آمریکائیها بساطشان را میبندند؛
شمارش معکوس خروج نظامیان آمریکا از افغانستان
ترامپ همزمان با تصمیم خروج نظامیان آمریکا از سوریه تصمیم به خروج حدود نیمی ازنظامیان خود در افغانستان گرفته است.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اینترنتی وال استریت ژورنال؛ دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در حال بررسی کاهش چشمگیر نیروهای آمریکایی در افغانستان است که ممکن است تا چند هفته آینده آغاز شود و به هفده سال تلاش های جنگی این کشور در افغانستان پایان دهد.
گزارشها درباره این طرح تنها یک روز پس از آن منتشر می شود که دونالد ترامپ در اقدامی غیرمنتظره که بسیاری را در پنتاگون شگفت زده ساخت، دستور خروج نیروهای آمریکایی را از سوریه صادر کرد.
به گفته مقامات آمریکایی بر اساس طرح هایی که در دست بررسی قرار دارد ، نظامیان آمریکایی مستقر در افغانستان ممکن است از اوایل ژانویه به کشورشان بازگردند.
مقامات پنتاگون و فرماندهی مرکزی آمریکا از هرگونه اظهارنظر درباره این گزارش خودداری کرده اند.
هم اکنون بیش از چهارده هزار نظامی آمریکایی در افغانستان مستقر هستند.
ترامپ روز چهارشنبه نیز اعلام کرده بود بیش از دو هزار نظامی آمریکایی را از سوریه خارج خواهد کرد ، تصمیمی که با حمایت مقامات پنتاگون یا وزارت امور خارجه آمریکا روبرو نشد.
یک مقام ارشد آمریکایی در پاسخ به پرسشی درباره نحوه تاثیرگذاری تصمیم ترامپ درباره سوریه بر طرز تفکر وی درخصوص افغانستان گفت : من فکر می کنم این نشان می دهد رئیس جمهور تا چه اندازه درباره اراده اش برای خروج از مکانهای درگیری و منازعات جدی است. من فکر می کنم وی می خواهد تا گزینه های معتبر را درباره نحوه پایان دادن به این درگیری ها مورد بررسی قرار دهد.
گزارش نیویورک تایمز ؛
ترامپ دستور عقب نشینی حدود 7000 نظامی آمریکا را از افغانستان صادر کرده است
دو مقام دفاعی آمریکا اعلام کردند در تغییری ناگهانی در جنگ هفده ساله آمریکا در افغانستان، دولت ترامپ به ارتش آمریکا دستور داده است عقب نشینی حدود هفت هزار نظامی آمریکا را از افغانستان طی ماههای آتی آغاز کند.
نیویورک تایمز نوشت این تصمیم مقامات افغان را که می گویند درباره این طرح ها به آنها چیزی گفته نشده است، گیج کرده است.
یکی از این مقامات اعلام کرد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا تصمیم به خروج این تعداد نظامی آمریکا در افغانستان – حدود نیمی از نظامیان آمریکا در افغانستان – را همزمان با تصمیم خروج نظامیان آمریکا از سوریه گرفته است.
این اطلاعیه چند ساعت پس از اعلام استعفای جمیز ماتیس وزیر دفاع آمریکا بیان شد. گردباد عقب نشینی های نظامی آمریکا و استعفای ماتیس تصویری مبهم از آینده طولانی ترین جنگ آمریکا برجای می گذارد و این اقدام درحالی صورت می گیرند که افغانستان با موجی از خشونت ها در کابل و دیگر مناطق مهم این کشور دست به گریبان است. آمریکا با نمایندگان طالبان گفتگوهایی انجام داده که مقامات رسمی گفته اند این گفتگوها می تواند به گفتگوهای رسمی برای پایان این جنگ هفده ساله منتهی شود.
یکی از مقامات آمریکایی اعلام کرد کاهش تعداد نظامیان آمریکایی در افغانستان تلاشی برای توانمندسازی نیروهای افغان به منظور اتکا به خود و نه حمایت غرب است.
اما برخی نگرانند این اقدام تنها نظامیان افغان را به خطر بیندازد که در میادین نبرد با طالبان با مشکل مواجه اند و حتی با حمایت آمریکا تلفات بالایی را متحمل می شوند.
ربکا رباریچ سخنگوی پنتاگون از اظهارنظر درباره طرح خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان خودداری کرد.
ژنرال کنت مک کنزی از تفنگداران آمریکایی که به زودی فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا را برعهده می گیرد این ماه در جلسه تایید صلاحیتش به نمایندگان آمریکا گفت اگر حمایت آمریکا در بین نباشد، ارتش افغانستان منحل می شود.
وی افزود:" اگر ما درست الان افغانستان را ترک کنیم من فکر نمی کنم آنها بتوانند در دفاع از کشورشان موفق باشند. "
زلمای خلیل زاد نماینده ویژه دولت ترامپ در گفتگو برای آشتی در افغانستان روز پنجشنبه قبل از اعلام خبر عقب نشینی نظامیان آمریکایی از این کشور اعلام کرد وی این مسئله را برای طالبان روشن کرده است که آمریکا به افغانستان متعهد است.
وی افزود:" اگر آنها بخواهند بجنگند یا به جنگ ادامه دهند ما به آنها اطمینان دادیم که آمریکا در کنار دولت افغانستان و مردم این کشور می ایستد."
طرح کاهش نظامیان آمریکایی در افغانستان چند روز پس از گفتگوهای طالبان و آمریکا در امارات عربی متحده اعلام شد.
خلیل زاد اعلام کرد درخواست طالبان توافقی درباره عقب نشینی نظامیان خارجی از افغانستان بود و در عین حال آمریکا به دنبال تضمین هایی از جانب طالبان است مبنی بر اینکه افغانستان مامنی برای تروریست ها نخواهد بود.
هنوز مشخص نیست کاهش برنامه ریزی شده تعداد نیروهای آمریکایی در افغانستان چه تاثیری بر مذاکرات دولت آمریکا با طالبان دارد.
علاوه بر حدود چهارده هزار نظامی آمریکا در افغانستان، شانزده هزار نیروی ناتو و نظامیان متحد در این کشور مستقر هستند که عمده وظیفه آنها آموزش نیروهای افغان است. اگر تعداد نظامیان آمریکایی در افغانستان به حدود هفت هزار نفر کاهش یابد تعداد آنها به پایین ترین رقم از مارس دو هزار و دو می رسید زمانیکه بزرگترین حمله زمینی در این جنگ در جریان عملیات آناکودا آغاز شد.
بیش از دو هزار و چهارصد نیروی آمریکایی از سال دو هزار و یک تاکنون در افغانستان کشته شده اند و امسال نیز سیزده نظامی آمریکایی در میادین نبرد در این کشور کشته شده اند. همچنین از پایان سال دو هزار و چهارده ، زمانیکه پنتاگون پایان عملیات نظامی در این کشور را اعلام کرد بیش از بیست و پنج هزار نظامی افغان و نیروی پلیس این کشور کشته شده اند.