و نهادها درخواست شد تا نیازهای فناورانه خود را در این نمایشگاه عرضه کنند.
وی هدف از این بخش از نمایشگاه را حمایت از تولید ملی و حمایت از سیاستهای اقتصاد مقاومتی و رفع نیازهای داخلی توسط تولیدکنندگان داخلی نام برد و گفت: برای این منظور سامانه ثبت و مشاهده نیازمندیهای فناورانه راهاندازی شده است.
برومند افزود: تا کنون ۶۰ سازمان با بیش از ۵۰۰ نیاز فناوری آمادگی خود را برای شرکت در نمایشگاه اعلام کرده اند.